SRL

Kerro kaverille:
05.06.2016

Roadpipen tj Rainer Jurvanen, Seppo Perkiö, Pete Perkiö, Maria Astikainen, Teija Pietilä, tuomarit Ralf Hesselschwerdt ja Kenda Pipkin, kuva Martti Luoto.

Pete Perkiö reiningin Suomen mestari 2016

Nurmijärvelainen Pete Perkiö, 23, vei lännenratsastuksen reiningin Suomen mestaruuden ruunalla Guns Apocalypse Shok sunnuntain finaalissa Kytäjän Ratsutallilla Hyvinkäällä. Hopealle nousi Lapinlahden Maria Astikainen - Chic Ruf Enterprise ennen Riihimäen Teija Pietilää ja Remidocia.

Kaikki kolme ratsastajaa ovat edustaneet Suomea viime vuoden EM-kisoissa Aachenissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa Normandiassa.

Semifinaalissa Perkiö oli toinen, mutta kiillotti sijoituksen kullaksi finaalissa, johon lähdettiin puhtaalta pöydältä. Kilpailusta muodostui tiukka. Tuomarit Kenda Pipkin, USA ja Ralf Hesselschwerdt, Saksa antoivat Perkiön radalle 145 pistettä, Astikaiselle 144 ja Pietilälle 142.

- Semifinaalissa meillä oli varma, hyvä ja rauhallinen rata. Finaalissa yritin vähän isommalla vauhdilla ja riskillä, mikä kannatti. Meille tuli muutama isompikin virhe tuli laukanvaihdoissa, mutta ne täytyy laittaa omaan piikkiin, en onnistunut täysin valmistautumisessa. Muuten oli tosi, tosi hyvä rata, Perkiö iloitsee.

Yhteinen sävel kuuron hevosen kanssa

Perkiöllä on uusi kisakumppani. Seitsemänvuotias painthevonen löytyi Belgiasta ja tuli Perkiölle tammikuussa. Tarkoitus ei ollut ostaa uutta hevosta, mutta ”Shokki” tuntui satulan alla niin hyvälle, että Perkiö halusi sen itselleen.

- Nämä olivat vasta kolmannet kisamme yhdessä, ja ensimmäiset kunnolliset. Erikoisen hevosesta tekee, että se on kuuro, mistä huolimatta yhteinen sävel on alkanut löytyä hyvin. Lännenratsastuksessa mennään löysin ohjin, tavoitteena mahdollisimman eleettömät avut. Koska tämän kanssa ääniapuja ei voi käyttää ollenkaan, hevonen on pitänyt ratsastaa vielä herkemmäksi muille avuille, Perkiö kertoo.

- Muuten sen elämässä kuuroutta ei juuri huomaa. Ehkä lähinnä jos se nukkuu tarhassa pötköllään, ja kuuluu joku pamaus, niin muut hevoset säikkyvät ja tämä jatkaa vain rauhassa uniaan. Omassa ratsastuksessani huomaan vähentäneeni ääniapujen käyttöä myös muiden hevosten kanssa.

Perkiö aloitti lännenratsastuksen jo 12-vuotiaana ja kilpailemisen vuosi sen jälkeen. Suomen huipulla hän on ollut jo vuosia ja menestynyt myös kansainvälisillä areenoilla. Perkiö työskentelee IT-alalla järjestelmäasiantuntijana.

- Suomessa taso noussut viime vuosina huikeasti. Tämä on ollut kovatasoisin SM-kisa ikinä semifinaalista alkaen. On kiva kisata kun taso on kova, yleisölle hauskaa ja itsekin saa ekstra boostia, Perkiö toteaa.

Ratsastajan tähtäin on kauden MM-kilpailuissa, mitä ennen karsintatulos täytyi saada kansainvälisistä kilpailuista, jotka ratsastetaan Ypäjällä Finnderbyn yhteydessä kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Ypäjän kansainvälisissä CRI-luokissa on kaksi mahdollisuutta saada kvaali MM-kilpailuihin, jotka ovat tämän kauden tavoitteena. Ne järjestetään Sveitsissä elokuussa formulakuski Michael Schumacherin tilalla. Tytär ja vaimo molemmat kilpailevat ja toimivat lännenratsastuksessa aktiivisesti. ”Shokki” menee nyt kesälaitumelle viikoksi tai pariksi, minkä lisäksi se tekee vähän kevyttä työtä.

Kilpailun järjestivät Western Riders Finland ja Suomen Quarterhevosyhdistys.

5.6. Lännenratsastus, reiningin SM-kilpailut, finaali, Kytäjä, Hyvinkää
1) Pete Perkiö - Guns Apocalypse Shok Pete Perkiö, WRF 145.00
2) Maria Astikainen - Chic Ruf Enterprise, WRS
144.00
3) Teija Pietilä – Remidoc, WRF
142.00
4) Kari Vepsä - Custom Slidetrack, WRF
139.50
5) Mari Häyhä - Jesses Major Affair, WRF
138.00
6) Maria Mustonen - The Genuine Rooster, WRF
136.50
7) Elina Kuittinen - Im Jack Sparrow, HYR
128.50
8) Elena Wuorimaa - Haidachino Hollywood, Sliders
125.50
99) Auli Kuisma - KV Stormlost Charley, TRS 0
99) Mari Rapola -Lenas Golden Pegesis, KRT 0

Lisätietoa: www.westernriders.fi , www.sqhy.fi / Kutsu