SRL

Kerro kaverille:
26.04.2014


Elmo ja DD puhdistivat palkintopöydän gaalassakin. Nuorten kenttäratsastuksen EM-kultamitalipari palkittiin kategorioissa
Vuoden ratsastaja, Vuoden hevonen ja Vuoden ratsastusuteko. Kuva EM-kisoista FEI/PSV Jean Morel.

Suomen Ratsastajainliiton Vuoden palkittavat 2013

Suomen Ratsastajainliitto palkitsee ansioituneita hyvästä menestyksestä ja erinomaisesta työstä ratsastusurheilun hyväksi vuosittain. Liiton jäsenistö teki jälleen esityksiä palkittavista, joista tuomaristo ja suuri yleisö äänestivät voittajat. Vuoden palkittavat 2013 -kilpailun voittajat julkistettiin juhlavassa Ratsastusgaalassa lauantaina 26. huhtikuuta Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Tilaisuudessa esiintyi Lauluyhtye Viisi.

Vuosi 2013 oli kenttäratsastuksen juhlaa. Vuoden ratsastaja 2013, Elmo Jankari, otti kultamitalin nuorten kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksissa supertammallaan Duchess Désirée sekä ylitti MM-karsintarajan. Vuoden hevoseksi nimetty ”DD” tuli Jankarille nelivuotiaana ja ratsukko on kasvanut yhdessä uusia haasteita kohti. EM-kultamitali palkittiin myös Vuoden 2013 ratsastustekona. Tänä vuonna kaksikon tähtäimessä ovat Ranskassa pidettävät MM-kisat. Duchess Désiréen omistavat Elmo ja Aino Jankari sen on kasvattanut Wilhelm Wehrmann. Hevosen isä on Don Primero, emä Aronja ja emänisä Noble Roi xx.

Sanna palkittiin Vuoden tulevaisuuden lupauksena ja BB Vuoden tulevaisuuden lupauksena, kuva
PM-kultamitaliparista vierellä avopuoliso Elmo, kuva Margit Ticklén.

Vuoden 2013 tulevaisuuden lupaus, Sanna Siltakorpi, on Jankarin elämänkumppani. Hän sijoittui Lucky Accordilla 20. tilalle senioreiden EM-kilpailuissa elokuussa ja otti tulevaisuuden hevoseksi nimetyllä Bofey Bridgellä syyskuussa PM-kultaa. Myös Siltakorpi tähtää MM-kilpailuihin. Molemmat valmentautuvat parhaillaan Saksan Warendorfissa, missä on Saksan olympiakomitean ratsastuksen valmennuskeskus. Bofey Bridgen omistaa Teija-Tuulia Siltakorpi ja sen on kasvattanut Elisabeth Persson. Hevosen isä on Biggles, emä Ballybofey xx ja emänisä Distinctly North xx.


Sebastian Numminen ja Vuoden hevosenomistaja, Katja Kuistilan omistama Calandro voitokkaina
Hevoset Stadikalla -tapahtumassa, joka palkittiin Vuoden ratsastuskilpailuna.


Vuoden hevostenomistajaksi nimettiin Katja Kuistila. Kuistila omistaa lukuisia hienoja kilpahevosia, joita hän on vuosien ajan antanut suomalaisille ratsastajille käyttöön. Esimerkiksi Sebastian Nummisen vanha, upea Calandro ilahdutti viime kaudella hienoilla esityksillä sekä kansainvälisillä areenoilla että Stadikalla, missä se voitti kaiken, GP-sarjan finaalin ja VW Leading Rider -kilpailun. Kuistilan hevosia on myös muilla tunnetuilla ratsastajilla, kuten Kyra Kyrklund, Mikaela "Fia" Lindh, Satu Liukkonen, Janne Bergh ja Mikaela Soratie.


Vuoden 2013 valmentaja ja SM-kultamistalisti Sanna Wiseguyn kanssa stadikalla.

Vuoden valmentajaksi valittiin janakkalalainen Sanna Backlund, jonka Hattel Horse -tallin ratsastajat ovat kilpailleet menestyksellä aina SM-mitaleille asti. Backlund, esteratsastuksen Suomen mestari 2013, on osaava valmentaja, joka kannustaa suojattejaan systemaattisesti huipulle.

Vuoden ratsastuskilpailuksi äänestettiin Hevoset Stadikalla-tapahtuma, joka mahdollisti olympic legacy -hengessä kilpahevosten paluun Olympiastadionille ensimmäisen kerran sitten vuoden 1952 olympialaisten. Tapahtuma tarjosi suuria elämyksiä niin hevosurheilun parissa toimiville kuin suurelle yleisölle, paikalla oli huikeat 18.000 katsojaa! Hevoset Stadikalla -tapahtuma on herättänyt laajaa huomiota. Se nimettiin ehdokkaaksi Suomen Urheilugaalan Vuoden urheilutapahtuma -kategoriassa, sai Stadion-säätiön tunnustuspalkinnon ja ”tapahtuman isä”, Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall, palkittiin Tampereen Hevoset -messuilla Vuoden Kaviojälki 2014 -tunnustuksella.Tuija Ahvenaisen kasvatti Bear Bay D'Artagnan ja Shane Carey, kuva Roma Kosicka.

Vuoden hevoskasvattajaksi 2013 valittiin Tuija Ahvenainen Kontiolahdelta. Ahvenaisen kasvatti, Bear Bay D'Artagnan, on menestynyt hienosti kansainvälisellä tasolla ottaen GP-voittoja ja sijoituksia irlantilaisratsastaja Shane Careyn kanssa.

Ratsastuskoululaisen teemavuoden kunniaksi palkittiin Vuoden ratsastuksenopettaja, jonka valitsi Ratsastajainliiton seura- ja tallipalveluiden johtoryhmä. Valinnan taustalla oli Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistyksen laatima kysely, jossa oppilaat saivat ehdottaa omaa suosikkiaan. Vuoden Ratsastuksenopettajaksi valittiin Terhi Laurila, ratsastuksenopettaja, maatalous-metsätieteiden maisteri sekä filosofian tohtori. Laurila on tehnyt käytännön opetustyötä pitkään ja tuonut myös artikkeleillaan ratsastuksen opettamista hyvin esille.

Terhi Laurila, kuva Margit Ticklén.

Kyra Kyrklund -palkinto neljälle

Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnon ja 1.500 euroa sai kouluratsastuskomitean esityksestä kolme lupaavaa kouluratsastajaa: vaasalainen nuori ratsastaja Nina Westerlund, sipoolainen juniori Susanna Therman sekä kauniaislainen poniratsastaja Janni Martikainen. Lisäksi kaarinalainen valmentaja Lilli Luoma sai 500 euron henkilökohtaisen kannustinpalkinnon. Palkinto jaetaan yhdestä kolmeen lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle edellisen kauden menestyksen perusteella. Yhdessä ikäryhmässä palkinnon voi saada vain kerran.

Tilaisuudessa jaettiin myös vuoden 2013 valiomerkit. Valiomerkin eri lajeissa voittaa oman ikäryhmänsä paras ratsukko tai valjakko.

Ratsastajainliiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään Vanajanlinnassa sunnuntaina klo 11 alkaen.

Suomen Ratsastajainliiton vuoden palkittavat 2013

Vuoden ratsastaja – Elmo Jankari
Vuoden hevonen - Duchess Désirée
Vuoden ratsastusteko – Elmo Jankarin kultamitali nuorten kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa
Tulevaisuuden lupaus – Sanna Siltakorpi
Tulevaisuuden hevonen - Bofey Bridge
Vuoden valmentaja – Sanna Backlund
Vuoden hevosenomistaja – Katja Kuistila
Vuoden kilpailunjärjestäjä – Hevoset Stadikalla
Vuoden kasvattaja - Tuija Ahvenainen
Vuoden ratsastuksenopettaja - Terhi Laurila

Ratsastusgaalan tuomaristo valitsi jäsenistön ehdotusten perusteella ehdokkaat palkittaviksi 2013, joista yleisö äänesti voittajan kolmessa kategoriassa ja lopuissa kategorioissa voittaja on eniten tuomariston ääniä saanut. Yleisöääniä annettiin yli 900 kappaletta. Tuomaristossa olivat tänä vuonna mukana Leena Alerini, Ulla Kemppainen, Jutta Koivula, Minna Mäenpää, Irmeli Summanen, Sonja Holma ja Aki Ylänne. Palkinnon saamisen kriteerinä on menestys tai merkittävä toiminta vuoden 2013 aikana.

Yleisöäänestyksessä valitut perusteluineen

VUODEN RATSASTAJA – Elmo Jankari
Nuorten EM-kultaa, kvaali kenttäratsastuksen MM-kilpailuihin, sijoitukset kansainvälisissä kolmen tähden kenttäkilpailuissa. Kenttäratsastuksen nuorten rankingtilastojen ykkönen.
Ehdolla olivat myös kouluratsastaja Henri Ruoste ja esteratsastaja Anna-Julia Kontio.

VUODEN HEVONEN - Duchess Désirée
Voitti kenttäratsastuksen nuorten EM-kultaa. Nopea, rohkea ja taitava. Kenttähevosten rankingtilastojen paras hevonen. Duchess Désiréen omistavat Elmo ja Aino Jankari sen on kasvattanut Wilhelm Wehrmann. Hevosen isä on Don Primero, emä Aronja ja emänisä Noble Roi xx.
Ehdolla olivat myös hevoset Donnperignon, Duchess Désirée ja Foxattac.
VUODEN KILPAILUNJÄRJESTÄJÄ / RATSASTUSKILPAILU - Hevoset Stadikalla
Hevoset Stadikalla tapahtuma mahdollisti olympic legacy -hengessä kilpahevosten paluun Olympiastadionille ensimmäisen kerran sitten vuoden 1952 olympialaisten. Tapahtuma tarjosi suuria elämyksiä niin hevosurheilun parissa toimiville kuin suurelle yleisölle. Tapahtuma keräsi myös yleisöä ennakoitua enemmän, kun sitä seurasi stadionilla 18.000 katsojaa.
Ehdolla olivat myös Keravan Kenttäkilpailut ja Niinisalon Ratsastajat.
Tuomariäänestyksessä valitut perusteluineen

VUODEN RATSASTUSTEKO - Elmo Jankarin EM-kulta nuorten kenttäratsastuksessa
Perustelut: 25 vuoden jälkeen merkittävä arvokisavoitto suomalaiselle ratsastajalle!
Ehdolla olivat myös Tiina Ignatius – hyväntekeväisyysgaala ja Hevoset Stadikalla –tapahtuma.

TULEVAISUUDEN LUPAUS – Sanna SIltakorpi
Tulevaisuuden lupauksena palkitaan alle 30-vuotias ratsastusurheilija, jolla on edellytyksiä menestyä tulevaisuudessa. Sanna Siltakorpi on osallistunut kenttäratsastuksessa useita kertoja EM-kilpailuihin, kerran MM-kilpailuihin ja voittanut PM-kultaa 2013. Hänellä on useita kansainvälisiä voittoja ja sijoituksia eri hevosilla.
Ehdolla olivat myös Elmo Jankari ja Anna-Julia Kontio.

TULEVAISUUDEN HEVONEN - Bofey Bridge
Tulevaisuuden hevosena palkitaan 6–8-vuotias ratsu, jolla katsotaan olevan kykyä tulevaisuuden tähdeksi. Bofey Bridge teki kenttäratsastuksessa hienon kansainvälisen kauden voitoin ja sijoituksin aina PM-kullalle asti. Sanna Siltakorpi ja Bofey Bridge muodostavat timanttisen kaksikon. Bofey Bridgen omistaa Teija-Tuulia Siltakorpi ja sen on kasvattanut Elisabeth Persson. Hevosen isä on Biggles, emä Ballybofey xx ja emänisä Distinctly North xx.
Ehdolla olivat myös Duchess Désirée ja Jean Baptiste Carrus.

VUODEN VALMENTAJA - Sanna Backlund
Hattel Horse -tallin ratsastajien tuloslista ei voi olla väärässä. Sanna Backlund, SM-voittaja 2013, on menestyksekäs kilparatsastaja ja osaava valmentaja, joka kannustaa suojattejaan systemaattisesti huipulle.
Ehdolla olivat myös Minna Leppälä ja Maria Möller.

VUODEN HEVOSENOMISTAJA - Katja Kuistila
Katja Kuistila omistaa lukuisia hienoja kilpahevosia, joita hän on vuosien ajan antanut suomalaisille ratsastajille käyttöön. Esimerkiksi Sebastian Nummisen vanha, upea Calandro ilahdutti viime kaudella hienoilla esityksillä sekä kansainvälisillä areenoilla että Stadikalla, missä se voitti kaiken, GP-sarjan finaalin ja VW Leading Rider -kilpailun. Kuistilan hevosia on myös muilla tunnetuilla ratsastajilla, kuten Kyra Kyrklund, Mikaela "Fia" Lindh, Satu Liukkonen, Janne Bergh ja Mikaela Soratie.
Ehdolla olivat myös Teija Siltakorpi ja EN-R Sporthorses Oy.

VUODEN KASVATTAJA - Tuija Ahvenainen
Menestyvä kasvatti, Bear Bay D'Artagnan, GP-tason voittoja ja sijoituksia esteillä irlantilaisratsastaja Shane Careyn kanssa 2013, esteratsujen rankingin 2. sija.
Ehdolla olivat myös Carrus Dressage sekä Siiri ja Sirkku Kyrö.

VUODEN RATSASTUKSENOPETTAJA – Terhi Laurila
Ratsastuskoululaisen teemavuonna Vuoden ratsastuksenopettaja valittiin Ratsastajainliiton seura- ja tallipalveluiden johtoryhmässä. Valinnan vahvisti liiton hallitus. Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys laati alkuvuodesta kyselyn, jossa oppilaat saivat ehdottaa omaa suosikkiaan. Sen perusteella Vuoden ratsastuksenopettajaksi nimettiin Terhi Laurila, joka on ratsastuksenopettaja, maatalous-metsätieteiden maisteri sekä filosofian tohtori. Hän on tehnyt käytännön opetustyötä pitkään ja tuonut myös artikkeleillaan ratsastuksen opettamista hyvin esille.

Ratsastusgaalan kuvat päivitetään tähän juttuun sunnuntaina 27.4. ja ne löytyvät myös SRL:n kuvapankista LINKKI