SRL

Kerro kaverille:
15.07.2017

Sara Töppärä ja Hypnoze matkaratsastuksen Suomen mestarit 2017

Matkaratsastuksen Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina sadan kilometrin matkalla Nokialla Tottijärvellä Suomen Matkaratsastusseuran 15-vuotisjuhlakilpailussa teemalla Suomi 100 ja 100 kilometriä.

Ensimmäisenä maalilinjan ylitti urjalalainen Sara Töppärä hevosella Hypnoze. Ratsukko nousi ylivoimaiseen voittoon tunnin ja kymmenen minuutin erolla. Ratsukko taittoi matkan ajassa7 tuntia 16 minuuttia ja 1 sekuntia keskinopeudella 13.8 kilometriä tunnissa.

Sara Töppärä – Hypnoze, kuva Salla Kuikka. Lisää kisakuvia: https://skamerantakaa.kuvat.fi/

Seuraavista sijoista kilpailtiin tiukalla maalilaukalla. Hopealle nousivat Ypäjän Annika Tienhaara - Marvel Apt (8:26.24) ja pronssille Mynämäen Maria-Katariina Leinonen – Terbium (8:26.26) ennen Pinsiön Elina Långvikia ja Prins Henrikiä (8:26.29).

Töppärä on vasta 17-vuotias. Kyseessä on hänen ensimmäinen SM-mitalinsa ja SM-kilpailunsa. Ratsukko on startannut tällä kaudella kansainvälisellä yhden tähden tasolla, 80 km:n matkan Virossa Kõrvemaan kisoissa tuloksena kolmas sija.

- Kun pisin matkamme tähän asti on ollut se 80 kilometriä, lähdin ajatuksella, että katsotaan kuinka kilpailu sujuu. Ajattelin, että mitaliin on mahdollisuus, jos kaikki menee hyvin. Fiilis on aivan mahtava, koko kilpailun ajan hevonen tuntui hyvälle. Taktiikkani oli lähteä alkuun joukon mukana ja jatkaa siitä etenemään omaa ratsastusta, Töppärä kertoo.

Yhteistyö kymmenvuotiaan ruunan kanssa on jatkunut kaksi ja puoli vuotta.

- Heppu on mahtava tyyppi. Kotona pienemmät sisarukset voivat ratsastaa sillä, se on kiltti ja mukava, kaikin puolin hyvä käsitellä. Kisatiilanteessa se kuitenkin tietää mistä on kyse, ja siitä löytyy poweria ja kilpailuhenkeä.

Töppärä opiskelee hevosenhoitajaksi oppisopimuksella Markku Niemisen ravitallilla Urjalassa. Ratsukkoa valmentaa Heidi Laurinen-Nokua. Oma hevonen asuu Töppärän kotitallilla.

- Kauden päätavoite olisi päästä Liettuaan Pohjoismaiden mestaruuksiin syyskuussa, Töppärä sanoo.

Toiseksi tullut ratsukko Annika Tienhaara-Marvel Apt tiimeineen, kuva Salla Kuikka.

Matkaratsastuksen Suomen mestaruudet, Nokia 15.7.2017. Lähti 5 ratsukkoa.
1) Sara Töppärä – Hypnoze, Jokilaakson Hevosystävät 7:16.01 aika / 13.8 km/h
2) Annika Tienhaara - Marvel Apt, Ypäjän Ratsastajat 8:26.24 / 11,8
3) Maria-Katariina Leinonen – Terbium, Mynämäen Seudun ratsastajat 8:26.26 / 11.8
4) Elina Långvik - Prins Henrik, Pinsiön Puskaratsastajat 8:26.29 / 11.8
… Anne Perälä - Millionfield's Roadrunner, Riemuratsukot, hyl. 2. osuuden jälkeen