SRL

Kerro kaverille:
25.02.2017

Satu Liukkonen ja Gurra Hop olivat hienossa vedossa Göteborgin kisassa. Kuva: Outi Räisänen.

Satu Liukkonen viides Göteborgin grand prix -luokassa

Satu Liukkonen ja Gurra Hop tekivät upeaa työtä Göteborgin viiden tähden esteratsastuskilpailuissa lauantaina. Ratsukko oli viides kisan grand prix -luokassa eli Gothenburg Trophyssa.
Vain viisi ratsukkoa selvitti perusradan virheittä, vaikka 29 lähtijän lista vilisi maailman kärkiratsastajia. Satu ja Gurra Hop lähtivät luokan alussa ja selvittivät teknisen radan ilman minkäänlaisia ongelmia. Luokan edetessä kävi kuitenkin ilmi, että rata ei ollut laisinkaan helppo. Yksi ratsukko toisensa jälkeen sai pudotuksen tai useampia. On todella harvinaista, että vain näin vähän ratsukoita pääsee uusintaan.
Pieter Devos lähti uusintaan ensimmäisenä hevosella Claire Z ja teki todella nopean virheettömän uusinnan. Satu ja lyhytlaukkaisempi Gurra Hop eivät ehtineet ihan samanlaiseen vauhtiin, mutta hyppäsivät puhtaasti. Marco Kutscher ja Clenur olivat myös nopeita ja tekivät nollaradan.
Luokan todellinen yllättäjä, Ranskan Aldrick Cheronnet lähti ratsastamaan nopeaa uusintaa ja onnistui tekemään kärkiajan hevosellaan Tanael Des Bonnes. Viimeinen uusija, Maikel van der Vleuten hevosella VDL Groep Idi Utopia, oli myös virheetön ja kolmanneksi nopein.
Satu Liukkonen oli iloisesti yllättynyt luokan jälkeen.
– Tänään kaikki tuntui helpolta. Gurra Hop on hypännyt koko kisan hienosti, mutta tänään se oli parempi kuin ikinä ennen, Satu hymyili luokan jälkeen.
– Odotin, että uusintaan olisi tullut kymmenkunta ratsukkoa, mutta meitä olikin vain viisi.
Lauantain gp-rata oli 10-vuotiaan Gurra Hopin elämän tähän asti suurin ja vaikein.
– Sebastian Numminen on hypännyt sillä Varbergin kolmen tähden kilpailujen 150 cm:n gp-radan, mutta tämä oli viiden tähden kilpailu ja 155 cm rata, Satu vertaa.
Sadun mukaan hevosella on mielettömän paljon kapasiteettia, mutta se ei ole aina kaikkein helpoin käsiteltävä.
– Huomenna Gurra Hop ei enää kilpaile, se on tehnyt jo kolme päivää peräkkäin, Satu vahvistaa. Satu hyppää sunnuntaina nuorten hevosten finaalin hevosella Diarado’s Love Elith.
– Päätän Celestinen osalta huomisen kilpailusta sitten kun lauantain iltaluokka on hypätty.
Lauantai-illan piste-esteratsastuksessa Satu ja Celestine olivat hienosti 8. tilalla hypättyään kaikki esteet puhtaasti.

Tulokset CSI5*-W 155 cm, perusrata ja uusinta, Gothenburg Trophy (29 lähti -12 sijoittui): 1) Aldrick Cheronnet – Tanael Des Bonnes FRA 0/0-36,92, 2) Pieter Devos – Claire Z BEL 0/0-37,14, 3) Maikel van der Vleuten – VDL Groep Idi Utopia NED 0/0-39,15, 4) Marco Kutscher – Clenur GER 0/0-39,53, 5) Satu Liukkonen – Gurra Hop FIN 0/0-41,13.

Täydelliset tulokset: http://online.equipe.com/fi/class_sections/231439

145 cm, piste-esteratsastus (27 lähti - 12 sijoittui): 1) Nicola Philippaerts - Ustina Sitte BEL 65-46,15, 2) Henrik von Eckermann - Little Lord 90 SWE 65-46,99, 3) Robert Smith - Cimano E GBR 65-47,70, ... 8) Satu Liukkonen - Celestine FIN 65-53,23.

Täydelliset tulokset: http://online.equipe.com/fi/class_sections/231438