SRL

Kerro kaverille:
01.07.2017

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click maastoradalla. Kuva: Kirsi Oksanen.

Siltakorpi nousi johtoon Baborówkon maastossa

Sanna Siltakorpi ratsasti Puolan Baborówkossa lauantaina hienosti kolmen tähden maastot. Sekä EM-kilpailuihin tähtäävä Bofey Bridge että 8-vuotias Bofey Click hyppäsivät kaikki esteet virheittä. BB sai kaksi sekuntia yliaikaa mutta oli silti yksi kisan nopeimmista ja nousi luokan johtoon. Bofey Click hyppäsi ensimmäisen kolmen tähden maastoratansa puhtaasti ihanneajassa.

- Molemmat hevoset toimivat oikein hyvin, ei voi kuin kehua, totesi Sanna maaston jälkeen.

- Bofey Bridge on vähän sillä rajalla, että onko se nyt radalla vähän liian vahva. En halua kuitenkaan ruveta vaihtamaan sille kuolaimia juuri ennen EM-kilpailuja. Näillä nykyisilläkin sen saa kiinni, mutta aikavirheet johtuvat siitä, että joudun ottamaan pidätteitä jo vähän turhan aikaisin. Lyhyessä kilpailussa tästä tulee helposti paljon aikavirheitä, pitkässä kilpailussa se ei niin haittaa kun esteiden välillä on pitemmät laukkapätkät.

- Tänään otin BB:n kunnolla kiinni kaikille tehtäville. Mieleen jäi ikävästi kaihertamaan se, kun Strzegomin kilpailussa keväällä sain yhden ohimenon ratsastettuani turhan kovaa linjalle radan lopussa. Se oli hyvä herätys minulle.

- Bofey Click tuntui tänään siltä, että siitä voi tulla jopa neljän tähden hevonen. Kaikki oli sille helppoa, se on niin elastinen ja ketterä ja rohkea olematta kuitenkaan tyhmänrohkea. Tämän kilpailun jälkeen se saa kuitenkin tehdä seuraavaksi jonkun vähän helpomman kisan, ettei tule ahnehdittua liikaa kerralla.

Kahden tähden luokassa sduomalaiset tekivät myös hyviä tuloksia. Elmo Jankari on New Port W -oriilla neljäntenä ja kahden tähden tasolla ensimmäistä kertaa kilpaileva Noora Cederberg yhdeksäntenä. Molemmat tekivät estevirheettömät maastot.

CIC3*, tilanne koulu- ja maastokokeiden jälkeen (41 lähtijää): 1) Sanna Siltakorpi – Bofey Bridge FIN -52,4, 2) Andreas Dibowski – Wolfsmond GER -42,9, 3) Franziska Keinki – Lancaster 149 GER -53,5… 7) Sanna Siltakorpi – Bofey Click FIN -57,5, …27) Paavo Huttunen – Zimzalabim FIN -96,7.

CIC2*, tilanne koulu- ja maastokokeiden jälkeen (25 lähtijää): 1) Anna Nilsson – Candy Girl SWE -42,2, 2) Andreas Dibowski – Belfast 35 GER -44,6, 3) Mateusz Kiempa – Ambrozio J POL -48,4, 4) Elmo Jankari – New Port W FIN -48,4,… 9) Noora Cederberg – Tilda V FIN -59,6, 14) Kirsi Oksanen – Mayday II FIN -73,0, 17) Paavo Huttunen – Ebony Angel FIN -92,9.

Noora Cederberg ja Tilda V tallissa maastoradan jälkeen. Kuva: Kirsi Oksanen.