SRL

Kerro kaverille:
16.07.2017

Tiedote ja kuvat, Savijärvi Top Driving & Husaaariratsastajat ry, Timo Pasanen

Tapani Peltonen (vas.), Marit Siven ja Ben Simonsén ovat valmiina ottamaan kilpailijat vastaa, kuva Timo Pasanen.

Sipoossa valmiita valjakkojen PM-kilpailuihin:

”Tasoltaan laajin koskaan Suomessa ajettu kilpailu”

Sipoossa Savijärven kartanolla ollaan jo valmiina valjakkoajon PM-kilpailuihin. Torstaina 20. heinäkuuta alkaen Savijärven areenalla ajetaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokat kansainvälisinä CAI2*-luokkina. Savijärvi Top Driving on toistaiseksi kahden tähden kilpailu, koska mukaan pääsevät myös ne, joilla ei ole pisteitä kansainvälisistä kilpailuista.

”Nyt kaikki kotimaiset kuskit voivat osallistua kovatasoiseen kisaan. Kolmen tähden kisat vaativat enemmän järjestelyitä. Kyllä tässäkin kilpailussa on aivan tarpeeksi järjestelyitä, vapaaehtoiset ovat tehneet huikean määrän työtä, jotta kisat voidaan viedä kunnialla läpi”, kartanon nuori isäntä Ben Simonsén sanoo.

Moni kansainvälinen valjakko tulee Suomeen ja se ilahduttaa järjestäjiä.

”Ulkomaalaisten kilpailijoiden runsas määrä tekee sen, että paikkoja kartanolla on 75 hevoselle. Tämä on tasoltaan laajin koskaan Suomessa ajettu kilpailu. Norja, Ruotsi ja Suomi osallistuvat kisaan isolla ja laadukkaalla ryhmällä”, kilpailujen johtaja Tapani Peltonen kertoo.

Ben Simonsén - SG Hard Rock, kuva Timo Pasanen

Kotimaan kärkikuskit ovat suurin osa tulossa Sipooseen ja pääluokissa on vastusta riittämiin. Hevosyksiköissä on laaja osallistujamäärä ja tästä luokasta odotetaan tiukkaa. Baltian maiden vähäinen osallistujakunta harmittaa hieman järjestäjiä. Kaikki lajit saavat Sipoossa PM-arvon.

”Mukana on myös monta MM-kilpailuihin valmistautuvaa valjakkoa. Uskomme, että PM-kisasta tulee todella kovatasoinen, paljon on siis nähtävää. Ehkä lauantain maraton on se näyttävin, mutta sunnuntaina tarkkuusosuudessakaan ei voi himmailla”, Simonsén sanoo.

Sipoon radat täyttävät kansainväliset mitat ja vaatimukset, sekä paikka on nyt huippukunnossa.

”Erityisesti ulkomaalaisia viehättää maraton-ratamme, joka poikkeaa monesta muusta radasta, vaativuudellaan”, Simonsén sanoo.

Savijärven kartano on Suomen johtava valjakkoajokeskus, jonka Kilpailua isännöi sen ohella seura Husaariratsastajat ry. Savijärvellä on järjestetty tähän mennessä valjakkokilpailut 30 kertaa.

”Tämä on luonnollisesti seuraväeltä suuri ponnistus, mutta tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Yli sata henkeä on esteillä töissä, joten paljon on töitä. Meillä on vahva osaaminen tässä asiassa ja se tunnustetaan myös maailmalla”, Husaariratsastajien puheenjohtaja Marit Siven sanoo.

Hauskana yksityiskohtana voi myös mainita, että mukana lauantaina on myös keppihevosten estekisa. Keppihevoskilpailu käydään Savijärvi Areena -nurmikentällä, jolla kilpaillaan myös valjakkoajon mestaruuksista. Kisa käydään kello 12.-13. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse skyhdistys@gmail.com, ilmoittautua voi 21.7. asti tai kunnes paikat on täytetty.

Suomen Ratsastajanliittoja Haven tuottavat livelähetykset PM-luokista la ja su: http://www.haven.fi/live/

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

Ohjelma:
Torstai 20.7. Koulukoe, kansalliset luokat, Hevostarkastus ja Avajaiset.
Perjantai 21.7. Koulukoe, kansainväliset CAI2*-tason pääluokat (NBCH) kello 13 alkaen.
Lauantai 22.7. Kestävyyskoe eli maraton. NBCH pääluokat klo 13. Keppihevosten estekisa.
Sunnuntai 23.7. Tarkkuuskoe. NBCH pääluokat klo 13. Palkintojenjako

Suomen edustajat:
CAI2*hevosyksiköt: Jouni Heikinheimo - El Carillo, Talvikki Järvinen - Danser T, Roy Jones, Leena Kalalahti – Judym, Ben Simonsén - SG Hard Rock, Heidi Sinda – Instruktor, Sanna Tirkkonen - Porsche Life
CAI2* hevosparivaljakot: Tove-Maria Holmasto - Pluto Hires, Siglavy Cicero
CAI2*poniyksiköt: Anne Friis - Friisin Paletti, Hannu Kalalahti - Hessin Vihtori, Leena Kalalahti – Kalif, Heidi Sinda – Gnist Varde, Raisa Takkinen - Kooihuster Harro, Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince
CAI2* poniparivaljakot: Mia Ventoniemi - Lizalie Miris, Najad
CAIY2*, nuoret, poniyksiköt: Luna Suhonen - Ai.Ka Cheelia, Annika Tamminen – Gnomas
CAIJ2* juniorit, poniyksiköt: Laura Haapakoski- Kokonas, Eveliina Koivula – Urafas, Tuuli Liski - Arvalon Golden Scarlett
CAICh2*, lapset, poniyksiköt: Wilma Karhusaari – Beniamin