SRL

Kerro kaverille:
10.09.2017

Esteratsastuksen SM-kilpailut Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää 7.-10.9.2017


Susanna Granroth - Anatevka, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Susanna Granroth ja Anatevka kruunasivat kautensa kultamitalilla SM-esteillä

Esteratsastuksen Suomen mestaruudet ratkesivat harvinaislaatuisen tiukassa finaalissa Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä sunnuntaina. Kärkikolmikko selvitti ensimmäisen 145 cm:n kierroksen virheittä, mutta vain yksikin virhepiste ylitetystä enimmäisajasta olisi vaihtanut järjestyksen, kun matkaan oli kertynyt pudonneiden puomien sijasta vain ensimmäisen kilpailun aikavirheet.


Susanna Granroth - Anatevka, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Janakkalan Sanna Backlund lähti viimeiselle 150 cm:n kierrokselle kolmannelta sijalta ja otti Wilhelminalla yhden puomin, mutta tulos 5,78 virhepisteellä riitti edelleen reilulla marginaalilla pronssille. Hanna Tardiveau hyppäsi kotiareenallaan Wetrichtalla puhtaan radan varmistaen hopean pistein 1,68, jolloin Granrothin ainoa mahdollisuus voittoon oli virheetön rata Anatevkalla ilman edes yhtä aikavirhettä. Granroth kesti paineet ja ratsasti mestariksi varmoin ottein.

- Jännittävää oli, mutta kantti kesti. Monikin puhui, ettei muista aikoihin näin tiukkaa kilpailua. SM:ssä on yleensä vaikeaa, puomeja ja aikavirheitä tulee ja harvoin ollaan nollilla viimeiseen kierrokseen asti. Yleensä sitä ajattelee, että ensimmäisenä päivänä ei tarvitsisi mennä kauheaa vauhtia, mutta tässä vaiheessa Hannaa voi harmittaa, että teki silloin yhden pidemmän kaaren, Granroth toteaa.


Susanna Granroth - Anatevka, SM2017

Kyseessä oli Granrothin ensimmäinen kultamitali senioreissa, aiemmin hänellä on nuorten kultaa. Ratsastajalla on ollut mahtava kausi, mm. Laakson GP-finaaleissa tuli voitto molemmissa LähiTapiola GP-sarjoissa sekä VW-autokilpailussa. Korkeimmalle hän arvottaa mestaruuden.

- Onhan tämä ihan käsittämätöntä. Suomen mestaruus ei ole vain rahapalkinto, siinä on maine ja kunnia mukana. Anatevka ansaitsi tämän mitalin, se on tehnyt hienon työn kanssani, ja jaksaa aina taistella. Aika lailla ollaan nivouduttu yhteen sen kanssa, se on mun paras kaverini, Granroth hymyilee.


Hanna Tardiveau - Wetrichta, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Kotiyleisö puhkesi raikuviin aplodeihin Tardiveaun puhtaiden ratojen jälkeen.

- Kyllä olisi tuntunut hienommalle voittaa kultaa, vaikka hopea ei ole häpeä. Wetrichta on tuntunut superhyvälle, ja ei voi kuin olla tyytyväinen 14-vuotiaaseen hevoseen. Kiva, että tänään oli hyvin yleisöä, ja pohjalla oli ihana hypätä, kun se oli niin hyvässä kunnossa, hopeamitalisti sanoo.

Granroth edustaa Janakkalan Hattel Ridersia, ja pronssimitalisti Sanna Backlund on hänen valmentajansa ja työnantajansa. Backlundin tiimillä on mennyt huikean hyvin, myös nuorten voittaja Wilma Heikkinen valmentautuu Hattel Horsessa.

- Hyvältä tuntuu, olen iloinen että ”Miina” jaksaa puksuttaa menemään, se tuntui tänään tuntui tosi, tosi hyvälle, virhe pystyllä oli ihan omani. Se on tehnyt tasaisen hyvän kauden, paranee kuin viini vanhetessaan. Ja ainakin yhtä iloinen olen nuorten ja sennujen kultamitaleista, jotka meille tuli Hatteliin – ihan uskomatonta, Backlund hymyilee.


Susanna Granroth Sanna Backlundin onnittelussa, SM2017, kuvat SRL Sonja Holma

Backlund ratsastaa kilpaa tosissaan, mutta hänen sydämensä palaa erityisesti valmennukselle.

- Ratsastaminen on työtä ja puoliharrastus, itsekin tavoittelen aina voittoa, siitä ei kahta sanaa. Valmentaminen on kuitenkin sitä mitä teen vielä kymmenen vuoden päästä, ja siinä olen hyvä. Tavoitteena on, että Suskille riittää huippuhevosia vielä Anatevkan jälkeenkin, itse kilpailen sitten niillä, mitä jää.

Kaikki ratsastajat jatkavat kauttaan kansainvälisiin kilpailuihin: Tallinnaan, Aino Masters CSI2* -kilpailuihin lokakuun puolivälissä ja edelleen Helsinki International Horse Show’hun viikkoa myöhemmin.


Wilma Heikkinen - Barco M, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com-3

Nuorten Suomen mestarit Wilma Heikkinen ja Barco M

Nuorten Suomen mestariksi ratsasti Wilma Heikkinen ratsulla Barco M pistein 16,57 päihittäen vain niukasti Hanna Nordströmin ja Quinteran (16,73). Kolmen kärki sai kahden kierroksen finaalissa täsmälleen samat pisteet, kahdeksan ensimmäiseltä kierrokselta ja neljä toiselta, joten voiton ratkaisi lopulta ensimmäisen kierroksen aikaratsastuksen tulos. Pronssille nousi Kirkkonummen Emma Tallberg ratsulla Dobbelt Quidam (20,00).- Onhan tämä todella hienoa, ei ihan vielä pysty edes käsittämään. Koitin minimoida paineen, mutta ensimmäisen kierroksen virheet menivät jännityksen piikkiin, onneksi hevonen auttoi parhaansa mukaan. Toiselle kierrokselle sain pääni kasaan ja onnistuimme hyvin. Tosi tyytyväinen voi olla hevoseen, se teki hienoa työtä koko viikonlopun, Heikkinen kiittää kilpakumppaniaan.


Wilma Heikkinen - Barco M, SM2017, kuvat SRL Sonja Holma


Wilma Heikkinen mitalikylvyssä, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com-2

Heikkiselle kyseessä oli ensimmäinen SM-mitali. Hän on Oulusta kotoisin, mutta valmentautuu ja asuu Janakkalassa Backlundien kilpatallilla. Viimeiset ylioppilaskirjoitukset ovat edessä viikon päästä, sen jälkeen tähtäimessä ovat mahdollisuuksien mukaan lääketieteen opinnot.


Hanna Nordström - Quintera, kuva SRL Sonja Holma

Nordström, 20,lähti lukion jälkeen Saksaanvalmentautumaan Steffen Engferin tallille lähellä Hampuria, ja palaa sinne SM-kisojen jälkeen.

- Tulimme Saksasta kahden hevosen kanssa, mutta toinen päätti hypätä täällä karsinan ikkunasta ulos. Se sai jalkoihinsa pieniä naarmuja, joten en voinut hypätä sillä. Valmentajani on tosi hyvä, hänen kanssaan kilpailuihin lähdetään voittamaan, mutta riittää myös kun tekee parhaansa, kuten täällä. Uskon että hän on mitaliimme ja tulokseemme tyytyväinen. Radat olivat mukavia, tarpeeksi tekemistä, mutta ei mitään liian teknistä, Nordström toteaa.


Emma Tallberg - Dobbelt Quidam, kuva Heidi Lammi

Myös Tallbergille, 21, tuli vaihdos ajateltuun SM-ratsuun. Finaalihevosen piti olla Arven, mutta tilalle vaihdettiin Dobbelt Quidam.

- Olen hevoseen tosi tyytyväinen, mutta en tulokseen. Lähdin tänne voittamaan, mutta valmistautuminen ei sujunut optimaalisesti. Harmittaa aika paljon, en ole ikinä onnistunut SM-kisoissa, tämä oli viimeinen vuoteni nuorissa ratsastajissa ja olisin halunnut menestyä.

- Arven kengitettiin kolme kuukautta sitten huonosti, ja se on ollut täydessä treenissä vasta kuukauden. Totesin täällä, että sen voimat eivät vielä riitä isoihin oksereihin. En lähtenyt oletuksella, että Dobbelt Quidam menisi näin hyvin, se teki kyllä kaikkensa ja oli superhyvä, yllätti positiivisesti. Uskon, että siitä tulee vielä paras hevoseni, sillä on paljon skouppia.

Janina Kvarnström ja Hyper Panda junioreiden mestareiksi

Junioreiden SM-kilpailussa lohjalainen Janina Kvarnström, 18, säilytti johtotilansa läpi kilpailun, tuloksena kaikkiaan vain yksi puomi sunnuntaina ja aikavirhe lauantaina, kokonaispisteet 5,5. Ratsastaja uusi mestaruutensa hevosella Hyper Panda, viime vuonna kultaratsuna oli Davina HX.

- Kilpailut menivät superhyvin, hevonen oli tosi rento ja teki hyviä hyppyjä, ei olisi voinut paremmin mennä. Ekalla rundilla meille tuli yksi keppi, tulin sarjalle vähän vinosti sisälle ja B-osan takapuomi tuli alas. Tänne lähdettiin hakemaan mitalia ja onhan se kirkkain mitali aina paras, Kvarnström iloitsee.


Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Hopealle nousi paimiolainen Jenny Aarnio-Wihuri tammalla Holde Maid pistein 10,5. Ratsastaja täyttää tänä vuonna vasta 14 vuotta, ja hyppäsi kesällä lapsiratsastajissa hienosti EM-finaaliin. Suomen mestaruuksiin hän lähti kuitenkin junioreiden kovatasoisessa joukossa. Pikkuponien mestaruus hänellä on vuodelta 2014.

- Hevonen ei ole oikein varovainen pienillä esteillä. Olen kilpaillut sillä Saksan kansallisissa 140-luokissa ja EM-kisoissa 135-tasolla, joten ajattelimme, että meillä olisi paremmat mahdollisuudet junioreissa. Tietenkin pitää olla tyytyväinen, että hevonen hyppäsi tosi hyvin, harmittaa omat mokat ekalla kierroksella, sikäli olisi voinut mennä paremmin.

Pronssille nousi Seinäjoen Minttu-Maija Koivusalo, 16, Zorlandolla (12,5 vp). Hevonen on tuttu isoveli Joni Koivusalon ratsuna, jolla tämä voitti vuosi sitten nuorten SM-kultaa ja PM-hopeaa. Sisarelle mitali on ensimmäinen.

- Joni lähti opiskelemaan yliopistoon, ja hän ratsastaa edelleen muiden hevosia joka viikko, mutta Zorlando siirtyi minulle. Mitali oli yllätys, lähdimme hakemaan lähinnä hyviä ja sujuvia ratoja. Zorlando on hieno, se kyllä taistelee loppuun asti ja on yritteliäs, tuore mitalisti hymyilee.

Esteratsastuksen SM-kilpailut Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää 7.-10.9.2017

Esteratsastuksen Suomen mestaruus 2017
1) Susanna Granroth – Anatevka 0,99
2) Hanna Tardiveau – Wetrichta 1,68
3) Sanna Backlund – Wilhelmina 5,78

4) Kullo Kender - LRK Cooper 11,91

5) Sanna Kröger - Stormreaver FP 13,42

6) Janna Jensen - Bleu Lady 14,18

7) Antti Linna - Spendrup L 15,18

8) Venla Keränen - Claire II 27,68
SM-tilanne kokonaisuudessaan, lähti 21, LINKKI

III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 145 + 150 cm:
1) Sanna Kröger, Golden Riders ry – Stormreaver FP (0)-(0)/61.69-0, 1) Hanna Tardiveau, Ratsastusseura Aino ry – Wetrichta (0)-(0)/60.42-0, 1) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Anatevka (0)-(0)/60.87-0, 4) Kullo Kender, Tampereen Ratsastusseura ry – LRK Cooper (4)-(0)/61.72-4, 4) Janna Jensen, Hattel Riders ry – Bleu Lady (0)-(4)/58.49-4, 4) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Wilhelmina (0)-(4)/60.47-4, 7) Antti Linna, Salon Ratsastusseura ry – Spendrup L (8)-(0)/61.17-8, 8) Venla Keränen, Husön Ratsastajat ry – Claire II (8)-(4)/63.34-12, 9) Julia Engblom, Ratsastusseura Merata ry – Verdi (8)-Ei lähde, 10) Linda Palin, Ypäjän Ratsastajat ry – Tricolore 111 Z (12)-Ei lähde, 10) Jukka Rantanen, Ypäjän Ratsastajat ry – Cadanz (12)-Ei lähde, 12) Elena Merivirta, Salo Riding Club ry – Astro Hyl.

Täydet tulokset: http://online.equipe.com/fi/class_sections/265706


Hanna Nordström, Wilma Heikkinen ja Emma Tallberg SM2017, kuvat SRL Sonja Holma

Esteratsastuksen nuorten Suomen mestaruus 2017
1) Wilma Heikkinen - Barco M 16,57
2) Hanna Nordström - Quintera 16,73
3) Emma Tallberg - Dobbelt Quidam 20,00
SM-tilanne kokonaisuudessaan, lähti 17: LINKKI


SRL pääsihteeri Fred Sundwall, Wilma Heikkinen - Barco M, katri Siltala ja Pirjo Huru, kuva SRL Sonja Holma

III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 140 + 145 cm:
1) Roosa Rajamäki, Hattel Riders ry – Scapa d'Airsain (8)-(0)/54.95-8, 2) Emma Tallberg, Ratsastusseura Team Nissala ry – Dobbelt Quidam (8)-(4)/54.09-12, 2) Hanna Nordström, Evitskogin Ratsastajat ry – Quintera (8)-(4)/53.92-12, 2) Wilma Heikkinen, Hattel Riders ry – Barco M (8)-(4)/54.78-12, 5) Okko Pöllänen, Tuusulan Ratsastajat ry – Dermalogica Pure Power (12)-(4)/54.05-16, 5) Henna Kaaro, Etelä-Kymen Urheiluratsastajat – Doctro (16)-(0)/53.57-16, 5) Bettiina Lahdensivu, Vasamajärven Ratsastajat ry – Rapsodija (8)-(8)/54.79-16, 5) John Antell, Husön Ratsastajat ry – Iscara del Maset (8)-(8)/57.54-16, 9) Linda Metsämäki, Ypäjän Ratsastajat ry – Deblin H.V (8)-Hyl., 10) Marjut Tuliniemi, Ratsastusseura Varsa ry – Urano (20)-Ei lähde, 11) Jenna Yrjövuori, Kaarinan Kenttäratsastajat Kak – Graal Hyl. Täydet tulokset:
http://online.equipe.com/fi/class_sections/265716


Fred Sundwall, Janina Kvarnström - Hyper Panda, Matti Karkkolainen, Katri Siltala, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Esteratsastuksen junioreiden Suomen mestaruus 2017
1) Janina Kvarnström - Hyper Panda 5,5
2) Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid 10,5
3) Minttu-Maija Koivusalo - Zorlando 12,5
SM-tilanne kokonaisuudessaan, lähti 26: LINKKI


Junioreiden mitalikolmikko, Jenny, Janina ja Minttu-Maija, kuva SRL Sonja Holma net

III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 130 + 140 cm:
1) Jasmin Engblom, Salo Riding Club ry – Wish of Palatina (0)-(0)/61.35-0, 2) Teresita Bremer, Hattel Riders ry – Zsa-Zsa (4)-(0)/61.22-4, 2) Saara Kauppi, Rusko Riding Team ry – Alisma DE W. (0)-(4)/60.28-4, 2) Minttu-Maija Koivusalo, Etelä-Pohjanmaan Urh.Ratsastaj – Zorlando (4)-(0)/59.91-4, 2) Janina Kvarnström, Siuntion Urheiluratsastajat ry – Hyper Panda (4)-(0)/59.02-4, 6) Jasmin Kallio, Cool Riders ry – True Love (4)-(4)/62.94-8, 6) Krista Tamminen, Ratsastusseura Aino ry – LRK Axel V (8)-(0)/63.41-8, 6) Alexandra Barthelaix, Lohjan Ratsastajat ry – Carey (4)-(4)/57.67-8, 6) Jenny Aarnio-Wihuri, Kaarinan Kenttäratsastajat Kak – Holde Maid (8)-(0)/58.30-8, 10) Mira Rantanen, Tampereen Ratsastusseura ry – Warnaba L Z (20)-(4)/66.18-24, 11) Tiiu Tiihonen, Keravan Ratsastusseura ry – Spartan IM (4)-Hyl., 12) Ilona Mäkipere, Ratsastusseura Varsa ry – Goombay Dancer (12)-Ei lähde, 13) Elvira Virtanen, Paraisten Ratsastusseura ry – Orlean Hyl., 13) Reetta Sundberg, Etelä-Kymen Urheiluratsastajat – Carinja Hyl. Täydet tulokset:
http://online.equipe.com/fi/class_sections/265717

TULOSPALVELU, KAIKKI TULOKSET:
http://online.equipe.com/fi/competitions/21491

Lisätietoja
Järjestäjä:
http://www.ratsastuskeskusaino.fi/
Kilpailun FB-sivu:
LINKKI