SRL

Kerro kaverille:
21.07.2017


Jouni Heikinheimo ajoi hienoin koulukokeen ja on tällä hetkellä toisella tilalla. Häneltä odotetaan hyvää suoritusta viikonlopun maratonilla ja tarkkuusajossa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Suomalaiset iskuasemissa valjakkoajossa ennen maratonia

Valjakkoajon PM-kilpailut Sipoossa saatiin perjantaina käyntiin, kun Savijärven kartanon nurmella ajettiin koulukoe. Kansainvälisten luokkien taso oli juuri niin laadukas kuin osatiin odottaa. Savijärvi Top Driving on kerännyt kotimaiset kuskit mukaan ja myös joukkuekilpailu tuo kisaan oman suolansa.

Norja, Ruotsi ja Suomi osallistuvat kisaan isolla ja laadukkaalla ryhmällä.

Pääluokissa nähtiin hyvää suomalaismenestystä. Hevosyksiköissä on laaja osallistujamäärä ja tästä luokasta näyttääkin muodostuvan tiukka. Johtopaikan otti norjalainen Wenche Johannesen hevosellaan Engkildegaards Saturn, mutta erot ovat todella pieniä.

Ilahduttavaa oli se, että latvialainen Mareks Jedinaks hevosellaan Princis-Narsis lähti mukaan kilpailemaan. Alaraajoistaan halvaantunut Jedinaks näytti, että valjakkoajo onnistuu myös parakuskilta.

Suomen edustajat onnistuivat koulukokeessa hyvin. Toiselle sijalle hevosyksiköissä tuli viimeistä kilpailuaan kilpaileva Jouni Heikinheimo ja hevosensa El Carillo.

- Hevonen teki viimeisessä koulukokeessaan juuri sen mitä pyysin. Oli yritteliäs ja saimme hyvät lähtökohdat maratonille. Tämä on oikea kisa ja kärjessä on tiukkaa. Suomen joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Talvikki Järvinen onnistui hyvin ja on hevosillaan Danser T neljäs ja Roy Jonesilla viides.

Toinen iso luokka oli poniyksiköissä. Siinä suomalaisilla oli mukana vahva edustus. Sipoolainen kotimaisemissaan kilpaillut Leena Vähä-Erkkilä onnistui ponillaan S.W. Summer's Dream Prince ottamaan johtopaikan ensimmäisenä päivänä. Anne Friis ja Friisin Paletti olivat kolmansia ja Heidi Sinda ponillaan Gnist Varde neljänsiä.

- Poni oli energinen ja hyvä ajaa, vaikka muutama virhe tulikin. Kun poni on herkkänä, niin sitä on hyvä ajaa. Tämä oli hyvä kisan alku ja lupaa hyvää maratonille. Hyvä kokonaisuus Suomen joukkueelta. Maratonilla vain viisaasti kovaa, niin hyvä tulee, Vähä-Erkkilä sanoi.

Koulukokeessa kotimaisina kuskeina nähtiin myös nuoret nousevat tähdet. Nuorten poniyksiköiden sarjassa johtopaikan otti Annika Tamminen ponillaan Gnomas. Kotimaisemissa kilpaillut Luna Suhonen ja Ai.Ka Cheelia ottivat kakkospaikan.

- Olen tyytyväinen koulukokeeseen ja hevonen teki loistavan suorituksen. Olemme menneet eteenpäin ja maraton-kokeesta tulee varmasti tasainen. Kun saa kisaan hyvän lähdön, niin se helpottaa paljon.

Lapset, poniyksiköiden sarjassa järjestävän seuran Husaariratsastajien Wilma Karhusaari ponillaan Beniamin teki hienon suorituksen.

- Olemme menneet taas askeleen eteenpäin ja on hienoa päästä kilpailemaan isoissa kisoissa. Poni oli alusta asti hyvä ja pisteet lämmittävät”

Tulokset: http://www.topdriving.org/live/a.html

Suomen Ratsastajanliittoja Haven tuottavat livelähetykset PM-luokista la ja su: http://www.haven.fi/live/

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

Lauantai 22.7. Kestävyyskoe eli maraton. NBCH pääluokat klo 13. Keppihevosten estekisa kello 12.

Sunnuntai 23.7. Tarkkuuskoe. NBCH pääluokat klo 11.30. Palkintojenjako

Leena Vähä-Erkkilä ja S.W. Summer´s Dream Prince pitävät poniluokan kärkipaikkaa koulukokeen jälkeen. Kuva: Timo Pasanen.

Talvikki Järvinen on ajanut tällä kaudella jo kolme kansainvälistä voittoa Danser T:llä. Savijärvellä valjakolta odotetaan kovaa tulosta. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Annika Tamminen ja Gnomas onnistuivat hienosti nuorten kuskien luokassa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.


Tiedote / Husaariratsastajat, Timo Pasanen.