SRL

Kerro kaverille:
09.07.2017

Maajoukkueeseen valitut ratsastajat Veera Siren ja Arnella Nyman pokkasivat SM-kilpailuissa myös harmonisen ratsastuksen palkinnot. Kuva: Johanna Veijanen.

Suomen islanninhevosten maajoukkue Hollannin MM-kilpailuihin valittu

Suomen maajoukkueeseen on valittu seuraavat ratsukot: Arnella Nyman (seniori) – Thór från Järsta, Annika Kyrklund (seniori) – Jara frá Horni, Juha Kontio (seniori) – Rödull frá Holtsmúla, Katie Brumpton (seniori) – Smari från Askagården + varahevonen, Oona Ylipuranen (nuori) – Yngvi från Åleby, Desiree Alameri (nuori) - Theyr frá Guldbaek, Veera Siren (nuori) – Jarl frá Mid-Fossum ja Ingrid Väyrynen (nuori) – Kolfinna frá Efri-Raudalaek.

Joukkueen valinnan perusteena ovat olleet tulokset koko kilpailukaudelta SM-kilpailut mukaan lukien.

- Olemme seuranneet suomalaisia ratsukoita niin Suomen, Ruotsin kuin Tanskankin kilpailukentillä. Nyt valitulla joukkueella on potentiaalia tuoda MM-kisoista Suomelle menestystä. Maajoukkueeseen haluttiin valita mukaan myös yksi nuori ratsastaja, jolla ajatellaan tulevaisuudessa olevan mahdollisuudet menestyä kansainvälisestikin, kertoo joukkueenjohtaja Camilla Hed.

MM-kilpailuiden urheiluluokkien yhteydessä järjestetään myös jalostusnäyttely. Suomea edustaa 8-vuotias ori Freyr frá Kaakkola. Freyrin esittää Sölvi Sigurdarsson ja oriin kasvattajat ovat Anita ja Pekka Kaakkola.

Maajoukkueen joukkueenjohtajana toimii Camilla Hed, maajoukkuekordinaattorina Pia Ralli ja maajoukkuevalmentajana Hjalti Gudmundsson.

Teksti: Anu Siivonen, Suomen Islanninhevosyhdistys ry.