SRL

Kerro kaverille:
03.06.2017

Suomen joukkueen uudet hevoset esiintyivät
edukseen Tanskan Nations Cupissa

Suomen joukkue osallistui esteratsastuksen Euroopan kakkosdivisioonan maiden väliseen Nations Cup -kilpailuun lauantaina Aalborgissa, Tanskassa. Joukkue oli kokenut takaiskuja, kun joukosta oli jäänyt pois nimettyjä ratsastajia mm. hevosten kaupan vuoksi. Kun Nations Cupissa ensimmäisellä kierroksella lasketaan mukaan kolme parasta tulosta neljästä, kolmen ratsukon joukkue oli haavoittuvassa asemassa.

Suomitiimi starttasi kuitenkin rohkeasti ja taisteluntahtoisena. Kärjessä eteni kokenein ratsukko, Satu Liukkonen tammalla Celestine. Kaksikko on edustanut Suomea MM-kisoissa ja kahdesti EM:ssä. Tänään tulos oli kuitenkin harmilliset neljä puomia. Toisena lähti Juulia Jyläs 11-vuotiaalla ruunalla Copain Z, joka otti alkuradasta yhden puomin, mutta suoritti lopun sujuvasti ja virheittä. Sebastian Nummisen vasta 8-vuotias, huippukyvykäs SWB-ruuna Que Adore piti kaikki puomit ilmassa, mutta roiskautti kaviollaan kevyesti vesihautaan. Jyläksen ratsulle Nations Cup oli sen ensimmäinen, Nummisen hevoselle toinen Norjan Drammenin jälkeen toukokuussa.


Nations Cupeja ja muuta kansainvälistä huippuratsastusta voi seurata livenä maksullisesta
FEI tv:stä: https://tv.fei.org/. Numminen ja Que Adore kuvassa livelähetyksessä radalla.


- Kokeneet ratsastajat pystyvät nostamaan nuoria hevosia Nations Cup -tasolle, mikä kertoo paljon heidän taidostaan ja osaamisestaan. Hienoa, että kaksi uutta hevosta nostettu jopa arvokilpailuissa vaadittavalle tasolle, Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

Lopputuloksena 24 pisteellä Suomi oli jaetulla 10. tilalla Irlannin kanssa ensimmäisen kierroksen jälkeen ja karsiutui jatkosta toiselle kierrokselle kahdeksan parhaan joukkoon.

Kilpailu jatkuu toisella kierroksella, tuloksia voi seurata sekä FEI tv:ssä että kilpailun tulospalvelusta: http://live.equitour.dk/#31

Kouluratsastuksen Nations Cup käynnistyy Aalborgissa sunnuntaina klo 16, mukana ratsukot Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, Mikaela Lindh - Bellissimo L, Henri Ruoste – Dixiland ja Terhi Stegars - Thai Pee.

Equitour Aalborg 2017 Uggerhalne, Tanska / www.equitour.dk