SRL

Kerro kaverille:
03.08.2017


Lotta Merinen, KCM Vaultinghorses Lord ja Andrea Bicova, kuva Lilli Merinen

Suomen juniorit hyvässä vireessä MM-vikellyksessä Itävallassa

Suomen juniorivikeltäjät ovat tehneet hyviä suorituksia MM-kilpailuissa Ebreichsdorfissa, Itävallassa.

Tuore Suomen mestari, lahtelainen Lotta Merinen, 16, päättää urakkansa keskiviikkona ja torstaina suoritetun ensimmäisen kierroksen jälkeen 32. tilalle, kun juniorityttöjen erittäin kovatasoisen kilpailun finaaliin etenee 15:n kärki.

Lotta Merinen hevosella Caballos Latimer, vikellyksen SM-kisoissa 2016, kuva SRL Hanna Heinonen.

- Tulos on hyvä Lotalle tällä kaudella, hän suoritti erinomaisesti omalla tasollaan. Perusliikkeet onnistuivat hienosti ja varmasti. Vapaaohjelmassa alkuohjelma meni aivan nappiin, loppupuolella oli pari aivan pientä herpaantumista, mutta ei mitään isoja rikkeitä. Lotta on tosi kilpailija, verryttelyyn verrattuna hän pystyy aina skarppaamaan edelleen areenalle. Hänellä on juniorina vielä kaksi kautta jäljellä, kertoo joukkueenjohtaja Karolina Wickholm paikan päältä tavoitettuna.

Kisahevosena oli KCM Vaultinghorse Lord, jota juoksutti Andrea Bicova. Valmentajana toimi sisar Lilli Merinen.

- Yhteistyö slovakialaisen lainahevosen kanssa meni tosi kivasti, hevonen on hänelle tuttu muutamista aiemmista kansainvälisistä kilpailuista, mutta on paljon vaikeampaa mennä vieraalla hevosella verrattuna omaan tuttuun hevoseen. Toisaalta lajissamme on hienoa, että yhteistyö on avointa ja toimii yli rajojen, samalla hevosella kilpailee täällä kolmen eri kansallisuuden edustajat.

Junioreiden joukkue aloitti kisaurakkansa torstaina. Heidän kilpailunsa muodostuu kahdesta kierroksesta, joista ensimmäisellä suoritetaan perusliikkeet ja vapaaohjelma, minkä jälkeen kaikki joukkueet jatkavat toiselle kierrokselle vapaaohjelmaan. Torstain perusliikkeiden jälkeen joukkue on 12. tilalla pistein 5,667.

Joukkueessa ovat mukana Jessica Laxen, Maija Tissarinen, Sofia Wrede af Elimä, Roosa Männistö, Roosa Halla ja Vilma Männistö. Vigaro-hevosta juoksuttaa Stefanie Nussmüller, ja valmennuksesta vastaa Anni Järvelä.

- Joukkue teki perusliikkeet tänään tosi hienosti ja kivasti, esiintyivät erittäin freesisti ja hyvällä fiiliksellä ja saimme tuomareilta todella hyvää palautetta. Pienissä tahtirikoissa menetettiin joitakin kalliita pisteitä, kilpailu on varsin tasaväkinen ja tiukka. Joukkueemme kilpaili itävaltalaisella lainahevosella, jonka kanssa tytöt ovat kilpailleet vain kerran aiemmin, mikä on haastavaa heille. On hienoa päästä edustamaan taas joukkueen kanssa lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Heilläkin on vielä kaksi kautta edessään junioreissa, Wickholm kertoo.

MM-juniorijoukkueen fiilistely paikan päällä ennen suoritusta, kuva Karolina Wickholm

Junioreissa Suomella on pitkästä aikaa mukana joukkue. Edellisen kerran MM-joukkueella kisattiin vuonna 1998 ja ensimmäinen joukkue saatiin matkaan 1990. Wickholm kilpaili itse vuoden 1994 MM-tiimissä.

Karolina Wickholm on vikellyksen neljän tähden kansainvälinen tuomari. Hänet on kutsuttu ensi vuoden MM-kilpailujen tuomariksi Tryoniin, Yhdysvaltoihin.

- On pitkästä aikaa hienoa olla mukana toisessa roolissa joukkueenjohtajana, kun olen tuomaroinut nyt monta vuotta EM-ja MM-kisoja. Täällä on melkein 40 astetta lämmintä päivisin, eli olot ovat aika haastavat sekä hevosille että vikeltäjille.

2.-6.8. Vikellyksen MM, juniorit Ebreichsdorf, Itävalta / www.vaulting2017.com

2.-3.8. Juniorit, henkilökohtainen kilpailu,lähti 42, finaaliin 15 parasta. Tulos ensimmäinen kierroksen perusliikkeiden ja vapaaohjelman jälkeen
…32. Lotta Merinen, hevonen KCM Vaultinghorse Lord, juoksuttaja Andrea Bicova, yhteistulos 1. kierrokselta 6,578 pistettä
Tuloslista: http://docs.wixstatic.com/ugd/a25aba_673520ff9dd94d198e302f2c8ce1212a.pdf

3.8. Juniorit, joukkuevikellys, perusliikkeet, 1. kierroksen 1. osuus. Lähti 13 joukkuetta.
...11) Jessica Laxen, Maija Tissarinen, Sofia Wrede af Elimä, Roosa Männistö, Roosa Halla, Vilma Männistö. Joukkuehevonen Vigaro, juoksuttaja Stefanie Nussmüller. 5,667 pistettä
Tuloslista: http://docs.wixstatic.com/ugd/a25aba_c87d154ffc684e4c8c2087a151d089fa.pdf


Lotta ja KCM Vaultinghorses Lord, kuva Lilli Merinen