SRL

Kerro kaverille:
26.04.2014

26.4.2014

Suomen parhaat ratsastusseurat ja talli 2013 palkittiin

Suomen Ratsastajainliitto palkitsi Ratsastusgaalassaan Vanajanlinnassa lauantaina vuoden 2013 kolme parasta ratsastusseuraa. Valtakunnallisen kilpailun ja tuhannen euron palkintorahan voittivat Alavuden Ratsastajat ry Pohjanmaalta, Husaariratsastajat ry Sipoosta, Etelä-Suomesta sekä Suonenjoen Vasama Riders ry Itä-Suomesta. Kilpailussa painotettiin Ratsastajainliiton teemavuoden mukaan erityisesti koulutusta ja osaamista. Menestykseen vaikuttivat myös seuran toiminnan monipuolisuus ja laadukkuus, luovuus, aktiivinen kehittämistyö sekä jatkuvuuden turvaaminen.

Alavuden ratsastajat kettujahdissa, kärjessä punatakkinen master torvineen

Alavuden Ratsastajat ry valittiin jo toista vuotta peräkkäin Ratsastajainliiton kolmen kärkiseuran joukkoon. Seura jatkaa ja kehittää laadukasta ja suunnitelmallista toimintaa uusilla ideoilla, kuten ”Lauman mukana laukkaamaan”-projektilla. Se tarjoaa yhteistyössä Alavuden kaupungin sosiaalitoimen kanssa syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tekee yhteistyötä myös alueen ratsastusseurojen, yhdistysten, urheilulajien ja seurakunnan kanssa.

Husaariratsastajissa aktiivista lasten ja nuorten toimintaa

Husaariratsastajat ry on perinteitä kunnioittava ja samalla uudistumiskykyinen seura. Se järjestää hevoskerhoja molemmilla kotimaisilla kielillä ja laadukkaita kilpailuita este- ja kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Seura kannustaa kehittymään ja oppimaan. Aikuiset toimivat lasten ja nuorten esimerkkeinä ja kilparatsastajat opastavat kilpailujen järjestämisessä. Seurassa kokeillaan myös muita urheilulajeja, liikutaan ja ulkoillaan sekä keskitytään terveellisiin elämäntapoihin. Seura markkinoi toimintaansa tehokkaasti ja osallistuu innokkaasti tapahtumiin ja messuihin.

Suonenjoen Vasama Riders ry on tuore, vuonna 2012 perustettu urheiluseuran ratsastusjaos, joka on jo vakiinnuttanut paikkansa ratsastajien keskuudessa. Seura tukee alueen ratsastajien valmentautumista ja kilpailemista sekä mahdollistaa lapsille ja nuorille tasavertaiset harrastusmahdollisuudet. Osana yleisseuraa ratsastajat suhtautuvat luonnollisesti ja innokkaasti muihin urheilulajeihin. Hevoskerhossa ja nuorisoklubissa opitaan hevostaitojen lisäksi myös liikkumaan monipuolisesti.

Suonenjoen Vasama Riders powercupissa 2013

Kilpailun kärkeen valikoituivat myös Ratsastusseura Primus Espoosta, Etelä-Suomesta, Salon Ratsastusseura Lounais-Suomesta, Kangasalan Ratsastajat Hämeestä, Ratsastusseura Aramara Jämsästä Keski-Suomesta, ja Kajaanin Ratsastusseura Pohjois-Suomesta.

Alueelliset voittajat


Valtakunnallisten palkitsemisten lisäksi Husaariratsastajat ry ja Suonenjoen Vasama Riders ry valittiin omien alueidensa parhaiksi seuroiksi. Ratsastajainliiton kahdeksalta alueelta palkittiin voittajat viidelläsadalla eurolla. Alueellisista voittajista peräti puolet ovat tunnustettuja lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näitä urheilun Sinettiseuroja ovat Husaariratsastajat ry, Salon Ratsastusseura ry, Ratsastusseura Aramara ry ja Mäntyharjun Ratsastajat ry sekä valtakunnallisen kilpailun Alavuden Ratsastajat ry.

Hämeenlinnassa vuoden 2013 paras talli


Aulangon Ratsastuskoulu on yksi Ratsastajainliiton kahdeksastatoista Laatutallista. Tallille merkittävimpiä asioita ovat hevosten hyvinvointi ja pitkälle koulutettu henkilökunta. Ratsastuskoulun toiminta on suunnitelmallista ja korkeatasoista. Se huolehtii asiakkaistaan, teettää säännöllisesti asiakaskyselyjä ja järjestää tallikohtaamisia. Tallilla toimii myös ratsastuksen Sinettiseura, Hämeen Ratsastajat ry.

Kisatunnelmissa Aulangon Ratsastuskoululla


Vuoden 2013 valtakunnallisen kilpailun parhaat ratsastusseurat

Alavuden Ratsastajat ry, http://alavudenratsastajat.sporttisaitti.com/
Husaariratsastajat ry, http://www.husaariratsastajat.fi/
Suonenjoen Vasama Riders ry, http://suonenjoenvasama.sporttisaitti.com/ratsastus/

Vuoden 2013 alueelliset voittajaseurat


Etelä-Suomi: Husaariratsastajat ry, Sipoo, http://www.husaariratsastajat.fi/
Häme: Kangasalan Ratsastajat ry, Kangasala, http://www.kangasalanratsastajat.fi/
Lounais-Suomi: Salon Ratsastusseura ry, Salo, http://salonratsastusseura.fi/
Keski-Suomi: Ratsastusseura Aramara, Jämsä, http://aramara.suntuubi.com/
Kaakkois-Suomi: Mäntyharjun Ratsastajat, Mäntyharju, www.mantyharjunratsastajat.net
Pohjanmaa: Kurikan Ratsastajat, Kurikka, http://www.kurikanratsastajat.net/
Pohjois-Suomi: Pyhäjokilaakson Ratsastajat, Oulainen, http://www.pyra.kotisivukone.com/
Itä-Suomi: Suonenjoen Vasama Riders, Suonenjoki, http://suonenjoenvasama.sporttisaitti.com/ratsastus/

Vuoden talli 2013

Aulangon ratsastuskoulu, Hämeenlinna, http://www.aulangonratsastuskoulu.fi/

Kuvia ratsastusgaalasta

Ratsastusgaalan kuvat päivitetään pankkiin sunnuntaina 27.4. LINKKI