SRL

Kerro kaverille:
19.03.2017

Tiedote: Jutta Koivula


Joukko näytelmän tähtiä keskellään suomenhevosori Kiripassi, kuva Jutta Koivula

Suomenhevosen Tarina valloittaa ainutlaatuisessa musiikkinäytelmässä Järvenpäässä

Ratsastuskeskus Aino ja Keski-Uudenmaan Teatteri valmistavat 17. marraskuuta järjestettävään ensi-iltaan musiikkinäytelmää suomenhevosesta, suomalaisuudesta ja itsenäisen Suomen vaiheista. Näytelmä esitetään Ratsastuskeskus Ainon tiloissa.

Esityksen on käsikirjoittanut Heikki Lund ja sen ohjaa Kari Paukkunen. Rooleissa nähdään muun muassa Anu Sinisalo, Antti Reini ja Pertti Koivula. Mukana on tietysti myös hevosia, kuinkas muuten.

Anu Sinisalo ja Antti Reini, kuva Jutta Koivula¨.

– Näytelmä kattaa vähän yli sadan vuoden ajanjakson. Se alkaa 1900-luvun alusta ja yltää aina tähän päivään asti, Lund kertoo.

– Siinä nähdään hyvin selvästi, että tämä kansa ei olisi tullut toimeen ilman suomenhevosta.

Ratsastuskeskus Ainon isoon maneesiin rakennetaan katsomot U:n muotoon.

– Saamme sinne jopa 1200 katsomopaikkaa, lupaa Ratsastuskeskus Ainon isäntä Erkki Siltala.

Tällä hetkellä produktiolla on suunnitteilla järjestää kymmenen esitystä, mutta niiden määrää on mahdollisuus lisätä, jos kysyntä on riittävän suurta.

– Esitys tulee kestämään väliaikoineen noin kaksi tuntia, kertoo Heikki Lund, jolla on mennyt vuoden verran aikaa näytelmän käsikirjoittamiseen.

– Kaikki kuultavat musiikkikappaleet kertovat jollakin tavalla hevosesta. Suomessa on tehty aikojen kuluessa paljon hevosista kertovaa musiikkia, Lund muistuttaa.

Liput: www.ticketmaster.fi