SRL

Kerro kaverille:
05.11.2017


Terhi Stegars ja Axis, kuva A bis Grand Prix.

Terhi Stegarsin huippuori Axis TSF on poissa

Kouluratsastaja Terhi Stegarsin pitkäaikainen kilpakumppani, GP-ori Axis TSF menehtyi perjantaina 3. marraskuuta 18 vuoden iässä yllättävään aortan repeämiseen kesken kevyen aamuratsastuksen Stegarsin kotitallin tiedotteen mukaan. Tallissa oli parhaillaan paikalla eläinlääkäri, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

- I have no words for describing the pain of loosing my best friend. Axis, you will always be my hero, Stegars totesi lauantaina illalla Facebook-päivityksessään. “Minulla ei ole sanoja kuvaamaan tuskaa parhaan ystäväni menetyksestä. Axis, olet aina sankarini.”

Terhi Stegars keskittyy nyt surutyöhön ja paranemiseen. Ratsastaja loukkaantui itse tilanteessa saaden vasempaan olkapäähänsä murtumia. Hän on parhaillaan sairaalassa ja odottaa leikkausta, joka tehdään tänään sunnuntaina aamupäivällä.


Terhi Stegars ja Axis TSF EM-kilpailuissa 2015, kuva SRL Satu Pirinen.

Stegars koulutti Axiksen itse nuoresta hevosesta huipputason arvokisaratsuksi. Ratsukko edusti Suomea MM-kilpailuissa Normandiassa 2014, EM-kilpailuissa Aachenissa 2015 ja Rotterdamissa 2011 sekä maailmancupin finaaleissa Göteborgissa 2016 ja Las Vegasissa 2015. Ratsukko oli myös varasijalla Rion olympialaisiin. Yhteisen GP-uransa alkuvaiheelta kaksikolla on SM-hopeaa vuodelta 2009.

Stegars asuu Luxemburgissa perheensä kanssa ja toimii kilparatsastajana, valmentajana ja toimitusjohtajana A bis Grand Prix -kilpatallilla.

Axis TSF oli saksalaissyntyinen musta trakehnerori (isä Sixtus, emänisä Angard), joka oli hyväksytty jalostukseen viidessä saksalaisessa kantakirjassa ja sillä on viisi jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä. Saksalainen hevosjalostusjärjestö Trakehner Verband nimesi sen Vuoden oriksi 2015. Hevosen omistivat yhdessä Terhi Stegars ja hänen työnantajansa Tanja Kayser, ja sen oli kasvattanut saksalainen Ewald Hartmann.

Syvä osanottomme menetyksestä ja paljon voimia mahdollisimman pikaiseen paranemiseen.

Stegarsin esittely: http://www.ratsastus.fi/terhi_stegars