SRL

Kerro kaverille:
12.10.2017

Tiedote: Hippolis ry

Tunne työnantajan vastuut ja panosta parhaisiin työntekijöihin

Lokakuun Hevosyrittäjäuutisissa Tuulensillan Tallilla Viljakkalassa pureuduttiin hevosyrittäjien vastuisiin ja velvollisuuksiin työnantajana. Päivässä kuultiin myös käytännön näkökulmia työoloihin ja työntekijöiden sitouttamiseen liittyen.

Luonnonvarakeskuksen Markku Saastamoinen muistutti, että asiakkaat vaativat vastuullisuutta nykyisin yhä enemmän. Osa vastuullisuutta on huolehtia työntekijöistä ja työoloista.

- Vastuullisuutta on myös resurssitehokkuus. Työntekijän työolosuhteista ja -hyvinvoinnista sekä terveydestä huolehtiminen ovat resurssien tehokasta käyttöä, Saastamoinen summaa.

Hevosyritykset kärsivät matalapalkka-alana ajoittain työvoimapulasta. Hyvistä työntekijöistä kannattaa pitää kiinni ja sitouttaa heidät osaksi tiimiä.

- Jokaisen yrittäjän tulisi ymmärtää palkita hyvä työntekijä, joka sitoutuu työpaikkaan, Kristel Nybondas Maaseudun Työantajainliitosta kannustaa.

Hevosyrityksissä noudatetaan Maaseutuelinkeinojen työehtosopimusta, joka on yleissitova eli se koskee kaikkia alan työntekijöitä. Työnantajalla on työehtosopimukseen ja lakiin perustuvia velvoitteita, joita ovat muun muassa palkanmaksu, vuosilomajärjestelyt ja työterveyshuollon järjestäminen. Työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisena. Tämä on niin työntekijän kuin työnantajan oikeusturvan kannalta järkevää.

Parhaat kannattaa sitouttaa

Tuulensillan talli on islanninhevosiin erikoistunut Suomen Ratsastajainliiton harrastetalli Pirkanmaalla. Tallin toiminta on monipuolista. Yritystoiminta koostuu ratsastuskoulu- ja täysihoitotoiminnasta, leireistä, yksityistilaisuuksista, maataloudesta ja siittolasta.

Talliyrittäjä Johanna Ihalaisen tavoitteena on löytää jokaiselle työntekijälle hänen vahvuuksiin sopivat tehtävät. Työntekijässä Ihalainen arvostaa oma-aloitteisuutta, positiivisuutta sekä hevosalan koulutusta tai aiempaa kokemusta. Tallilla pyritään pitämään kiinni hyvistä työntekijöistä ja työntekijöiden etuina ovat muun muassa edullisemmat valmennukset ja tallipaikka, yhteiset kokoontumiset ja yrityksen tilojen käyttö yksityistapahtumiin.

- Hyvään kannattaa sijoittaa, parhaat kannattaa sitouttaa, ynnää Johanna Ihalainen.

Hevosalan moniosaaja Niina Okkonen peräänkuulutti hevosyrityksiltä nykyistä parempaa työntekijöiden perehdyttämistä tehtäviin ja ongelmatilanteiden ennakointiin.

Vaaralliset tilanteet tallilla syntyvät kiireessä. Aika on rahaa. Mutta väärässä paikassa säästäminen voi käydä kalliiksi tapaturmien ja sairaslomien muodossa, joten kannattaa tarkkaan miettiä missä aikaa säästää.

- Vastuulliseen yrittämiseen kuuluu myös tarvittaessa ilmoittaa työntekijälle, että hän ei saa säästää aikaa, jos nopeampi työtapa lisää tapaturmariskiä, Niina Okkonen muistuttaa.

Luentomateriaalit löytyvät kotisivuilta www.hippolis.fi/uusihevostalous ja videotallenteet lähiaikoina Uudistuva hevostalous-kanavalla YouTubesta.

Uudistuva hevostalous-hankkeen syksyn päätapahtuma on Mitä uutta hevosalalla? –seminaari 3.-4.11.2017 Vierumäellä.


Uudistuva hevostalous-hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta/ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).