SRL

Kerro kaverille:
15.09.2012

Valjakkoajon MM-kisat: Epäonninen päivä suomalaisille maratonilla

Suomalaisvaljakoilla oli erittäin epäonninen päivä hevosyksiköiden maailmanmestaruuksissa Portgalissa. Jouni Heikinheimo ja El Carillo joutui keskeyttämään kahden esteen jälkeen, kun 16-vuotias FWB-ruuna alkoi ontua. Toisella esteellä valjakko oli juuri tehnyt kärkiajan, mikä piti loppuun asti. Ben Simonsén ja Artemis kokivat kovia kakkosesteen liukkaalla pohjalla, mikä vaikutti valjakon lopputuloksiin.

Jouni Heikinheimo ja El Carillo sekä groomi Stefan Nyman pääsivät vain kakkosesteelle asti. Kuva Anna Aalto.

- Jounin hevonen astui ilmeisesti kiven päällä A-osuudella, mikä oli kivinen, ja jossa se oli kompastunut. Hevonen rupesi ontumaan toisen esteen jälkeen, ja Jouni joutui keskeyttämään. Eläinlääkäri tutkii juuri nyt hevosta, kertoi joukkueenjohtaja Sanna Tirkkonen.

Simonsénin vaunu lähti toisen esteen liukkaalla pohjalla luisuun ja törmäsi voimalla tolppaan. Groomi Kaisu Simonsén putosi kärryiltä, mutta pääsi kolhuistaan huolimatta takaisin vaunuun, ja Simonsén sai maratonista lopputuloksen.

- Pohja oli Benin suorittaessa vielä aika liukkaassa kunnossa. Vaunu lähti slaidiin ja osui tolppaan. Siitä iskusta groomi putosi kyydistä, ja vaunusta putoavasta osasta tuli vielä lisävirhepisteitä. Seiskalla Ben ajoi väärän tien, mistä tuli paljon virheitä.

Groomi, Simonsénin vaimo Kaisu, oli maratonin jälkeen kolhuilla ja mustelmilla, mutta selvisi ilman luunmurtumia. Simonsén oli maratonosuudella 53. tuloksella 88,72 virhepistettä. Kokonaistuloksissa Simonsén on 64. tilalla.

- Meidän paraatiosuus (maraton) ei ollut tänään meille onnekas. Tosi harmillista. Suomalaisleirissä on tällä hetkellä apea tunnelma, Tirkkonen totesi.

Koulukokeessa kärkipaikan ottanut puolalainen Bartlomiej Kwiatek jatkoi hyvää esitystään maratonilla ja piti kärkitilan. Johtotulos on 119,69 virhepistettä. Huomenna on vuorossa viimeinen osuus, tarkkuuskoe.

Groomi Kaisu Simonsén selvisi pahannäköisestä putoamisesta ruhjeilla ja mustelmilla. Ben Simonsén ja Artemis vasta 53. maratonissa.

Suomen MM-joukkue

Valjakkoajon hevosyksiköiden maailmanmestaruuksiin Portugalissa 12.-16. syyskuuta osallistuu kaksi suomalaisvaljakkoa, sipoolainen Ben Simonsén – Artemis ja lahtelainen Jouni Heikinheimo – El Carillo. Simonsénin groomeina toimivat Kaisu Simonsén ja Essi Forssell ja Heikinheimon vaunuavustajina ovat Lea Heikinheimo sekä Stefan Nyman.

Mukana ovat myös joukkueenjohtaja Sanna Tirkkonen, maajoukkuevalmentaja Tomas Eriksson ja hevosten fysioterapeutti Arja Mikkonen.

Tulokset 15.9.
Hevosyksiköt, tulokset koulu- ja kestävyyskokeen jälkeen. Lähti 73.
1) Bartlomiej Kwiatek, POL 119,69 vp
2) Christoph Dieker, GER 121,07
3) Wilbrord van den Broek, NED 123,02
...64) Ben Simonsén, FIN 156,82
Jouni Heikinheimo, FIN hylätty

Täydet tulokset: LINKKI

Aikataulu, ajat Suomen aikaa
Sunnuntai 16.9.
11:00 Tarkkuuskoe
19:00 Palkintoseremoniat

Suomalaiskuskien esittelyt: http://www.ratsastus.fi/valjakkokuskeja

Järjestäjä: http://www.fep.pt/Disciplinas/Atrelagem/CampeonatodoMundo/Ingles/DailyNews.aspx

Maratonin voittaja oli sveitsiläinen Michael Barbey. Kuva Anna Aalto.