SRL

Kerro kaverille:
22.07.2017

Jouni Heikinheimo ja El Carillo näyttivät vankkaa osaamistaan Savijärven maratonradalla. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Valjakkoajon PM-maratonilla nähtiin taituruutta ja suurta dramatiikkaa

Valjakkoajon PM-kilpailuissa Sipoossa nähtiin kaksijakoinen kilpailupäivä. Kilpailussa oli vuorossa maratonkoe, joka on tärkeässä roolissa tuloksia tehdessä. Tällä kertaa sipoolainen sää sekä helli että oli ilkeä.

Kansainvälisten luokkien poniyksiköt joutuivat tekemään kilpailusuorituksen rankkasateessa. Hevosyksiköt ja parivaljakot saivat suorituksensa valmiiksi kuivan sään aikaan. Viimeisten kilpailijoiden aikana vettä tuli vaakatasossa ja ukkosmyrsky riehui kisakeskuksen yllä.

Hevosyksiköissä kahdella hevosella ajanut Talvikki Järvinen onnistui hyvin hevosellaan Danser T ja valjkko lähtee tarkkuuskokeeseen kolmannelta sijalta.

- Pääsin ajamaan Dancer T:llä kuivassa kelissä ja maraton sujui hyvin. Roy Jonesilla taas ajoin viimeisinä kuskeina ja vesiesteellä vettä oli jo niin paljon, että hevoselle sade ei kelvannut. Oli aivan turha piinata hevosta enempää, joten keskeytimme.

Järvinen oli tyytyväinen kisarataan, mutta tiukka aikataulu mietitytti.

- Esteille oli koko ajan kova kiire, kun aikataulu oli niin tiukka. Hevosten kanssa ei voinut kävellä ja lepuuttaa, joten se oli nyt erilaista. Hyvä päivä kuitenkin ja nyt keskittymään tarkkuuskokeeseen. Lähdemme sinne tekemään hyvää tulosta.

Hevosyksiköissä toiselta sijalta maratonille lähtenyt Jouni Heikinheimo ja hevosensa El Carillo näyttivät todellista taituruutta. He tekivät pohja-ajat jokaiselle esteelle ja siirtyivät luokkansa johtoon.

Latvialainen parakuski Mareks Jedinaks hevosellaan Princis-Narsis lähti mukaan hyvillä mielin. Viidennellä esteellä vaunun etupyörä taittui alle ja pari joutui keskeyttämään.

Poniyksiköissä Leena Vähä-Erkkilä ei onnistunut säilyttämään johtoaan ponillaan S.W. Summer's Dream Prince. Kaatosateen keskellä ruotsalainen Karin Söderqvist ponillaan Why Me siirtyi luokan johtoon. Raisa Takkinen ja poninsa Kooihuster Harro ovat ennen tarkkuuskoetta kolmansia.

Tulokset: http://www.topdriving.org/live/ab.html

Suomen Ratsastajanliittoja Haven tuottavat livelähetykset PM-luokista sunnuntaina: http://www.haven.fi/live/

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

Talvikki Järvinen ja Danser T ovat hyvissä asemissa kisassa, kolmas sija ennen tarkkuuskoetta. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

Tove-Maria Holmasto on tällä kertaa ainoa suomalaisajuri parivaljakkoluokassa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.


Ben Simonsén ja SG Hard Rock vesiesteellä. Kuva: SRL / Heidi Lammi.