SRL

Kerro kaverille:
07.10.2017

Tiedote: Helsinki International Horse Show


Tunnelmia vuosi sitten, kuva SRL, Hanna Heinonen

Viiden päivän huikea Helsinki Horse Show
puolen miljoonan palkintopotilla

Lähestyvä Horse Show on ensimmäistä kertaa viiden päivän megatapahtuma.

- Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska halusimme antaa enemmän tilaa ja aikaa kotimaisille ratsukoille. Nyt peruslupauksena on, että jokaisen luokan ja kategorian välissä on puolen tunnin tauko. Tämä on otettu hyvin vastaan sekä ratsastajien, heidän taustajoukkojensa ja myös tuomareiden sekä toimihenkilöiden keskuudessa, tapahtuman johtaja Tom Gordinm kertoo

- Toinen syy yhdelle lisäpäivälle oli kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n toive, että Horse Show'n kansainvälinen osio tiivistetään. Tähän päästiin siirtämällä eläinlääkäritarkastus torstai-illaksi, ja aloittamalla kansainväliset luokat jo perjantaina päivällä.


Horse Show kokoaa yhteen kansalliset ja kansainväliset huiput,, kuvassa kansallisten luokkien ratsastajia 2016, Satu Pirinen

Odotettavissa on siis mahtava viiden päivän hevospaketti täynnä huippu-urheilua ja viihdettä.

Horse Show´n kansalliset luokat ratsastetaan keskiviikosta 18.10. klo 11 alkaen. Kansainväliset kilpailut alkavat perjantaina 20.10. noin klo 12.

Helsinki International Horse Show kerää tänä vuonna Helsinkiin ennen näkemättömän määrän maailman huippuja. Lähes kaikki FEI Ranking TOP 10 ratsastajat saapuvat Helsinkiin kisaamaan Helsingin Longines FEI World Cup -voitosta. Mukana ovat niin Lorenzo De Luca Italiasta, Kevin Staut Ranskasta, Scott Brash Iso-Britanniasta, Daniel Deusser Saksasta, Harrie Smolders Alankomaista, Christian Ahlmann Saksasta, Steve Guerdat Sveitsistä, Maikel van der Vleuten Alankomaista ja Gregory Wathelet Belgiasta


Guilherme Jorge ja Johanna Mikkola, kuva Satu Pirinen

Maailman parhaat asiantuntijat Horse Show'ssa - Only the Best is enough!

Helsinkiin eivät saavu vain maailman parhaat esteratsastajat. Johtavat kenttä- ja radanrakennuksen ekspertit takaavat Horse Show'ssa huippu-olosuhteet.

Rion kiitelty ratamestari, brasilialainen Guilherme Jorge palaa Helsinkiin. Suurimpien areenojen ohella Jorge viihtyy Helsingissä.

- Helsingin yleisö, organisaatio ja yleinen intohimo lajiin kiehtovat minua, sanoo Jorge. Hänen ratansa ovat kuin "brasilialaista sambaa" - rytmikkäitä ja vaihtelevia, joissa sekä ratsastajat että hevoset viihtyvät.

- Maailman paras ratamestari", sanoo olympiaratsastaja Meredith Michaels-Beerbaum.

Ponnistetaan parhaalta pohjalta

Helsingin kenttien pohjat kokivat mullistuksen kymmenen vuotta sitten. Kansainvälinen kehitys oli laukannut Helsingin luonnonhiekasta koostuvan pohjan ohi. Järjestäjä joutui mittavien investointien eteen: vuosien varrella on tuotu 60 konttia erikoishiekkaa aina Antwerpenistä asti.

Panostus on onnistunut: Helsingin areenapohja äänestettiin äskettäin maailman parhaaksi. Viimeinen vastuu erinomaisesta pohjasta kantaa Tokion olympialaisten vastanimetty pohjavastaava, saksalainen Oliver Hoberg. Yhdessä kollegansa, EM-kisojen pohjavastaavan Karsten Kochin kanssa duo takaa, että olosuhteet ovat huipussaan Hevoset kiittävät.


Herkkuja luvassa silimille ja vatsalle

Uudistunut ravintolamaailma kutsuu herkuttelemaan

Helsingin Jäähallin ravintolamaailma on uudistunut. Ravintoloiden tarjonta on räätälöity vastaamaan Horse Show’n kävijöiden moninaisia tarpeita. Pepe’sin seisovassa pöydässä on tarjolla runsas brunssi ja päivällinen. Marioksessa pääsee taas nauttimaan italialaisista herkuista. Uutuutena ovat Street Food -pisteet, joista saa erilaisia salaatteja, pastoja, wrappeja ja paljon muuta. Verryttelyhallin Paddock Clubin tarjonta on myös laajentunut ja siellä on tarjolla joka päivä mm. lämmintä keittoa.

Ravintoloiden ennakkotilauksia ja pöytävarauksia voi tehdä osoitteessa ravintolat.helsinginjaahalli@restel.fi tai puhelimitse 09 733 5858.

Tervetuloa nauttimaan huippu-urheilusta, parhaasta seurasta ja hyvästä ruoasta!

Helsinki International Horse Show sisältää mm.
300 kilpailijaa
1200 esiintyjää
600 hevosta
100 rekkaa
200 traileria
500 vapaaehtoista
1000 tonnia kuituhiekkaa
7 tuntia tv-lähetystä
45 000 kävijää