SRL

Kerro kaverille:
22.01.2017

Belgian Gregory Wathelet nopein Leipzigin mc-esteillä,
Niclas Aromaalle yksi puomi ja aikasakko

Leipzigin esteratsastuksen maailmancupin osakilpailusta muodostui loppumetreillä kahden ratsukon kaksintaistelu. Belgian Gregory Wathelet laukkasi voittoon tammalla Coree lyöden uusintaradalla 0,17 sekunnilla Ranskan Kevin Stautin ratsulla Reveur de Hurtebise HDC. Kolmansiksi nousivat Saksan Niklas Krieg ja Carella jääden kärjestä noin kaksi sekuntia.

Länsi-Euroopan liigan kymmenennen osakilpailun perusradan selvitti virhepisteittä kuusitoista ratsukkoa ja uusinnan hyppäsi puhtaasti yhdeksän.

Suomen Niclas Aromaa lähti perusradalle heti toisena. Hän teki ratsullaan Chairman sujuvaa työtä, mutta sai harmillisesti kolmoissarjan viimeisellä esteellä pudotuksen sekä lisäksi yhden sakkopisteen ylitetystä enimmäisajasta. Tuloksena oli 29. tila.

- Oli iso rata ja meille tässä vaiheessa hyvä suoritus. Olen tosi hyvällä mielellä, on vain ajan kysymys, kun hevonen hyppää vastaavan radan nollalla. Jos olisin startannut vähän myöhemmin ja päässyt näkemään muutamia muiden ratoja, olisin ehkä tehnyt lähestymisen kolmoissarjalle toisella tavalla, jos nyt haluaa jossitella. Hevonen tuntui siltä, että se oli oikeassa paikassa ja meni helposti esteistä yli. Oli kiva ratsastaa, Aromaa kertoo.

Esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan 11. osakilpailu hypätään Zürichissä, Sveitsissä viikon päästä, siellä Suomea edustaa Juulia Jyläs. Viikkoa myöhemmin Bordeaux´ssa ratsastaa Maiju Mallat. Liigan viimeinen osakilpailu on Göteborgissa helmikuun lopussa.

- Göteborgiin lähtisin mielelläni, vaikka en pääsisi maailmancupin luokkiin. Olisi kiva päästä jatkamaan, kun nyt tuntuu sujuvan, Aromaa toteaa.

Kevin Staut nousi Länsi-Euroopan liigassa johtoon toisen sijansa siivittämänä. Toisena on Italian Lorenzo De Luca ja kolmantena Irlannin Denis Lynch.Juulia Jyläs on Veronan ja Mechelenin sijoituksillaan 43. tilalla. Paikan maailmancupin finaaliin Omahaan Yhdysvaltoihin maalis-huhtikuun vaihteessa saa liigan 18 parasta.

Niclas Aromaa - Chairman 20 Leipzigin maailmancupissa, kuva Outi Räisänen.

22.1. Esteratsastusta maailmancup CSI5*-W Leipzig, Saksa / www.engarde.de

Maailmancupin Länsi-Euroopan liigan 10. osakilpailu, 160 cm perusrata ja uusinta. Sijoittuu 12/40.
1) Gregory Wathelet - Coree BEL 0-0/41.77
2) Kevin Staut Reveur de Hurtebise HDC, FRA 0-0/41.94
3) Niklas Krieg – Carella., GER 0-0/43.76
…29) Niclas Aromaa – Chairman, FIN 5-72.37
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1269/html/en/longinestiming/resultlist_07.html

Sarjatilanne Longines FEI World Cup™ Jumping, Länsi-Euroopan liiga 2016-17
http://results.hippodata.de/2017/1269/docs/longines_fei_world_cup_wel_standings_after_leipzig_2017.pdf

- Pisteet otetaan huomioon enintään 7/13 osakilpailusta, joissa kussakin pisteitä saa 16 parasta ratsastajaa. Liigasta 18 parasta saa paikan finaaliin, missä mukana ovat myös muiden liigojen ratsastajat.