SRL

Kerro kaverille:
14.03.2017


Kannustetaan näyttävästi - sen me ratsastuksessa osaamme! Finnderby 2016, kuva SRL Hanna Heinonen

Yksikin kannustus kantaa kauas! Ratsastus on mukana #kannustusryhmässä

Kannustusryhmä-hankkeen tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä. Tavoite on siirtää ajatusmalli ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen.

Hankkeessa kerätään kannustusryhma.fi-sivujen kautta ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä olemassa olevia hyviä kokemuksia siitä, kuinka kannustus on toiminut: kuinka itse olet saanut kannustusta tai kuinka olet kannustanut muita. Kokemukset luovutetaan Me-säätiön käyttöön, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin. Verkkosivuston kautta kokemuksia voi kertoa toukokuun loppuun saakka.

"Haastamme mukaan kaikki, joita on kannustettu, jotka ovat kannustaneet ja jotka kiusaamista havaitsevat ja haluavat olla auttamassa! Tervetulleita mukaan ovat kaikki lapset ja nuoret – oli kyse sitten koululuokasta, harrastusryhmästä, nuorisotalon porukasta tai vaikka partiolaisista. Myös aikuiset, esimerkiksi opettajat, kummit, valmentajat, nuoret aikuiset sekä naapurin mummot ja vaarit, kertokaa tarinanne! Teitä kaikkia tarvitaan."

Voit perustaa myös oman #kannustusryhmäsi. Siitä, miten voit perustaa oman kannustusryhmän, löytyy lisäohjeita täältä.

Tasavallan presidentin #kannustusryhmä-hankkeen pääyhteistyökumppani on Me-säätiö. Muut yhteistyökumppanit ovat Opetushallitus ja Opettajien Ammattijärjestö OAJ. Tasavallan presidentin kanslia toteuttaa hankkeen yhdessä kumppanien kanssa.

Yksikin kannustus voi kantaa kauas ja jokaista kannustusta tarvitaan – lähde siis mukaan!