SRL

Kerro kaverille:
05.08.2017

Yvonne Österholm - Dorina, Ermelo 2017 © Eurodressage

Yvonne Österholm Dorinalla jälleen lähellä MM-finaalipaikkaa

Ruotsissa asuva suomalaisratsastaja Yvonne Österholm osallistui nuorten kouluratsastushevosten MM-kilpailuihin Ermelossa, Alankomaissa kolmella hevosella. Kuusivuotiaiden hevosten kilpailussa hän oli kahdesti erittäin lähellä finaalipaikkaa ruotsalaissyntyisellä SWB-tamma Dorinalla (Belissimo M - Don Schufro).

Torstain ja perjantain MM-karsinnassa, josta finaalipaikan sai suoraan 12. parasta, ratsukko oli 13. tilalla tuloksella 8.36. Lauantaina pikkufinaalissa jaettiin vielä paikat kolmen kärjelle, ja siinä ratsukko oli viides vain 0,28 pisteen erolla sijoihin 2. ja 3., kokonaispisteet 8.32. Tamma sai kaikissa arvostelukohdissa numerot 8,5 pisteen tuntumaan, mutta käynnistä 7,8 ja 7.6.

- Hevonen teki kaksi hyvää rataa. Sillä ei ole niin iso käynti, mitä nuorten hevosten luokkiin halutaan, mutta se riittää kyllä GP-tasolla. Christoph Hess kehui tyyliäni ratsastaa, hän sanoi, että tämä on oikea tapa tuottaa iloisia hevosia ratsastukseen, mikä ilahdutti minua paljon, Österholm kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Saksalainen Hess on maailmankuulu kansainvälinen tuomari ja kouluratsastusvaikuttaja.

Yvonne Österholm - Dorina, Ermelo 2017 © Eurodressage.

- On hienoa mukana täällä, missä kilpailevat maailman parhaat hevoset, mutta kun jää näin vähän finaalipaikasta kaksi päivää perättäin, se vähän harmittaa. Dorina on aivan mahtava hevonen. Se käyttäytyi täällä todella hienosti, vaikka se ei ole ollut koskaan näin isoissa kisoissa ennen Falsterbota. Vuosi sitten tähän aikaan se oli laitumella. Sen viime kausi meni vähän pilalle, sillä loukkasi vuosi sitten toukokuussa polvensa astuessaan harhaan tullessaan ulos kuljetusautosta. Se oli koko kesän laitumella, ja aloin ratsastamaan sillä silloin vasta noin kuukausi ennen Ruotsin Breeders’iä.

Österholm on Ruotsissa erittäin suosittu ja menestyksekäs nuorten kouluhevosten ratsuttajana ja kilpailuttajana. Tavoitteena ovat toki myös muutkin kuin ikäluokkahevosten kilpa-areenat.

- Tarkoitus on startata Willellä (William D) ensin Inter II:ssa ja jatkaa kohti GP-tasoa. Se on ollut kauan poissa radoilta, olen tehnyt aiemmin sen kanssa kaksi GP:tä, mutta haluan aloittaa sen kanssa kaikessa rauhassa.

Tallissa odottaa myös todellinen tulevaisuuden huippulupaus, vasta nelivuotias jalostusori Ironman ((Bordeaux – Rousseau). Omistajien kanssa on sovittu, että hevonen on pitkään Österholmin kilpakäytössä.

- Se on todellinen luonnonlahjakkuus, ihan mahdottoman hieno. Se on tällä hetkellä Ruotsin suositin askellajiori.

Seitsenvuotiaiden hevosten MM:ssä Österholm oli SWB-tammalla Fiera G 21. tilalla ja hannovertammalla Lucy 22:s.

3.-6.8. Kouluratsastuksen nuorten hevosten MM-kilpailut, Ermelo, Alankomaat / www.ermeloyh.com

6-vuotiaat hevoset, pikkufinaalin tulokset: http://results.hippodata.de/2017/1368/docs/e_d05.pdf
6- vuotiaat hevoset, MM-karsinta: http://results.hippodata.de/2017/1368/docs/e_d04.pdf

Järjestäjä: http://www.ermeloyh.com/