SRL

Kerro kaverille:

Suomen Ratsastajainliiton mediapalvelut

Hyvä median edustaja! Tervetuloa mukaan tiedotuksen postituslistalle, saat tulosuutisia, tietoa ajankohtaisista asioista ja Ratsastuksessa tapahtuu -viikkotiedotteen ym.

Viikkotiedotteessa on mukana mm. suomalaiset kansainvälisissä kilpailuissa, kotimaan tärkeimmät kilpailut ja tapahtumat sekä tietoa mm. akkreditoinneista ja televisioinneista. Lähetämme julkaisuvapaita uutistiedotteita ajankohtaisista asioista ja kilpailuista. Ratsastajainliiton kisapäivystys kattaa viikonloppuisin tärkeimmät ratsastustapahtumat kotimaassa sekä suomalaisten merkittävät ratsastustulokset ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista. Uutisoimme huipputason menestykset ja muut merkittävät uutiset. Kausikohtaisesti painotus on senioritason arvokilpailuihin valmistautuvissa ja osallistuvissa urheilijoissa lajeissaan huipputasolla menestyvien ohella.

Palvelemme myös henkilökohtaisesti tietojen, tilastojen, yhteystietojen ym. kysymysten kanssa.

Mikäli haluat mukaan tiedotuksen listalle, tarvitset tunnukset kuvapankkiin tai sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä Ratsastajainliiton viestintään: viestintäpäällikkö Sonja Holma, sonja.holma@ratsastus.fi, 040-5600225

KOTIMAISTEN KILPAILUJEN KISAPÄIVYSTYS JA TULOSPALVELU

Tulosuutiset Suomessa järjestettävistä Tähtikilpailuista
- Olympialajien SM-kilpailut (muiden lajien mahdollisuuksien mukaan)
- Esteratsastuksen GP-sarja
- Nimetyt muut kilpailut vuosittain
Tähtikilpailu ja kilpailukalenteri: LINKKI

Julkaisuvapaat uutiskuvat medialle
- Tarjoamme useimmista Tähtikilpailuista julkaisuvapaita kuvia joukkoviestimien käyttöön uutisajassa kuvapalvelussamme netissä.

TV-tuotanto
- Korkealaatuiset, ammattilaistiimin tuottamat kisataltioinnit monikameratuotantona kotimaisista, kausikohtaisesti valituista tähtikilpailuista.
- Yhteistyötuotannot Yle Urheilun kanssa kotimaisista tähtikilpailuista sekä tv-kanaville että Areenaan.
- Mahdollisuuksien mukaan livelähetyksiä netissä sekä pääluokkien jälkitallenteita liiton omalla nettikanavalla.
- Tuki, neuvonta, tiedotus, taustoitus ja muu yhteistyö kansainvälisissä lähetyksissä.

Muut kilpailut Suomessa
- Kansainvälisillä kilpailuilla ja mittavilla tapahtumilla (Finnderby, Helsinki Horse Show) on oma ammattimainen mediapalvelunsa, joka vastaa tapahtuman tiedotuskokonaisuudesta.
- Kansallisen tason (3-5-tason) muiden kuin tähtikilpailujen tiedotuksesta ja tulosuutisoinnista vastaa kilpailun järjestäjä.
- Liitto tarjoaa kansainvälisistä ja kansallisista kilpailuista ennakkotietoa mm. viikkotiedotteessa. Kilpailujärjestäjille tuotetaan ohjeita, neuvontaa, malleja ja koulutusta viestinnän tueksi.

KANSAINVÄLISTEN KILPAILUJEN KISAPÄIVYSTYS JA TULOSPALVELU

Ratsastajainliiton kansainvälinen kisapäivystys kattaa merkittävät kansainväliset arvokilpailut, joissa on suomalaisia osanottajia. Kaikista kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvista ratsukoista tiedotetaan etukäteen medialle viikkotiedotteessa maanantaisin sekä liiton netissä Ratsastuksessa tapahtuu -sivulla, jossa on myös linkit kilpailujen kotisivuille. Sen lisäksi huippu-urheilutason tuloksista lähetetään medialle uutistiedote. Arvokilpailuista toteutetaan mahdollisuuksien mukaan myös uutiskuvapalvelu.

Tulosuutiset kansainvälisistä kilpailuista myös viikonloppuisin
1. Olympialaiset
2. MM-kisat
3. EM-kisat
4. Maailmancup, Nations Cup
5. Suomessa järjestettävät kansainväliset kilpailut
6. Kansainväliset mc-tulokset ja gp-tason sijoitukset FEIn, Kansainvälisen Ratsastajainliiton, tähtijaon mukaisesti 3-5 tähden kilpailuista,pääpaino maailmanlistan pisteluokissa. Voitot ja merkittävät sijoitukset alle gp-tason tiedotetaan tarvittaessa netissä sekä medialle muiden uutisten yhteydessä tai alkuviikosta.

Tulospalvelu muista kansainvälisistä kilpailuista viikon alussa
(mikäli ko. viikonloppuna ei kisapäivystystä)
1. Kansainvälinen rajattu mestaruus, esim. PBM tai nuorten hevosten MM, nuoret, juniorit ja poniratsukot.

Ennakkotiedotus kilpailuosallistumisesta, ei tulospalvelua

1. FEI:n tähtijaon mukaisesti 1-2 tähden kansainväliset kilpailut
2. Kansainvälinen urheilu alle GP-tason

Kansallisten kilpailujen osallistumisista / tuloksista ulkomailla emme tiedota.

Kilpailuviestinnän linjaukset: LINKKI

Kohdennettu jakelu
Tiedotteiden jakelu tehdään kohdennetusti uutisen merkittävyyden ja kohderyhmän mukaan. Urheilu-uutisoinnissa käytössä on laaja jakelulista, suppeampi jakelu lähinnä hevosalan medioille ja toimittajkille sekä ratsastuksen päättäjätahoille. Tämän ohella osa uutisista julkaistaan vain Ratsastajainliiton netissä ja/tai Facebookissa. Lisäksi käytössä ovat mediakohtaiset listat eri tarpeisiin mm. kohdennetulla jakelulla kotimaan toimituksiin, paikallistoimituksiin tai aikakauslehdille.

Ratsastajainliiton netin julkaisupolitiikka
Ratsastajainliiton nettisivuilla voidaan julkaista jäsenyhteisöjen ja ratsastajien oman aktiivisen tiedottamisen perusteella kilpailutuloksia ja uutisia, jotka eivät kuulu liiton tiedotuksen ja tulospalvelun piiriin.
Näille uutisille on oma Muiden uutisia -palstansa, jota tarjotaan myös tasojen 3-5 kansallisten kilpailujen käyttöön. Lisätietoja LINKKI

Ratsastajainliiton viestintä
Viestintäpäällikkö Sonja Holma, sonja.holma@ratsastus.fi, 040-5600225
Kisapäivystyksiä hoitaa myös Jutta Koivula, jutta.koivula@ratsastus.fi, 040-716 0831

Hippos-lehden toimitus
Päätoimittaja Jutta Koivula, jutta.koivula@ratsastus.fi, 040-716 0831