SRL

Kerro kaverille:

Haasteviesteillä katsomot täyteen:

- Vuosisadan tapahtuma ratsastukselle! Täydellinen näyteikkuna tuoda lajia esille hesalaisille ja muille. Toivon, että siitä tulee koko kansan kilpailu. Tilaa stadionin katsomoissa on, ja yhteydet julkisilla liikennevälineillä ovat hyvät. Mitä isompi yleisö, sitä parempi tunnelma, hehkuttaa kouluratsastaja ja valmentaja Kimmo Sulkala.

- Olen puhunut jo 50 ihmistä tulemaan kisoihin, osa heistä ei ole ollut koskaan aiemmin ratsastuskisoissa. Haastan Tomas Kivirannan tuomaan kisoihin kymmenen ystävää, Sulkala heittää.

Hevosurheilulehden päätoimittaja Jussi Lähde on pääkirjoituksessaan luvannut tuoda paikalla kymmenen raviohjastajaa.

Voit itsekin lähteä haastamaan ystäväsi Hevoset Stadikalla -kilpailuun Facebook-sivulla https://www.facebook.com/HevosetStadikalla.

Kimmo Sulkala ja Punktir SM-kisoissa Peuramaalla. Kuva Sonja Holma.

Kannattaa pitää suu auki

”Joskus vain kannattaa pitää suu auki” naurahti Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall, kun kysyin häneltä, miten ajatus ratsastuksen paluusta Olympiastadionille syntyi. Sundwall oli edustamassa lajin asiaa stadionilla järjestetyssä tilaisuudessa ja tuli tokaisseeksi ”miten hienoa olisi jos ratsastus voisi palata tälle kauniille areenalle”.

Suomalaisen hevosurheilun onneksi kuulolla oli toimen ihmisiä, Helsingin Olympiastadionin väkeä. Pian Sundwall olikin tarkastelemassa stadionin nurmen pintaa ja pohtimassa millaisessa kunnossa kenttä olisi ratsastuskilvan jälkeen. Löytyi ongelma. Meillä Suomessa ongelmien listaaminen mielletään usein asiantuntemukseksi. Sitä se ei kuitenkaan ole, asiantuntemusta on tuottaa ratkaisuja ongelmiin.

Ratsastuskilpailun jälkeen nurmi pitäisi kunnostaa ja se olisi liian kallista. Ongelma. Pohdiskelua Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innasen kanssa ja hänen kauttaan yhteys Jokereihin josko samaisella stadionilla pelattavan jääkiekon Talviklassikon kanssa voitaisiin tehdä yhteistyötä. Molemmat tapahtumat aiheuttavat nurmelle korjaustarpeita. Yhteistyötä? Kyllä. Ratkaisu.

Nyt on jokaisen raveista ja ratsastuksesta kiinnostuneen ihmisen aika pitää oma suunsa auki turuilla, toreilla ja muissa tapahtumissa. Suomalaisen hevosurheilun yhteiskunnallinen arvostus mitataan tuon tapahtuman väkimäärällä. Onnistuminen tässä auttaa päättäjiä ymmärtämään hevosväen voiman ja merkityksen. Samoin on epäonnistumisen laita. Aion itse kutsua Suomen kymmenen parasta raviohjastajaa tuohon tilaisuuteen. Tämä on haaste, pistäkää paremmaksi.

Jussi Lähde, päätoimittaja, Hevosurheilulehti 15.3.2013