SRL

Kerro kaverille:

Tervetuloa ratsastamaan!

Hevoset ovat ihania. Siihen kiteytyy, miksi 170 000 suomalaista ratsastaa. Ratsastus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia harrastaa monin eri tavoin. Hevosen kanssa voit liikkua harrastamisen ja kuntoilun ilosta tai huippu-urheilla olympialaiset mielessä. Hevosen kanssa toimiminen virkistää ja rentouttaa, vaikkei satulaan aina nousisikaan. Tallilla vietetty aika antaa voimia myös muuhun elämään.

Ratsastus on vaativa taitolaji, jossa riittää aina uutta oivallettavaa. Ratsastajana et ole koskaan täysin valmis. Ratsastaja voi olla minkä ikäinen tahansa. Ratsastus antaa läheisyyttä, opettaa vastuuntuntoa ja luo tasa-arvoa. Hevonen rakentaa ihmisen yhteyttä luontoon, antaa ihania muistoja ja elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Hevosten kanssa toiminnalliset mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ratsastuksen ohella niiden kanssa voi vikeltää, harrastaa agilityä, ajaa kärryillä, käsitellä maasta, hoitaa ja harjata tai vain istua rauhassa katsomassa hevosten puuhia. Kun otat hevoset kerran sydämeesi, ne pysyvät siellä aina.

Kokeile ratsastusta!

Alkuun pääset vaivatta. Tarvitset vain sopivat jalkineet, kuten leveä- ja matalakorkoiset kengät, esimerkiksi kumisaappaat käyvät hyvin. Mukavat ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja, käyvät ratsastukseen parhaiten. Kypärän voi lainata tallilta, mutta oma, hyvin istuva kypärä on yleensä ensimmäinen varustehankinta.

Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleilla on käynnissä Tervetuloa ratsastamaan -kampanja. Kampanjalla toivotetaan tervetulleiksi ratsastuksen pariin kaikki kiinnostuneet.

Mahdollisuuksien hevonen - Tervetuloa ratsastamaan -kuponki

Tervetuloa ratsastamaan -esite kaikille ratsastuksesta kiinnostuneille