Kyra Kyrklundin klinikka syyskuussa Helsingissä

1.6.2010

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund pitää yhdessä Team PP -valmennusryhmänsä kanssa neljännen kerran yleisölle avoimen valmennustapahtuman syyskuussa, palattuaan kuudennelta olympiamatkaltaan Hongkongista.

Helsingin tapahtuma järjestetään syyskuun 12.-13. päivinä Ruskeasuon Ratsastushallissa.

- Viime syksyn tapaan rakennamme lisää katsomotilaa, sillä liput Kyran valmennuksiin on aina myyty loppuun. Pääsyliput tulevat myyntiin heinäkuun alussa, toteaa tapahtuman järjestäjä Per Westerlund.

Neuvoja ongelmien ratkaisemiseen

Kaksipäiväisessä tapahtumassa kummallekin päivälle on oma nelituntinen ohjelmakokonaisuutensa. Perjantain osuudessa pääpaino on kouluratsastuksessa.

- Kouluratsastuksessa tulevat samat ongelmat vastaan yhä uudestaan. Havaintoesityksissä haluan auttaa ratsastajia löytämään uusia tai vaihtoehtoisia teitä näiden ratkaisemiseen ja korjaamiseen, Kyrklund kertoo tulevasta klinikasta.

- Kaikki ratsastajat ja hevoset ovat erilaisia ja tarvitsevat yksilöllisiä ohjeita. Mutta kouluratsastuksessa on myös paljon yhteisiä vakio-ongelmia, joihin haemme parannuskeinoja, hän toteaa.

Lauantaina Kyrklund opastaa myös este- ja kenttäratsastajia. Viime syksyn klinikassa ensimmäistä kertaa mukana ollut esteratsastajien opetustunti sai erittäin positiivisen vastaanoton. 

- Myös este- ja kenttäratsastuksessa oikeaoppinen perusratsastus on kaiken menestyksen pohjana, Kyrklund muistuttaa.

Molempien päivien ohjelmakokonaisuuksia hiotaan vielä. Pääsyliput tulevat myyntiin Lippupalveluun 1. heinäkuuta.

Kyrklundin kuudennet olympialaiset

Kyrklund saapuu valmennustapahtumaansa lähes suoraan Hongkongista, kuudensista olympiakisoistaan. Kyrklundin ja hänen hevosensa Maxin kesän kisaohjelmassa on ennen olympialaisia vielä Aachenin kansainväliset kilpailut heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Aachenista pari palaa kotiinsa Englantiin ennen niin ikään Aahenissa pidettävää 10 päivän pituista olympiahevosten karanteenia, joka alkaa 16.7. 

- Karanteenin alkupäivinä Max saa olla kevyemmällä liikunnalla. Sitten seuraa treenijakso, ja karanteenin lopulla jälleen kevyempi lepokausi ennen lentoa Hongkongiin, Kyrklund kertoo suunnitelmistaan. Oman valmentautumisensa ohella hän valmentaa karanteeniaikana olympialaisiin osallistuvia ruotsalaisia ja portugalialaisia ratsukoita.

Kyrklund tulee kertomaan olympiakokemuksistaan klinikkansa yhteydessä 12.-13. syyskuuta sekä erillisessä Suomen Ratsastajainliiton järjestämässä mediatapaamisessa saman viikonlopun aikana.

Tiedote: Ulla Lindgren Fagerholm