Nuorten ratsuhevosten Kyvyt Esiin -tilaisuudet

1.6.2010

Kyvyt Esiin -tilaisuudet alkavat 6. huhtikuuta  Porvoossa ja jatkuvat toukokuun alkuun. Kyvyt Esiin -tilaisuudet ovat avoimet kaikille 2-3-vuotiaille puoli- ja täysverisille ratsuhevosille ja tarkoituksena on löytää lahjakkaita nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Tapahtumassa tuomarit arvioivat hevosen hyppyjä ja askellajeja. Tapahtumia järjestetään tänä vuonna 11paikkakunnalla. Ilmoittautuneita tälle vuodelle on ennätysmäärä hevosia, noin 220.

Esteosuus
Hevoset hyppäävät estekujassa olevia esteitä vapaana. Tuomarit arvioivat hevosen tekniikkaa ja kykyä sekä luonnetta ja yhteistyökykyä. Kaksivuotiaille estekorkeudet ovat 80-110 cm ja kolmivuotiaille 90-130 cm. Estetuomarit ovat pitkän kokemuksen omaavia esteratsastuksen ammattilaisia, kilparatsastajia ja valmentajia. Irtohypytyskertoja on kaksi. Ensimmäinen tilaisuus voi olla nuorelle hevoselle jännittävä, joten toisella kerralla sillä on vielä mahdollisuus näyttää kykynsä.

Askellajiosuus
Askellajit esitetään yhden kerran kahdesta tilaisuudestaj älkimmäisessä. Tuomarit arvioivat jokaisen askellajin (käynti, ravi ja laukka) osalta mekaniikkaa ja hevosen kykyä kantaa itsensä. Lisäksi askellajituomarit antavat arvioita hevosen luonteesta ja yleisvaikutelmasta. Askellajituomarit ovat kokeneita koulutuomareita, joukossa kansainvälisin tuomarioikeuksin varustettuja tuomareita.

Tilaisuuksista hevosen omistaja saa arvion hevosen kyvyistä ja jokainen tuomari valitsee paikkakunnaltaan sellaiset hevoset, joissa on ainesta loppukilpailuun Riihimäelle lokakuussa 2010.

Vuoden 2010 Oripäivillä loistivat oriit Don Saffron (Kyvyt Esiin 2009 askellajivoittaja), Del-Cassio (Kyvyt Esiin 2009 estevoittaja) sekä Hagels Sparkling Emerald (Kyvyt Esiin 2009 askellajifinalisti).

Kyvyt Esiin- tapahtumien paikkakunnat ja aikataulut: www.ratsujalostusliitto.fi

Tiedote: Ratsujalostusliitto ry