Tiiu Tiihonen ja Miisa Pulkkanen loistivat LähiTapiola Future Challengen haasteissa

6.5.2018

Tiiu Tiihonen ja Miisa Pulkkanen loistivat
LähiTapiola Future Challengen haasteissa

Esteratsastuksen LähiTapiola Future Challenge -sarjan ensimmäinen osakilpailu hypättiin Tuusulan Derbyssa Järvenpäässä sunnuntain päätöksenä. Kilpailu ratkottiin kahdella kierroksella 130 ja 135 cm:n esteillä. Kilpailun kärkikaksikko hyppäsi niistä molemmat virheittä, joten voiton ratkaisi aika.

Tiiu Tiihonen teki ratsullaan Spartan IM erittäin nopean ajan 52.65, ja toiseksi sijoittui Miisa Pulkkanen Faugila rauhallisella, puhtaalla radalla ajassa 58.07. Pulkkanen otti myös kolmannen sijan Dolandalla, jonka tuloksena oli neljä virhepistettä ensimmäiseltä osuudelta. Aika oli huomattavan nopea, 48.96, joten ilman pudotusta se olisi riittänyt kilpailun kärkeen.

LähiTapiola Future Challenge on tänä vuonna avoin vain nuorille ja junioreille, kun viime vuonna sinne pääsivät myös alle 25-vuotiaat ratsastajat. Tarkoitus on kannustaa viimeistä ryhmää mukaan avoimen sarjan isommille esteille.

Sarjapisteet kertyvät tänä vuonna jälleen ratsukkokohtaisesti. Viiden viime vuoden sarjassa otettiin huomioon ratsastajan pisteet parhaalla tuloksella, mikäli tällä oli mukana kilpailussa useampi kuin yksi hevonen.

Miisa Pulkkanen - Faugila, kuva SRL Heidi Lammi

6.5. Esteratsastustuloksia Tuusulan Derby, Tuusulan Ratsastajat ry

LähiTapiola Future Challenge, 1. osakilpailu
130 cm + 135 cm, kaksi kierrosta, toiselle jatkaa 10 parasta. 13 lähtijää ja 4 sijoittuu
1) Tiiu Tiihonen, Ratsastusseura Aino ry – Spartan IM (0)-(0)/52.65-0, 2) Miisa Pulkkanen, Kurikan Ratsastajat ry – Faugila (0)-(0)/58.07-0, 3) Miisa Pulkkanen, Kurikan Ratsastajat ry – Dolanda (4)-(0)/48.96-4, 4) Aura Vasama, Korpikylän Ratsastajat ry – Baroness VI (8)-(4)/60.02-12, 5) Henna Kaaro, Etelä-Kymen Urheiluratsastajat – Ikon (12)-(4)/50.57-16, 6) Nelly Repo, Savonlinnan Ratsastajat ry – Auckland (8)-(8)/57.74-16, 7) Sara Kortesoja, Hattel Riders ry – Evita (12)-(4)/61.19-16, 8) Sessi Skutnabb, Suomen Kenttäratsastusseura ry – Handel's Kosmos (13)-(4)/67.78-17, 9) Jasmin Kallio, Cool Riders ry – True Love (16)-(4)/61.99-20, 10) Saara Kauppi, Rusko Riding Team ry – Alisma DE W. Hyl., 10) Alexandra Barthelaix, Lohjan Ratsastajat ry – Carey Hyl., 10) Mira Rantanen, Tampereen Ratsastusseura ry – Warnaba L Z Kesk., 10) Saara Kauppi, Rusko Riding Team ry – Everest Hyl