SRL

Kerro kaverille:

Jouni Heikinheimo - El Carillo


Jouni ja Lea Heikinheimo sekä El Carillo MM-kilpailujen kouluosuudella 2012, kuva Anna Aalto.

Jouni Heikinheimo on 48-vuotias lahtelainen Ojala-Yhtymä Oy:n myyntijohtaja. Heikinheimo on pitkän linjan hevosurheilija, valjakkoajon hän aloitti vuonna 2008. Suomalaissyntyinen FWB-ruuna El Carillo on Heikinheimojen oma kasvatti, monitoimihevonen, joka ennen valjakkoajouraansa kilpaili niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Heikinheimo on kilpaillut sekä El Carillolla että sen nyt jo edesmenneellä emällä Carissima III:lla menestyksekkäästi kansallisella tasolla esteratsastuksessa.

Valjakkoajossa Heikinheimo ja El Carillo nousivat nopeasti menestykseen. Vuonna 2009 tuloksena oli PM-pronssia Ypäjällä ja 2010 valjakko osallistui ensimmäisiin MM-kisoihinsa Italiassa ollen kokonaiskilpailussa 26. tilalla. Vuonna 2012 Portugalin MM-kilpailuissa valjakko joutui keskeyttämään maratonilla. Kotimaassa valjakko on hallinnut SM-voittajakoroketta ottaen kolme perättäistä kultamitalia vuosina 2010-12. Kesäkuussa 2013 Heikinheimo muutti perheineen Slovakiaan, mistä käsin hän on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Tuloksena viime vuodelta oli sijoittuminen FEIn, kansainvälisen ratsastajainliiton, valjakkorankingin toiselle sijalle hevosyksiköissä. Tänä vuonna on valjakko voittanut kaksi kovatasoista kolmen tähden kilpailua, Tšekissä ja Itävallassa. FEI Top Driwer Award -rankingissa Heikinheimo on tällä hetkellä neljäs.

Groomina Heikinheimolla on koulu- ja tarkkuuskokeissa Lea Heikinheimo ja maratonilla eli kestävyyskokeessa Stefan Nyman.

El Carillo
Syntynyt 1996, suomalainen FWB-puoliveriruuna, isä Electro, emä Carissima III, emänisä Calypso II. Kasvattajat Anna-Maija ja Jouni Heikinheimo, omistajat Jouni ja Lea Heikinheimo

Tuloksia

MM-kilpailut
2010 Hevosyksiköt Pratoni del Vivaro, Italia 26.
2012 Hevosyksiköt Companhia das Lezirias, Portugali, keskeytti maastossa

PM-kilpailut
Pronssia hevosyksiköissä Ypäjällä 2009, neljäs sija Norjassa 2011

SM-kilpailut
Kultaa El Carillolla 2010, 2011 ja 2012

Kansainvälisiä tuloksia 2014
CAI3* Nemcice u Kolina, Tšekki 1.
CAI3* Altenfelden, Itävalta 1.
CAI3* Aszár Kisber, 7.

Marko Särmäharju - Coen D


Marko Särmäharju, Coen D ja groomina Timo Vähä-Erkkilä SM-maratonilla 2014, kuva Anna Aalto.

Marko Särmäharju on 45-vuotias kuljetusyrittäjä Sammatista. Särmäharju aloitti valjakkoajon kymmenen vuotta sitten. Coen D on nyt 14-vuotias friisiruuna, Se tuli Särmäharjulle nelivuotiaana, jolloin se opetettiin ajolle. Coen D on omistajansa sanojen mukaan todella rutinoitunut kisahevonen ja sillä on korkea työmoraali.

Valjakko on voittanut hevosyksiköiden Suomen mestaruuden 2009 ja 2014 sekä SM-pronssia on vuodelta 2010. Tällä kaudella valjakko on hankkinut kisarutiinia ja näyttöjä useissa kansainvälisissä kilpailuissa Keski-Euroopassa. Särmäharju starttasi toukokuussa Tšekissä Nemcice u Kolinan kilpailuissa ollen kokonaiskilpailussa kuudes. Kesäkuussa Altenfeldenissä valjakko oli 11. sijalla ja heinäkuussa Tšekissä Nebanicessa 18. tilalla. Valjakko on esiintynyt monissa tapahtumissa ja toiminut mm. hääkuljetuksissa. Tämän vuoden MM-kisat ovat valjakon ensimmäiset. Groomina koulu-ja tarkkuudessa on Jarmo Murola ja maratonilla parivaljakoiden hallitseva Suomen mestari Jarmo Tauriainen.


Coen D
Syntynyt 2000, friisiläinen ruuna, isä Karel, emä Kwien v.d. Rafarohoeve, emänisä Melle. Kasvattaja M. van Dam, omistaja Marko Särmäharju

Tuloksia

SM-kilpailut
Kultaa 2009 ja 2014, pronssia 2010

Kansainvälisiä tuloksia 2014
CAI3* Nemcice u Kolina, Tšekki 6.
CAI3* Altenfelden, Itävalta 11.
CAI3* Nebanice, Tšekki 18.

Saana Hakala - Brudvik Dewin


Saana Hakala, Brudvik Dewin ja groomi Taija Raatikainen tarkkuuskokeessa SM-kioissa 2014, kuva Sonja Holma.

Saana Hakala on 42-vuotias loimaalainen yrittäjä. Hän aloitti valjakkoajon vuonna 2006. Kansainvälisellä tasolle hän nousi 2011, jolloin hän sijoittui Tanskassa, Dorthealystissä suomenpienhevosella Pätkä Jätkä poniyksiköissä yhdeksänneksi.

Hakalan omistuksessa oleva 11-vuotias Brudvik Dewin on jalostukseen hyväksytty welsh cob -ori, joka on ollut Hakalalla yksivuotiaasta lähtien. Dewin on voittanut monia kansallisia poninäyttelyitä ja ollut rotunsa paras. Valjakkoajo Dewinillä aloitettiin viisivuotiaana, ja se kilpailee hevosyksiköissä. Dewin on aina valmis, kun työt kutsuvat ja antaa kaikkensa kisatilanteessa.

Kotimaassa valjakko on sijoittunut hyvällä menestyksellä useissa kisoissa useana vuonna. Valjakko on saavuttanut urallaan kaksi SM-hopeamitalia, 2013 ja 2014. Kaudella 2013 valjakko osallistui Tanskassa, Vendsysselissä PM-kilpailuihin ollen 20. tilalla. Tänä vuonna valjakko on kilpaillut kansainvälisillä radoilla ollen Tanskan Dorthealystissä 16. tilalla ja Tšekissä Nebanicessa 12. tilalla. Valjakko kilpailee nyt ensi kertaa MM-tasolla. Groomina kaikissa osakokeissa on Taija Raatikainen.

Brudvik Dewin
Syntynyt 2003,welsh cob ori D-sektio, isä Broughton Replica, emä Navestock Duchess, emänisä Nebo Prince. Kasvattaja Ninna & Patrik Malm, Rättvik, Ruotsi. Omistaja Saana Hakala.

Tuloksia

SM-kilpailut
Hopeaa 2009 ja 2014

Kansainvälisiä tuloksia 2014
CAI2* Dorthealyst, Tanska 16.
CAI3* Nebanice, Tšekki 12.