Suomalaiset stewardit Herningissä

Pia Myrskog. Kuva SRL Sonja Holma

 

Stewardi Pia Myrskog 

Esteratsastuksen MM kilpailuissa on toimihenkilönä töissä kansainvälinen stewardimme Pia ”Piude” Myrskog. Stewardien tehtävänä on varmistaa, että kilpailusääntöjä noudatetaan. He varmistavat hevosten hyvinvoinnin ja reilun pelin toteutumisen. Myrskog kutsuu itseään leikillisesti hevosten oikeusasiamieheksi. Stewardit tarkkailevat ja tarvittaessa oheistavat kilpailuissa toimijoita, ja raportoivat mahdollisista sääntörikkomuksista. Stewardeilta vaaditaan vahvaa eettistä valveutuneisuutta. 

Myrskog on aiemmin toiminut stewardina mm. Helsingin ja Oslon maailmancupeissa, Tryonin MM-kilpailuissa sekä Tokion olympialaisissa.  

 

Sari Ukkonen. Kuva SRL Kati Hurme

 

Stewardi Sari Ukkonen 

Sari Ukkonen, s. 1962, on suomalainen kansainvälisen tason stewardi. Herningin MM-kilpailuissa hän toimii stewardina koulu- ja pararatsastuksessa. Koulutukseltaan hän on fysio- ja ratsastusterapeutti. Ukkonen on Hyvinkään Urheiluratsastajien kunniajäsen vuodesta 2010, ja hän on saanut Suomen Ratsastajainliiton kultaisen ansiomerkin vuonna 2007. Ukkonen on harrastanut ratsastusta vuodesta 1973, ja kilpaillut kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa. Sarin sydäntä lähellä on aina ollut seuratoiminta, ja erityisesti kilpailujärjestäminen. Hän on ollut aktiivisesti mukana seuratoiminnassa vuodesta 1978, sekä SRL:n aluetoiminnassa vuodesta 1986. Kansainvälisen tason stewardi hän on ollut vuodesta 1994. Sari on toiminut 30 vuotta SRL:n kouluttajana pitäen koulutuksia kilpailusäännöistä, kilpailujärjestämisestä sekä stewardikoulutuksia. Hän on myös ollut mukana kouluttamassa kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n stewardeja Liettuassa vuonna 2015.  

Ukkoselle on tärkeää auttaa aivan kaikkia hevosten parissa toimivia henkilöitä. Hänelle hevosten hyvinvoinnin lisäksi tärkeää on myös hevosihmisten hyvinvointi ja jaksaminen. Ukkonen inhoaa epäoikeudenmukaisuutta, kiusaamista ja itsekeskeisyyttä, joita valitettavasti kohtaa joskus niin hevostoiminnassa kuin yhteiskunnassakin. Ukkonen on päättänyt vuodesta 2022 eteenpäin antaa nuoremman sukupolven astua seuratoiminnan tehtäviin, ja keskittyä enemmän stewarditoimintaan, koulutusten pitämiseen ja oman tyttären hevosharrastuksen tukemiseen.