Valjakkoajo 2020

VALJAKKOAJO 2020-2021

Valintakomitea:
Jouni Heikinheimo (joukkueenjohtaja ja esittelijä), Tomas Eriksson (maajoukkuevalmentaja), urheilujohtaja (pj)


Valintaperusteet

Valintoja tehtäessä huomioidaan mm.
- Liiton yleiset valintaperusteet
- ko kilpailun tulostasovaatimus (KV liiton määrittelemä)
- henkilökohtaiseen kilpailuun valjakon aikaisemmat näytöt KV tasolta
- tuloskehitys
- joukkuekilpailuun yksittäisen osakokeen merkitys joukkueen kokonaistulokseen. (Valjakon vahvuudet ja heikkoudet eri osakokeissa)
 

MM kilpailut – EM N/J/L 24.-30.8.2020 Lamotte Beuvron, Ranska; 10.-13.9. 2020 Nuorten hevosten MM, Mezohegyes, Unkari; 21.-26.10.2020 hevosyksiköt Pau, Ranska, sekä myös Hevosparivaljakot Kronenberg, Hollanti 30.8.-5.9.2021, Ponivaljakot Le Pin au Hars , Ranska 16.-19.9.2021

-Tulosennuste MM kilpailussa joukkueena tai henkilökohtaisesti on sijoitus 50 % paremmalle puoliskolle kokonaiskilpailussa
-Katsastuskilpailuina toimivat samana ja arvokilpailua edeltävänä vuonna: Vähintään 3 ulkomaista valintakomitean hyväksymää kilpailijan ehdottamaa 3* tai 2* KV kilpailua. Valintakomitean hyväksynnän edellytyksenä on ko. kilpailun oletettavissa oleva korkea taso sekä kilpailun olosuhteiden että osallistujien osalta. Vähintään yksi kilpailu on oltava saman kalenterivuoden aikana kuin arvokilpailu, johon katsastetaan. Tällöin tulostason on myös oltava ko. kilpailuissa mainittujen kriteerien kaltainen vaikka vaadittavat kriteerit olisikin jo saavutettu edellisenä vuonna.

-KV tuloskriteerinä edellytetään KV näyttökilpailuista tulostasoa:

  • koulukoe enintään 55 vp
  • maraton enintään 15 vp luokan voittajasta
  • tarkkuuskokeessa enintään 6 vp

-Voidakseen olla ehdolla henkilökohtaiseen kilpailuun, tulee kaikkien kolmen yllämainitun kriteerin täyttyä. Voidakseen olla ehdolla MM joukkueeseen, tulee vähintään 2 valintakriteeriä 3:sta täyttyä.
-MM kilpailuihin nimetyiltä valjakoilta edellytetään mahdollisuuksien mukaan osallistumista SM kilpailuun