Ranking-pisteet

SRL jakaa vuosittain kaikissa lajeissa valiomerkin sille suomalaisen kilpailuluvan omaavalle ratsukolle/valjakolle joka 1.1. - 31.12. välisenä aikana on sijoittunut SRL:n alaisissa kilpailuissa ja niissä kansainvälisissä kilpailuissa, joiden tulokset on merkitty FEI:n tietojärjestelmään ja on saavuttanut korkeimman rankingpistemäärän, kuitenkin vähintään 10 rankingpistettä.

Ranking-pistetaulukko löytyy SRL:n kilpailusääntöjen yleisestä osasta.

Suomen Ratsastajainliiton ranking-tilastoissa ratsastajalle lasketaan pisteet kaikilla niillä hevosilla, joilla hän on saavuttanut sijoituksia kilpailuissa. Tilastoissa ovat mukana kaikki FEI:n tulostiedoista löytyvät kansainvälisten kilpailujen sijoitukset sekä kotimaisten alue- ja kansallisista kilpailuista saadut pisteet. Ulkomaiden kansallisten kilpailujen sijoitukset otetaan huomioon ratsastajan tekemän ilmoituksen perusteella.

Hevosten rankingissa otetaan huomioon myös Ratsastajainliitolle toimitetut ulkomaisten ratsastajien tulokset Suomessa syntyneillä ja ensirekisteröidyillä hevosilla ja poneilla, jotka ovat Hippoksen rekisterissä ja joilla on SRL:n vuosimaksu maksettuna kuluvalle kaudelle.

Valiomerkkien jakoperusteet löytyvät SRL:n kilpailusääntöjen yleisestä osasta. Valiomerkin voittaa oman ryhmänsä paras ratsukko tai valjakko, eli kilpailijan ja hevosen yhteenlasketut pisteet ratkaisevat.

KIPAn tilastosta löytyy kansallisten kilpailujen tulokset:

  • Este, kenttä, koulu vuodesta 2002 alkaen
  • Valjakko vuodesta 2009
  • Lännenratsastus vuodesta 2014
  • Matkaratsastus, vikellys, vammaisratsastus vuodesta 2015

Vuosilta 1996-2001 löytyy kansallisten kilpailujen starttitiedot ratsukoittain.
Vuosilta 1985-1995 löytyy kansallisten sijoitusten tiedot.

Aluekilpailuiden tulokset löytyvät vuodesta 2004 alkaen.

Ranking-pisteiden tiedustelut: Minttu Kuusisto, puh. 040-1549554 tai minttu.kuusisto@ratsastus.fi