Koulutus

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Suomen Ratsastajainliitto ja sen alueet kouluttavat jäsenistöään ja muita lajista kiinnostuneita

  • toimihenkilöiksi kilpailu- ym. tehtäviin,
  • valmentajiksi,
  • ratsastuksen harrastus- ja nuorisotoimintaan,
  • erityisliikunnan ohjaukseen ja
  • järjestötoimintaan.

Koulutus on suunnattu vapaaehtoistoimintaan, eikä anna ammatillista pätevyyttä. Suomen Ratsastajainliitto pitää yllä toimihenkilörekisteriä toimihenkilökoulutuksen hyväksytysti suorittaneista jäsenistään ja järjestää "lisenssikoulutusta" tietojen ajan tasalla pitämiseksi. Osa koulutuksista ei ole suunnattu toimihenkilöoikeuteen. Osalle kursseista on lähtötasovaatimus. Koulutukset esitellään tarkemmin nk. koulutusjärjestelmässä.

Koulutusjärjestelmä, päivitetty 19.5.2020.
Lisenssiin johtava koulutus 2020 (pdf)
Valmentajakoulutus 2020 (pdf)
Seura- ja harrastekoulutus 2020 (pdf)

Hevosalan ammatillisesta koulutuksesta vastaavat hevosalan oppilaitokset. Suomen Ratsastajainliitto tekee yhteistyötä hevosalan oppilaitosten kanssa. Koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja ja koulutuksia saa järjestää liitto, alueet, lajikomiteat, hevosalan oppilaitokset sekä ei toimihenkilöoikeuteen johtavia koulutuksia muu liiton hyväksymä järjestäjä (esim. seura tai jäsentalli erikseen sovittaessa). Kouluttajan on oltava SRL:n hyväksymä kouluttaja. Koulutuskutsun on oltava liiton koulutuskalenterissa vähintään kuukautta ennen tapahtumaa.

Ratsastajainliiton kalenterista löydät liiton toimihenkilökoulutusten ja valmennusten lisäksi myös muita hevosalan tapahtumia. Ratsastusalueilla on myös kalenterinsa, niistä löytyy myös seurojen tapahtumia.

Lisätietoja

IT-päällikkö
Tuula Tella
tuula.tella@ratsastus.fi
050-5228 622