Juhlavuosi edessä - Suomen Ratsastajainliitto täyttää 100 vuotta vuonna 2020

25.4.2019

Suomen Ratsastajainliitto on toiminut ensi vuonna 100 vuotta maamme ratsastusurheilun keskusjärjestönä edistäen ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona, järjestäen ratsastuskilpailuja ja kehittäen maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta. Ratsastajainliitto on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa. Ratsastajainliiton keskeisiä tehtäviä on turvata hevosen hyvinvointi kaikessa urheilu- ja harrastetoiminnassa.

Juhlavuosi on hevosen vuosi! Ihminen ja hevonen ovat eläneet yhdessä tuhansia vuosia ja saamme kiittää hevosta paljosta matkan varrella. Hevonen on hyvän lähettiläs, eikä ei syrji ketään.

Ratsastajainliitto on saanut sadan vuoden ajan edustaa hevosia ja niitä ihmisiä, jotka yhdessä harrastavat, kilpailevat tai harjoittavat ammattia hevosten kanssa. Ratsastus on maailman tasa-arvoisin laji.  

Vuoden 2019 teema on Yhdessä. Vuoden aikana haastamme kaikki ratsastuksen ja hevosten ystävät ja lajimme toimijat yhdessä tekemisen tekoihin ja niistä kertomiseen. Myös juhlavuotta valmistellaan yhdessä.  Osallistu SRL100-kyselyyn ja kerro millaiseen toimintaan ja tapahtumiin haluaisit juhlavuoden aikana osallistua.