PERUTTU - Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, NBCH Finnderdy

Tapahtuma peruttu. Selvitetään järjestetäänkö Hevostivoli myöhempänä ajankohtana. 24.–28.6. NBCH Finnderby Ypäjä ja koko perheen Hevostivoli

Ypäjän Hevosopisto isännöi kesäkuun lopussa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet este-, koulu- ja pararatsastuksessa. Samalla juhlitaan myös SRL100-vuotta kesäisen ja rennon yhdessäolon merkeissä.

Lauantaina järjestetään koko perheelle hauskaa tekemistä hauskassa Heppativolissa. Luvassa näillä näkymin talutusratsastusta ja kärriajelua, hauskoja kojuja, ongintaa, onnenpyörä ja arvontaa, suloisia kotieläimiä ja tietenkin hattaroita, hodareita ja lakritsaa.

Tapahtuma järjestetään historiallisen hienoissa puitteissa. Ypäjän Siittolanmäki on suomalaisen  ratsastusurheilun aikaikkuna, monin tavoin suomalaisen ratsastusurheilumme sydän.

Historia on katettu kävijöiden iloksi osaksi kaikille avoimia tiloja. Oppilasruokalan salit on sisustettu historiallisilla teemoilla ja esineillä. Puolustusvoimien ratsukoulu on saanut oman salinsa, se on nyt 1930-luvun tyylinen upseerikerho. Valtion hevossiittolasali edustaa puolestaan 1950-luvun henkeä. Kevään aikana rakennetaan arvokisoja esittelevä Olympiasali, joka on omistettu Ypäjällä palvelleille olympiaratsastajille – heitä on useita. Museon taidekokoelmat ovat myös esillä.

PM-kilpailujen aikaan kannattaa harrastaa myös omatoimiretkeilyä ja tutustua perinnelaitumiin. Ypäjällä voi myös ihailla kesäisiä laitumilla orilaumoja, tammoja varsoineen ja muita hevosia.