PERUTTU - Ratsastuskouluoppilaiden mestaruudet

Tapahtuma peruttu. 3.–5.7. SRL100 Juhlakilpailu - Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut, Ypäjä

Suomen Ratsastajainliiton SRL100-juhlakilpailuksi on nimetty Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut, jotka käydään Ypäjän Hevosopistolla heinäkuun alussa. ”Mestikset” on kasvanut tapahtumana vuosi vuodelta, osallistuvien koulujen ja oppilaiden määrä on noussut huimasti. Kilpalajeina ovat koulu-, este- ja pararatsastus sekä uutuutena myös kenttäratsastus.

Suurin osa suomalaista ratsastajista aloittaa ratsastuskouluissa, ne ovat suomalaisen ratsastusmaailman kivijalka. Ilman ratsastuskouluja ei synny uusia yrittäjiä, kilparatsastajia eikä lajin syväharrastajia.

Monelle ratsastuskoululle ”Mestikset” on vuoden päätavoite ja tärkein tapahtuma, jonka mukaan suunnitellaan tuntikalenteria ja tavoitteellista tarjontaa. Tapahtuma tunnetaan mahtavasta tsemppitunnelmasta ja yleisömäärästä. Talliryhmän mukana paikalle tulevat runsaslukuiset kannustusjoukot.

Osallistujille ”Mestikset” on iso asia, takana on vuosien työ ja tunnit satulassa. Tunnelma syntyy ylpeydestä, ilosta ja yhdessä tekemisestä. Kilpailijat ovat kaikki yhdenvertaisia ja samalla viivalla, kellään ei ole omaa hevosta käytössä.

Suomalainen ratsastuskouluhevonen on parhaimmillaan painonsa arvoinen kultaa. Se kantaa luotettavasti ja varovaisesti alkeiskurssilaisen, ja kilpailee sydän liekeissä mestaruusradalla. Ratsastuskouluhevoset ovatkin kilpailun tähtiä, hienoja, koulutettuja ja kokeneita. Usein sama hevonen kilpailee vuosia tuoden kilpailuun uusia ratsastajien kanssa