Ratsastajainliiton sääntömääräinen kevätkokous 25.4.

25.4.2021

Ratsastajainliiton kunniajäsen Jukka-Pekka Leskinen toimi viimeistä kertaa kevätkokouksen toiminnantarkastajana. 

Suomen Ratsastajainliiton sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin sunnuntaina 25.4.2021 poikkeusjärjestelyin. Pääkokouspaikka oli Helsingissä liiton toimistolla, jossa läsnä olivat ainoastaan hallituksen puheenjohtaja, toiminnantarkastajat sekä kokousvirkailijat ja esittelijät. Ennakkoon ilmoittautuneet seurojen ja yhteisöjäsenten valtakirjoilla nimetyt, puhe- ja äänivaltaa käyttävät kokousedustajat osallistuivat kokoukseen Teams-etäyhteydellä. Etäkokouksessa oli edustettuna 49 jäsenseuraa ja 14 yhteisöjäsentä. Kokonaisäänimäärä oli 181 ääntä. Muut kiinnostuneet seurasivat kokousta SRL:n Facebookin ja Haven Liven kautta.

Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja Marjukka Manninen avasi kokouksen ja kertoi hallituksen terveiset kokousväelle. Talous on koronavuoden jäljiltä hyvässä kunnossa, mutta hän muistutti, että sukanvarressa on hyvä olla rahaa tulevien arvokilpailuvuosienkin varalle. Manninen kertoi, ettei jäsenkehitys ole viime vuoden tasolla, mihin ovat todennäköisesti vaikuttaneet koronaepidemia ja osin uusi jäsenvakuutus. Hän kertoi, että Hevosopisto on liitolle erittäin tärkeä niin oppilaitoksena kuin valmennuskeskuksena. Hevosopiston hallitus kantaa nyt vastuun opiston toiminnasta ja sillä on Ratsastajainliiton täysi tuki.

Liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin Anneli Kivelälle. Espoolainen Anneli Kivelä on ollut perustajajäsen Lahnuksen Ratsastajissa. Kivelä on opettanut ratsastusta 45 vuotta. Hän on toiminut seuran hallituksessa 40 vuotta, josta puheenjohtajana yli 30 vuotta. Kivelällä on sijoituksia kouluratsastuksessa vaativalla tasolla sekä esteillä helpolla tasolla.

Lännenratsastuksessa hän on kolminkertainen Pohjoismaiden mestari ja moninkertainen SM-mitalisti. Kivelä on ollut mukana tuomassa lännenratsastusta Suomeen. Hän on kasvattanut noin kolmesataa varsaa, jotka ovat kilpailleet EM-, PM- ja SM-tasoilla useissa eri lajeissa. Tallissa asunut 11 jalostusoria 40 vuoden aikana.

Kevätkokous vahvisti SRL:n toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelle 2020, ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Ratsastajainliiton tulos vuodelta 2020 oli 352422,60 euroa ylijäämäinen. Viime keväänä tehdyt nopeat ja tehokkaat säästötoimenpiteet sekä erityisesti SRL 100 -juhlallisuuksien ja Helsinki International Horse Show´n peruuntuminen auttoivat positiivisen tuloksen syntymiseen.

Toimintasääntöihin lisättiin kohta ennakkoilmoittautumisesta, jonka toinen käsittely pidetään syyskokouksessa. Vaalivaliokuntaan valittiin puheenjohtaja Satu Väihkönen sekä jäsenet Titta Ahola ja Pirjo Tammela.

Ratsastajainliiton kevätkokouksen hyväksymä toimintakertomus, tilinpäätös 2020 ja muut kokousmateriaalit päivitetään SRL:n nettisivuille materiaaleihin. Esitykset ja muut ennakkomateriaalit löytyvät siihen saakka liittokokoussivulta.