Uutiskirje seuratoimijoille 29.8.2019

29.8.2019

Hyvää syyskautta!

Tässä viestissä:

- SRL100 -juhlavuosi lähestyy
- Hae ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisten mestaruuskilpailujen järjestäjäksi 
- Haku vuoden 2020 seurakehittämisvalmennukseen avoinna
- Fiksu seura palkitaan
- Pararatsastuskoulutuksia Hevosopistolla
- Kansallinen kilpailukalenteri
- Seurojen ja tallien materiaalitilaukset
- Uutisia tähtiseuroille ja tähtiseuroiksi pyrkiville

 

SRL100 juhlavuosi lähestyy ja valmistelut ovat vauhdissa

Ensi vuonna vietetään SRL100-juhlavuotta. Juhlavuosi on matka halki Suomen, jonka varrella järjestetään erilaisia ja erikokoisia tapahtumia eri paikkakunnilla. Matkalla käydään mm. ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa ja tehdään kouluvierailuja eri puolilla Suomea. Matka päättyy hevosväen yhteiseen gaalaan. Päivämäärät varmistuvat piakkoin.

Valmistelut etenevät parhaillaan SRL100-työryhmän ja muiden aktiivisten toimesta nopeassa tahdissa. Juhlavuoden aikana suuntaamme katseet lajin tulevaisuuteen ja juhlimme yhdessä hienoa lajia. Jokaisella on mahdollisuus osallistua järjestelyihin.

Mikäli haluat olla mukana tekemässä SRL100-juhlavuotta, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimijaksi maanantaina 2.9. www.ratsastus.fi-sivuilla avattavan lomakkeen kautta.

Maanantaina 2.9. aukeaa myös SRL100-ideapankki, johon voit antaa ideasi SRL100-juhlavuoden käyttöön. SRL100-ideapankki on auki 22.9.2019 saakka.
 

Haku Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisten mestaruuskilpailujen järjestäjäksi SRL 100- juhlavuonna 2020

Kilpailun järjestäjänä toimii SRL ja vuosittain valittava ratsastusseura. Haemme vuoden 2020 Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisille mestaruuskilpailulle järjestävää ratsastusseuraa.

Kilpailu järjestetään 3.-5.7.2020 seuratasolla koulu-, este-, kenttä- ja pararatsastuksessa yksilö- ja joukkuekilpailuna. Perjantaina ratsastetaan kouluratsastuksen karsintaluokkia, pararatsastusmestaruus ja kenttäratsastuksen mestaruus.

Lauantaina ratsastetaan kouluratsastuksen finaalit sekä esteratsastuksen tervetuliaisluokka.
Sunnuntaina ratsastetaan esteratsastuksen mestaruusluokat.

RKO-mestaruudet ovat yksi SRL:n 100- juhlavuoden tapahtumia ja tässä kilpailussa juhlimme suomalaista ratsastuskoulutoimintaa.
 

Hakukriteerit:

  • Alueella tulee olla riittävästi tilaa neljälle kouluradalle (4x20x40m).
  • Mahdollisuus järjestään 60 cm luokka kenttäratsastuksessa.
  • Riittävästi majoitustilaa hevosille, hevosia tulee yli 200 kpl.
  • Majoitusmahdollisuus lähialueella ratsastajille ja tukijoukoille.
  • Ruokailumahdollisuuksia paikan päällä.
  • Riittävästi siistejä wc-tiloja ja vesipisteitä.
  • Parkkitiloja hevoskuljetuksille ja henkilöautoille (osallistujista osa tulee kauempaa, jolloin esim. peräkärryjä on trailerien ja kuorma-autojen lisäksi paljon mukana), sekä mahdollinen hevoskuljetusten päiväparkki.
  • Järjestävä seura sitoutuu noudattamaan SRL:n kilpailusääntöjä.
  • Järjestävä seura vastaa kilpailuiden järjestämisestä (mm. toimihenkilöt).
  • Kilpailut toteutetaan yhteistyössä SRL:n kanssa erillissopimuksen mukaisesti.

Kirjalliset hakemukset 30.9.2019 mennessä sähköpostilla: minna.peltonen@ratsastus.fi. SRL:n Seura- ja tallipalvelujen johtoryhmä valitsee järjestävän seuran hakemusten perusteella.

Lisätietoja: minna.peltonen@ratsastus.fi

 

Kaipaako seurasi ideoita toiminnan kehittämiseen? Haku Ratsastajainliiton vuoden 2020 seurakehittämisvalmennukseen on käynnissä!


Suomen Ratsastajainliitto kutsuu ratsastusseuroja mukaan seurakehittämiseen. Seurakehittämisvalmennuksen aikana paneudutaan seuran toiminnan kannalta tärkeään kehityskohteeseen. Tarkoituksena on innostaa ja motivoida seuratoimijoita miettimään seuran tulevaisuutta ja toiminnan jatkuvuutta. Mukaan toivotaan kaikenkokoisia seuroja ja vuoden 2020 valmennukseen etsitään myös useamman seuran seurakimppaa kimppavalmennuksen pilottiin.

Seurakehittämisvalmennus sisältää kaksi (2) seurakäyntiä seuran omaan toimintaympäristöön. Seurakäynneillä paikalla olisi hyvä olla useampia seuran aktiiveja ja toiminnan eri osa-alueet, kuten hallinto, lasten ja nuorten toiminta ja kilpailutoiminta olisi hyvä olla edustettuna. Valmennusteemat suunnitellaan seurakohtaisesti valmennukseen valittujen seurojen kanssa ensimmäisellä tapaamisella. Seurakäyntien lisäksi järjestetään verkostotilaisuus kaikille valmennuksessa mukana oleville seuroille. Yhteistapaamisen tavoitteena on vahvistaa seuraverkostoa, luoda uusia yhteistyömalleja ja toimintatapoja sekä jakaa hyviä käytäntöjä.

Seurakehittämisvalmennus toteutetaan kokonaisuudessaan vuoden 2020 aikana, SRL100-juhlavuonna. Seurakehittämisvalmennuksesta vastaavat ratsastuksen seurakehittäjät ja ulkopuoliset asiantuntijat. Seurakehittäjillä on vaitiolovelvollisuus.

Seurakehittämisvalmennus on seuralle maksuton. Seuroja, jotka sitoutuvat mukaan valmennusprosessiin ja yhteisiin tavoitteisiin, tuetaan valmennuksen päätyttyä 100 euron tukisummalla.

Haku valmennukseen:
Kiinnostuneet seurat voivat lähettää vapaamuotoisen hakemuksen SRL:n toimistoon marja.teljamo@ratsastus.fi 4.10.2019 mennessä. Hakemuksessa toivotaan perusteluita, miksi seura haluaa mukaan valmennukseen ja mitä kehitystoiveita seuralla on tulevaisuuden suhteen.

Lisätietoja: SRL/Marja Teljamo, marja.teljamo@ratsastus.fi puh. 040 191 4508 ja Seurakehittäjät                          

 

Fiksu seura palkitaan, hakuaika päättyy 30.9.2019

Onko teidän seurallanne jokin ympäristöä säästävä fiksu toimintatapa, josta olette ylpeitä? Laita hyvä kiertämään ja hae seurallenne Olympiakomitean Fiksu seura-palkintoa, jonka arvo on 2 000 €!

Toimivat kimppakyydit, liikkuen treeneihin, varustekierrätys, energiansäästö, kertakäyttökulttuurin hillitseminen, viestintä, jätteiden vähentäminen ja lajittelu, ympäristövastuulliset tapahtumat tai lähitoiminnan painottaminen. Kehittämiskohteita on monia, samoin toteutustapoja.

Hakuaika päättyy 30.9.2019. Palkintoa voivat hakea kaikki urheiluseurat.

Haku

Lisätietoja

 

Pararatsastuskoulutuksia Hevosopistolle – hakuaika parhaillaan käynnissä

SRL ja Ypäjän hevosopisto järjestävät yhteistyössä Pararatsastajan avustajakurssin (entinen vammaisratsastuksen peruskurssi) 27.-29.9.. Kurssi on avoin kaikille lajista kiinnostuneille SRL:n jäsenille, joilla on perushevostaidot hallussa. Kurssikutsu löytyy täältä: www.hevosopisto.fi/tapahtuma/pararatsastajan-avustajakurssi/ .

Avustajakurssin (tai aiemman peruskurssin) käytyä voi hakea pararatsastuksen ohjaajakurssille (aiemmalta nimeltään vammaisratsastuksen ohjaajakurssi). Tämä kurssi alkaa joka toinen vuosi ja seuraava startti on marraskuussa 2019. Koulutukseen kuuluu mm. neljä koulutusviikonloppua. Kurssikutsusta löytyvät tarkemmat pääsyvaatimukset ja hakuohjeet www.hevosopisto.fi/tapahtuma/pararatsastuksen-ohjaaja-kurssi .

 

Kansallinen kilpailukalenteri 2020

KIPA2 tekee tuloaan ja tarkoitus on saada sinne kauden 2020 kansallinen kilpailukalenteri. Seuroilla on aikaa 30.9.2019 asti lisätä ensi vuoden kisatoiveensa kalenteriin. Muistakaa merkitä myös kaikki sarjakilpailut, joita haluatte ensi vuonna järjestää. Syyskuun jälkeen komiteat käyvät läpi päivämäärät ja vahvistavat kilpailukalenterit loppuvuoden aikana.

Aluetason kilpailut lisätään KIPA2 syksymmällä. Laitamme tästä infoa kun päivämäärä vahvistetaan.
 

Käyttäjätunnukset

Kaikki KIPAn käyttäjät, joilla on nykyisen KIPAan seuratunnukset tällä hetkellä aktiivisina, pääsevät kirjautumaan KIPA2:een omalla sähköposti osoitteellaan. Anna sähköpostisoitteesi ja pyydä sen jälkeen systeemiä lähettämään sinulle salasanan vahvistuslinkki. Katso ohjeet - video 1.

Tämän jälkeen pääset lisäämään seurasi kansalliset kilpailut kalenteriin ensi kaudelle. Katso ohjeet - video 2. Tällä hetkellä KIPA2 on vielä englannin kielinen, mutta tarkoitus on aloittaa suomennos syksyn tullen.

1. Join KIPA video - explaining how to join KIPA: https://feds.fleeq.io/l/n8l3nl59o0-xm2jzp5wdj

2. How to propose 2020 national event to calendar: https://feds.fleeq.io/l/kljd5tpmbo-uci5kvrjw6


KIPA2 osoite: https://kipa2.ratsastus.fi  


Palautelomake

Kaikki palaute otetaan vastaan: https://www.surveymonkey.com/r/KIPA

 

Seurojen ja tallien esitetilaukset

Seurat ja jäsentallit voivat tilata Ratsastajainliitolta ilmaista materiaalia jaettavaksi tapahtumissa ja talleilla. Näissä on perustietoa ratsastuksesta ja seurajäsenyydestä.

Prosessia helpottamaan olemme tehneet esitteille oman tilauslomakkeen. Käytättehän sitä mahdollisuuksien mukaan. Kiitos!

Lomakkeelle

Myyntituotteiden tilaukset Raudikko Ruuna -verkkokaupasta

 

Uutisia Tähtiseuroille ja Tähtiseuroiksi pyrkiville


Tähtiseuramerkki aikuisliikunnan osa-alueelta

Ratsastajainliitto tekee nyt Olympiakomitean Tähtiseuraohjelman lasten ja nuorten osa-alueen lisäksi myös aikuisliikunnan osa-alueen auditointeja. Molemmat auditoinnin suoritetaan auditointien vuosirytmin mukaisessa auditoinnissa. Eli jos seuranne kehittää aikuisliikunnan osa-aluetta ja haluaa myös aikuisliikunnan auditoinnin, valmistelkaa asiaa samassa rytmissä lasten ja nuorten auditoinnin kanssa. Lisätietoja antavat liiton seurakehittäjät.

Onko seuranne kiinnostunut lähtemään mukaan Tähtiseura-ohjelmaan? Lue lisää

 

Hae Vuoden 2019 lasten liikunnan Tähtiseura -palkintoja! Hakuaika päättyy 30.9.2019 

Gasum on vuodesta 2016 alkaen kannustanut laadukasta lasten urheilun seuratoimintaa Tähtiseura -palkinnoilla (aiemmin Sinettiseura -palkinto).  Palkinnon arvo on vuosittain19.000 euroa, joka jakautuu 5000 euron valtakunnalliseen palkintoon ja 14 alueelliseen 1000 euron kannustuspalkintoon. 

Vuoden lasten liikunnan Tähtiseura palkinnon saaja on seura, joka edistää esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten toimintaan. Hakuun voivat osallistua Tähtiseurat ja Tähtimerkkiä tavoittelevat seurat.

Hakemus

Lisätietoja