Kyra Suomessa 14.-15.9.

1.6.2010

Kyra Kyrklund kutsuu katsomaan Ruskeasuolle

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund ja hänen valmennusryhmänsä Team PP:n jäsenet esiintyvät valmennusnäytöksessä Ruskeasuon ratsastushallissa perjantaina 14.9. ja lauantaina 15.9. Tapahtuman ohjelmassa on ensimmäistä kertaa mukana myös esteratsukoiden valmennusta.

Näytös on herättänyt mielenkiintoa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ruotsalainen olympiaratsastaja Ulla Håkansson tulee seuraamaan tapahtumaa. Hänen ohellaan myös hollantilaisen esteratsastuksen huippuvalmentajan Henk Noorenin tallilla kouluratsastajana työskentelevä Sally Amsterdamer seuraa Kyrklundin ja Team PP:n näytöstä.

- Ruskeasuon ratsastushalliin on tapahtumaa varten rakennettu lisää katsomotilaa ja kaikki lipun hankkineet voivat olla vakuuttuneita siitä, että näkyvyys paikoilta on hyvä. Perjantain näytökseen on vielä lippuja, joita saa Lippupalvelusta. Hinta on 50 euroa / näytös, kertoo Team PP:n vetäjä Per Westerlund.

Team PP on yksityinen Fazerin ja Scandic Hotelsin tukema kouluratsastuksen valmennusprojekti. Sen tavoitteena on nostaa kouluratsastuksen tasoa Suomessa tarjoamalla säännöllistä, pitkäjännitteiseen työskentelyyn tähtäävää valmennusta. Projektin neljäs toimintavuosi on nyt päättymässä, vuosittain Kyrklund käy Suomessa valmentamassa noin kymmenen kertaa. Tämä valmennusnäytös on Team PP:n kolmas. Valmennusryhmän nimi, Team PP, tulee ratsastustermistä puolipidäte.

Ohjelma
Perjantai 14.9. klo 18 alkaen kouluratsastusta
Lauantai 15.9. klo 14 alkaen este- ja kouluratsastusta


Team-PP valmennus helpoista liikkeistä Grand Prix -liikkeisiin
Perjantaina Kyrklund havainnollistaa ratsastajan istunnan vaikutusta ja sen kehittämistä, apujen käyttöä, väistöjä, taivutuksia sekä vastalaukan, laukanvaihtojen, piaffen ja passagen suorittamista. Esiintyjinä näissä harjoituksissa ovat mm. Maarit Raiskio ja Znak, Nina Pölönen ja Sans Soucis sekä Julia Alfthan ja Chirocco.

Näytöksen kohokohtiin lukeutuu Kyrklund ratsailla. Kyrklund tunnetaan myös ehkä maailman parhaana laukkapiruettien ratsastajana ja perjantaina hän näyttää käytännössä miten niitä harjoitellaan. Ratsuna hänellä on Alexandra Malmströmin kilpahevonen Mr Bean. On mahdollista, että Kyrklund nähdään muidenkin hevosten selässä molempina päivänä

Kyra ja nuoren hevosen sekä estehevosen valmennus
Lauantaina Kyra kertoo mitä hän katsoo, hakee ja ajattelee nähdessään uuden ratsukon ensimmäistä kertaa. Lisäksi hän näyttää, kuinka hän tutustuu uuteen hevoseen, joka tulee ensi kertaa hänen ratsastettavakseen tai valmennukseensa.

Esteratsastajat pääsevät hiomaan taitojaan esteradalla tärkeissä asioissa, kuten laukan lyhentämisessä, pidentämisessä sekä kaarteiden ratsastuksessa. Esteharjoituksissa nähdään Jenny Kainulainen, Sandra Burmeister, Peik Andersin ja Charlotte Westerlund. Lauantain näytös huipentuu kouluhevosten laukanvaihto - piruetti - piaffe - passage -harjoitukseen.


Lippuja valmennusnäytökseen myy lippupalvelu:
www.lippupalvelu.fi/html/browse.htmI?l=FI&cat=45&siteCat=2

Lisätietoa Team PP:stä: www.teampp.fi
Lisätietoa Kyra Kyrklundista: www.kyrak.com