Organisaatio

Suomen Ratsastajainliitto ry (SRL) on maamme ratsastusurheilun keskusjärjestö. Ratsastajainliitto edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona, järjestää ratsastuskilpailuja ja kehittää maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta.

Ratsastajainliitto on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa. Ratsastajainliiton keskeisiä tehtäviä on turvata hevosen hyvinvointi kaikessa urheilu- ja harrastetoiminnassa. Ratsastajainliitto on perustettu vuonna 1920 ja se on kansainvälisen ratsastajainliiton, Fédération Equestre Internationalen (FEI) jäsen vuodesta 1923.

 

Ratsastajainliitto organisaationa

Ratsastajainliiton toimisto koostuu eri alojen osaajista. Liiton toimistolla työskennellään muun muassa kilpailu-, harraste-, seura- ja tallitoiminnan parissa unohtamatta tietenkään hallintoa tai viestintää. Toimiston työntekijöiden lisäksi liitossa toimii vapaaehtoisia luottamushenkilöitä liittotasolla noin 200. Liiton työntekijöihin pääset tutustumaan täällä ja erilaisiin luottamushenkilöiden sekä liiton työntekijäedustajien työryhmiin pääset tutustumaan sivun alaotsikoista vasemmasta reunasta. 

Alueet organisoivat ja koordinoivat liiton toimintaa paikallistasolla. Suomi on jaettu kahdeksaan ratsastuksen alueeseen. Jokainen liiton jäsenseura kuuluu johonkin näistä kahdeksasta alueesta.

 

Ratsastajainliiton jäsenet

Suomen Ratsastajainliitto ry:n varsinaisia jäseniä ovat paikalliset rekisteröidyt ratsastusseurat. Liiton yhteisöjäseniä voivat olla ratsastuskoulut ja -tallit sekä muut ratsastuspalveluja tarjoavat yritykset, oppilaitokset tai yhteisöt. Yksittäiset henkilöt voivat kuulua Ratsastajainliittoon liittymällä sen jäsenyhdistysten jäseniksi.

Liiton jäsenten edustajat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa vuosikokoukseen. Syyskokouksen asialistalla ovat mm. liiton hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan valinta sekä seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma. Kevätkokouksessa käsitellään edellisen vuoden tilinpäätös. Vuosikokouksen valitsemaan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuusi jäsentä.