Toimiston henkilökunta esittäytyy

 

Jukka Koivisto, toiminnanjohtaja

Vastaan liiton operatiivisesta johtamisesta, taloudesta, varainhankinnasta ja edunvalvonnasta. Tehtävässäni pääsen osallistumaan monipuolisesti lähes kaikkeen, mitä liiton toiminta pitää sisällään, joten jokainen työpäivä on vaihteleva ja ainutlaatuinen. Teen tiivistä yhteistyötä liiton puheenjohtajan ja hallituksen kanssa heidän työskentelynsä tukemiseksi ja asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ennen ratsastajainliittoon siirtymistä työskentelin ylioppilaskunnan pääsihteerinä.

Olen entinen esteratsastuksen maajoukkueratsastaja ja olen harrastanut ratsastusta lapsesta alkaen perheeni kotitallilla Vierumäellä. Tällä hetkellä minulla ei ole omia hevosia. Lämpimimmät ratsastusmuistoni ovat hevosista Latania Z ja Nandele sekä mahdollisuuksista edustaa Suomea Nations Cup- ja maailmancup-osakilpailuissa 2006–2007. 

Toimin lähiesihenkilönä noin puolelle liiton työntekijöistä. Valmistelen keskeiset taloudelliset päätökset ja neuvottelen yhteistyökumppaneiden kanssa. Pidän lisäksi yhteyttä ministeriöihin ja poliitikkoihin sekä muihin sidosryhmiin. Osallistun SRL:n tekemään järjestöyhteistyöhön mm. Olympiakomitean ja FEI:n piirissä.

Asun Lahdessa vaimoni ja kahden pienen lapsen kanssa. Olen mukana erilaisessa järjestötoiminnassa myös vapaa-ajallani. Toimin luottamustehtävissä Suomen Reserviupseeriliitossa ja sen paikallisissa toiminnoissa.

 

Jukka Koivisto, kuva Sonja Holma 

 

Liina Hannula, kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjä

 

Liina Hannula. Kuva Tuulia Nelimarkka

 

Olen Liina Hannula Kauhajoelta, kotoisin Järvenpäästä. Koulutukseltani olen hevostalouden agrologi. 

Kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjänä työtehtäviini kuuluu ratsastajainliiton alaisten kilpailusarjojen, SM-kilpailuiden sekä muun kansallisen kilpailutoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä kilpailujärjestäjien, lajikomiteoiden, yhteistyökumppaneiden, kilpailijoiden ja vapaaehtoisten kanssa.  

Oma hevosharrastukseni koostuu tällä hetkellä hyvän mielen ratsastelusta Welsh Cob ruunani kanssa sekä seuratoimintaan osallistumisesta kotiseurassani. Hevoset ovat kuuluneet monipuolisesti elämääni pienestä pitäen, olen nuorempana muun muassa kilpaillut aktiivisesti joukkuevikellyksessä ja toiminut hevoskerhon ohjaajana.  

 

Sonja Holma, päätoimittaja Hippos-lehti 

Sonja Holman kotialbumi.

Työskentelen Hippos-lehden päätoimittajana ja teen lehteä yhdessä taitavan ja innostuneen avustajajoukon kanssa. Kirjoitan, kuvaan, editoin ja suunnittelen sisältöjä. Ennen päätoimittajan tehtävää vastasin monta vuotta Ratsastajainliiton viestinnästä.

Opiskelin toimittajaksi Tampereen yliopiston Toimittajatutkinnossa. Myöhemmin suoritin työn ohessa myös audiovisuaalisen tuottajan ammattitutkinnon.  

Olen harrastanut ratsastusta lapsesta asti, ja hevoset ovat yhä vahvasti mukana arjessani. 

 

 

 

Kati Hurme, viestintäpäällikkö 

Kati Hurme. Kuva Satu Pirinen.

Olen Kati Hurme Hämeenlinnasta. Olen koulutukseltani tradenomi ja sairaanhoitaja, ja olen suorittanut urheilujournalismin erikoisopinnot.  

Vastaan Ratsastajainliiton viestinnästä. Työhöni sisältyvät viestinnän toimet, kuten uutisten, informaation, tulosten, kuvien ja videoiden, päätösten välittäminen ja kouluttaminen. Viestintä kohdistuu jäsenistölle, hevosista kiinnostuneille ja medialle eri kanavien välityksellä, joita ovat nettisivut, sähköposti sekä sähköinen ja sosiaalinen media. 

Toimin yhteistyössä eri media-alan toimijoiden, kuten valokuvaajien, tuotantoyhtiöiden, freelancereiden ja lehdistön kanssa, sekä SRL:n hallituksen ja eri toimielinten, kumppaneiden ja laajan jäsenistön kanssa. Työ on kiireistä ja mielenkiintoista, ja siinä oppii jatkuvasti uutta ratsastuksesta ja hevosista.  

Hevoset ovat kuuluneet vahvasti elämääni jo 4-vuotiaasta. Olen kilpaillut kansainvälisesti esteratsastuksessa EM-kilpailuissa ja osallistunut maailmancupin osakilpailuihin ja Nations Cupeihin. Merkittävin saavutukseni on nuorten Euroopan mestaruus. Olen ammattivalmentaja, kasvattanut hevosia ja työskennellyt hevosurheilun parissa mm. selostamisen, tiedottamisen, toimitustyön ja viestinnän tehtävissä.

 

Kati Hurme ja Pohjola Vancouver La Baulen EM-kilpailuissa. Kuva Veikko Hurme

 

Jutta Koivula, urheilujohtaja 

Jutta Koivula. Kuvat Anu Leppänen

 

Olen Jutta Koivula Riihimäeltä. Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri. Työskentelin pitkään toimittajana ja tein urheilun eteen vain vapaaehtoistöitä, mutta pari vuotta sitten päätin

hakea urheilujohtajan paikkaa, kun Aki Ylänne jäi eläkkeelle. 

Työskentelen tällä hetkellä Ratsastajainliiton urheilujohtajana, joten työhöni kuuluvat kaikki sellaiset asiat, jotka liittyvät kilpailu- ja valmennustoimintaan sekä jossakin määrin myös koulutusasiat.  

Itse aloin ratsastaa 10-vuotiaana ratsastuskoulussa ja vietin nuorena lähes kaikki vapaa-aikani talleilla ratsastaen ja hoitaen hevosia. Olin myös seuratoiminnassa mukana aktiivisesti. Olen kilpaillut kansallisella tasolla kenttä- ja kouluratsastuksessa. Kouluratsastuksessa paras saavutukseni on seniorien hallimestaruuspronssi. Minulla ei ole koskaan ollut omaa hevosta, mutta olen ollut onnekas saadessani ratsastaa muiden omistamilla hevosilla.  

Aikuisiällä kouluttauduin koulutuomariksi, jossa minulla on I luokan tuomarioikeus (kansalliset Grand Prix -luokat) ja olen kouluttautunut myös kansainvälisen tason kenttäratsastustuomariksi, jossa tehtävässä olen toiminut korkeimmalla mahdollisella tasolla eli 5* kansainvälisissä kilpailuissa. 

 

 

 

 

Emmi Korpiola, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä 

Emmi Korpiola. Kuva Samuli Seila.

Olen Emmi Korpiola ja työskentelen liitossa seura- ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelemisen sekä toteuttamisen parissa. 

Liikunta ja urheilu ovat lähellä sydäntäni, ja urallani olenkin liiketalouden tradenomina tehnyt töitä myös mm. jääkiekossa ja raviurheilussa. Olen myös työskennellyt juontaja-haastattelijana urheilun parissa televisiossa ja tapahtumissa. 

Ratsastuksen aloitin äitini jalanjäljissä kymmenvuotiaana ja sillä polulla olen edelleen. Hevoset ovat vieneet minua moniin asioihin, elämäni olisi varmasti ollut täysin erilaista ilman niitä. 

 

Emmi Korpiola. Kuva Toni Niemistö

 

 

Emmi Kupiainen, koulutus- ja tapahtumakoordinaattori 

Emmi Kupiaisen kotialbumi.

Olen Emmi Kupiainen Janakkalasta. Olen agrologi (AMK), hevostalouden suuntautumisvaihtoehdosta. Lisäksi minulla on yrittäjän ammattitutkinto ja opiskelen tällä hetkellä töiden ohessa tradenomiksi. Olen työskennellyt liitossa yli 16 vuotta. 

Työtehtäviini kuuluu paljon kaikkea! Tittelin mukaisesti teen vuoden ympäri seura- ja harrastetoiminnan koulutuksiin liittyviä tehtäviä sekä liiton messu- ja tapahtumaosallistumisten organisointia. Näiden lisäksi teen paljon kaikenlaista mm. Penny&Friends-yhteistyöstä somejuttuihin. 

Esimerkiksi viime aikoina on ollut erittäin motivoivaa olla mukana vastuullisuus- ja WWF Green Office -työn käynnistämisessä, ja nyt pöydälläni aikaa vaativat muun muassa hevostaitomerkkien ja Hevostaito-oppaan uudistustyö. Kavioura-oppimisalusta ja sen tuomat mahdollisuudet ovat myös kiinnostava uusi juttu. 

Olen saanut ensi kosketukseni hevosiin ihan pienenä Kouvolassa, kun vanhempani veivät minua sunnuntaisin talutusratsastukseen. 6-vuotiaana pääsin tunneille, mutta putoaminen ja paha käden murtuminen katkaisi harrastuksen, kunnes 11-vuotiana sain aloittaa tunnit uudestaan. Siitä lähtien hevoset ovat olleet osa elämääni.

Ensimmäisen oman hevosen, Pekon, ostin vuonna 2002 ja Teuvo, jonka kanssa ollaan yhdessä edelleen, tuli elämääni vuonna 2006. Ratsastuksen lopetimme yli vuosi sitten, ja nyt puuhaamme yhdessä muita juttuja. Vaikka olinkin nuorena aktiivinen toimihenkilö kisoissa, en ole koskaan kilpaillut, vaan minulle tärkeää hevosharrastuksessa ovat olleet muut asiat. 

 

Minttu Kuusisto, kilpailuassistentti  

Työtehtäviini kilpailuassistenttina kuuluu kansainvälinen ja kotimaan kilpailutoiminta, kilpailuluvat sekä rankingtilastot. Muun muassa kansainvälisten kilpailuiden entryt sekä FEI-tunnistekortit ovat omaa vastuualuettani.  

Vapaa-ajallani ratsastan silloin tällöin. 

 

Kaisa Kähö, hallinto- ja kehityspäällikkö  

Kaisa Kähö. Kuva Susanna Marttila 

 

Olen Kaisa Kähö Ypäjältä, kotoisin Lappeenrannasta. Olen koulutukseltani Kauppatieteiden maisteri ja hevosten valmentaja. 

Toimin Ratsastajainliiton hallinto- ja kehityspäällikkönä ja työtehtäviini kuuluu hallinnon monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät sekä liiton toiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät. 

Olen aiemmin toiminut Hevosopistolla sekä kilpailusihteerinä että ammatillisen koulutuksen opettajana ja vt. rehtorina. Lisäksi olen työskennellyt useampaan otteeseen hevosalan töissä ulkomailla mm. nuorempana hevostenhoitajana Hollannissa ja viimeisimmäksi tallimestarina Englannissa. 

Olen kilpaillut kouluratsastuksessa kansallisella tasolla omalla ja muiden omistamilla hevosilla. Tällä hetkellä ratsastan ja valmennan vapaa-ajalla. Hevosten kanssa työskentely pitää mielen maadoitettuna ja saappaat rapaisina. 

 

Minna Peltonen, tallitoiminnan kehittäjä  

Kuva Minna Peltosen kotialbumi

 

Olen Minna Peltonen Helsingistä. Suurimmalle osalle hevosväkeä olen tutummin Minkki. Koulutukseltani olen ratsastuksenopettaja, restonomi AMK, ennakointi- ja vastuullisuusasiantuntija. 

Minna Peltonen. Kuva Sanna Siekkinen.

Vastaan liiton tallijärjestelmästä ja vastuullisuusohjelmasta sekä niiden kehittämisestä. Työhöni kuuluu tallikäyntejä, toimistotyötä sekä yhteistyötä monien sidosryhmäkumppanien ja hevosalan oppilaitosten kanssa. Olen mukana SRL:n edustajana useiden hankkeiden ohjausryhmissä, teen hevosalan edunvalvontaa yhteistyökuvioiden kautta ja kirjoittamalla lausuntoja hevosalaa koskevaan lainsäädäntöön. 

Ratsastajainliitto on edelleen minulle unelmien työpaikka, on merkityksellistä mennä töihin joka päivä hevosalan js hevosalan tulevaisuuden puolesta. 

Olen tehnyt hevosalalla töitä 16-vuotiaasta lähtien. Olen edelleen ammatissa toimiva ratsastuksenopettaja ja harrastan myös itse ratsastusta. Kilpailutoimintaan osallistun aktiivisesti estetuomarina ja esteratsastuksen taitotuomarina. 

 

Salli Saarela, kilpailutoimen koordinaattori 

Olen tällä hetkellä opintovapaalla ja teen liitossa töitä osa-aikaisesti 15 tuntia viikossa. Työhöni kuuluu muun muassa pararatsastuksen tapahtumien, toimihenkilökoulutusten, sekä seuratason valmennusohjelman eli Talent-ohjelman koordinointi. Lisäksi teen erilaisia kilpailutoimeen liittyviä tehtäviä ja kilpailuassistentin tuurauksia. Aiemmalta koulutukseltani olen hevostalouden agrologi. 

Hevoset ovat olleet jo pitkään osa elämääni niin harrastuksen, kuin työn kautta. Ratsastusharrastuksen lisäksi olen työskennellyt hevosenhoitajana Suomessa ja ulkomailla. 

 

Sari Siltala, seurapalvelukoordinaattori  

Sari Siltalan kotialbumi.

Olen Sari Siltala Helsingistä. Koulutukseltani olen YO-merkonomi. 

Olen työskennellyt liitossa vuodesta 2008 alkaen. Toimin seurapalvelukoordinaattorina vastaten seurojen ja liiton käyttämästä jäsenrekisteristä. Sen lisäksi hoidan myyntireskontraa, hevostaito- ja ratsastusmerkkiasioita sekä osallistun moniin liiton omiin järjestötoiminnan kiemuroihin, mm. vuosikokousjärjestelyihin. 

Olen ratsastanut vuodesta 1978 saakka. Oma hevonenkin minulla oli parikymmentä vuotta, mutta tällä hetkellä käyn ratsastuskoulussa vailla sen suurempia tavoitteita. 

 

 

 

Tuula Tella, IT-päällikkö  

Tuulan tekemä lasitaideteos. Kuva Tuula Tellan kotialbumi 

 

Olen Tuula Tella, kotoisin Lappeenrannasta ja nykyään asun Kouvolassa. Koulutukselta olen DI ja pääaineena tietotekniikka. 

Vajaan 20 vuoden aikana työtehtäväni Ratsastajainliitossa ovat muuttuneet ajan saatossa. Tällä hetkellä työtehtäviini kuuluu kilpailutoiminta ja koulutukset, sekä niihin liittyvät ohjelmistot, aluevalmennus yhdessä Hevosopiston kanssa ja lisäksi olen mukana erilaisissa työryhmissä. 

Nuorena pyörin ravihevosten parissa ja siskoni esimerkin myötä ajauduin ratsastuskouluun. Erilaisten käänteiden myötä mukaan tuli kilpailutoiminta ja tulospalvelu sekä aluetoiminta. Omia hevosia kotitallissa oli kaikkiaan kolme. Nykyään kytkös hevosiin tulee vain työn kautta. Vapaa-ajalla harrastuksiini kuuluvat lasitaidetyöt, neulominen ja keilaus. 

 

Kuva Tuula Tellan kotialbumi

 

Anna Wessman, seuratoiminnan kehittäjä  

Kuva Anna Wessmanin kotialbumi

 

Olen Anna Wessman ja työskennellyt liitossa vuodesta 2019 lähtien. Työnkuvaani on kuulunut laajasti erilaiset seuratoiminnan ja lasten & nuorten toimintaan liittyvät

Anna Wessmanin kotialbumi.

kehittämistehtävät. Tällä hetkellä teen 50 % työaikaa ja työhöni kuuluu mm. hevoskerhotoiminnan kokonaisuudistus sekä vapaaehtoistoiminnasta kertyvän osaamisen näkyväksi tekemistä.

Koulutukseltani olen nuorisotyöntekijä, kulttuurituottaja (AMK) ja parhaillaan opiskelen tulevaisuuden johtamista (Tradenomi YAMK). Lisäksi olen suorittanut useita erikoistumis- ja muita täydentäviä opintoja vuosien varrella.

Ratsastusharrastuksen aloitin lapsena ja kävin muun muassa paljon erilaisilla ratsastusleireillä. Teinivuosiksi hevosharrastus jäi, mutta parikymppisenä palasin takaisin hevosten pariin ja sillä tiellä olen edelleen. Ratsastus ja hevosten kanssa touhuaminen on itselleni rakas ja monipuolinen harrastus, jossa voi loputtomasti kehittää itseään. Hevosharrastuksessa on vain sitä jotakin ainutlaatuista - ja kuinka rauhoittava heinien rouskuttamisääni voikaan olla.