Anu Sirosen ja San Quellen hieno kausi huipentui Pohjola Grand Tour finaalin voittoon

26.9.2021

Ensin SM-hopeaa ja nyt Pohjola Tour -sarjan finaalissa, Pohjola Grand Prix vapaaohjelmassa voitto. ”Hevonen on todellakin ylittänyt itsensä”, Anu Sironen huokaa.

Pohjola Grand Tour finaalin voittajat Anu Sironen ja San Quelle. Kuvat Hanna Heinonen.

Anu Sironen ja San Quelle ratsastivat Hyvinkään Stable Novassa järjestetyssä Pohjola Tour -sarjan päätöskilpailussa Pohjola Grand Prix vapaaohjelmassa voittoon prosentein 68,910.

”Oli todella hieno päästä tänne finaaliin, ja nyt vielä voitto. San Quelle on todellakin ylittänyt itsensä. Kür on tehty tälle kaudelle, enkä ole ollut suorituksiin vielä täysin tyytyväinen, joten oli hienoa päästä ratsastamaan se vielä kerran. Suomen mestaruuksiin verrattuna nyt tuli ehkä enemmän virheitä, mutta fiilis oli nyt mahtava.”

Ratsastaja suuntaa ensi kuun lopussa hevostensa kanssa Englantiin Kyra Kyrklundin valmennuksiin.

Toiseksi sijoittui Anna von Wendt ratsunsa Sir Fashionin kanssa prosentein 67,975.

”Ratsastin ensimmäistä kertaa kürin tähän musiikkiin. Sir Fashion oli aluksi kovin kuumana ja väsyi siksi ehkä hieman loppuun. Siellä täällä oli pieniä stipluja, jotka näkyvät tuloksessa, mutta hevonen meni koko ajan kuitenkin eteenpäin. Siihen minun tulee olla tyytyväinen”, nauraa von Wendt viitaten Sir Fashionin energiseen luonteeseen.

Kolmanneksi ratsasti Nora Svensk hevosellaan Lammehaven’s Zadin prosentein 67,650.

”Hevonen kävi kuumana, se on kehittynyt kauheasti ja tajunnut asioita, ja haluaisi nyt vain mennä.”

Nora Svensk on vasta 22-vuotias ja palannut juuri Lammehaven’s Zadinin kanssa Hagenin U25-ratsastajien Euroopan mestaruuksista. Ratsastaja kertoo EM-reissun jälkeen motivaation olevan todella kova tulevalle treenikaudelle.

Neljänneksi sijoittuivat Leena Turpeinen ja Ramses XII prosentein 65,510. Kür oli heidän ensimmäinen Grand Prix -tasolla, ja ratsastaja oli silmin nähden tyytyväinen suoritukseen.

”Olen tyytyväinen, vaikeatahan se oli, mutta niin sen kai kuuluukin”, huokaisee haasteista motivoitunut Turpeinen.

Viidenneksi sijoittuivat Susanna Hyypiä ja Avemmo prosentein 65,180. Ratsukko teki tasaisen hienon ohjelman, ja kertoman mukaan improvisoi loppusuoralla hakien lisää pisteitä.

”Otin riskin lopuksi, keskelle ja ykkösillä kohti tuomareita. Eihän se tietenkään onnistunut, mutta olen jo itseni voittaja. Olen todella tyytyväinen, ja hevonenkin selkeästi viihtyy täällä, se tuntuu Stable Novassa aina hyvältä.”

Kansalliset kouluratsastustulokset 26.9.