Katja Kuokka ratsasti kotiyleisönsä edessä toiseksi kohti auringonlaskua

10.6.2022

Suomenhevosten kür- eli vapaaohjelmassa Kaakon Ratsastajien Katja Kuokka teki ori Hessin Leevillä lähes satumaisen suorituksen. Aurinko paistoi upeasti Bastionin linnoitukseen ja lopputervehdyksen Kuokka ratsastikin kohti auringonlaskua.  

Katja Kuokka ja Hessin Leevi. Kuvat Satu Pirinen.

 

Tiedote Hevoset Bastionissa / Susanna Marttila

– Kun ratsastin loppulinjaa auringonlaskuun… Minulla tulee itku vieläkin. Hevonen on vaan niin mahtava. On suuri onni, että saa ratsastaa sillä. Etukäteen hieman jännitti, mutta jännitys suli pois, kun saimme käydä etukäteen tutustumassa rataan. Eniten pelkäsin tunteita, minulla oli ohjelman taustalla henkilökohtaisesti tärkeä musiikki ja tämä on kotiareenani. Joka urheilulajissa kotiyleisön tuki on aivan mieletöntä, tunsin sen radalla ratsastaessani koko ajan.
 

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir.

Luokan voitti Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen Kulta-ahon Kasimirilla. Ratsukko on hallitseva Suomenhevosten koulumestari ja Pohjola Finnhorse Tourin voittaja viime vuodelta.

– Hevonen oli hieman tarkkaavaisempi ympäristön suhteen, kuin normaalisti. Tämän kauden tavoitteena on käydä Pohjola Finnhorse Tourin osakilpailut ja finaali sekä osallistua mestaruuteen puolustamaan kultaa. Tämä on todella hieno paikka kilpailla, eikä sittenkään niin jännittävä hevosille kuin ajattelin etukäteen. Hevosille areena on tehty mukavaksi.

Järvenpäästä Haminaan tullut Anna Granberg iloitsi päästessään Hevoset Bastionissa -tapahtumaan kilpailemaan 125 cm luokkaan hevosellaan Chekkonen. Ja kyllä kannatti! Chekkonen oli radalla selvästi innoissaan ja eteni reippaasti, joka varmisti voiton kun puomit pysyivät ylhäällä.

 – Iloinen rata oli tehty ja se sopi tällaiseen rentoon ratsastukseen hyvin. Meillä oli kivaa! Olen odottanut kuin kuuta nousevaa melkein kaksikymmentä vuotta, että päästään tänne taas kilpailemaan. Tämä on niin mahtava paikka! iloitsi omaa tallia luotsaava Anna Granberg edustaen myös oman tallin ratsastusseuraa Stall Anna Ridersia.

Kilpailun kolmantena päivänä mukaan saatiin esteratsastuksen kovia nimiä. Hallitseva Suomen mestari Sanna Backlund on mukana kahdella hevosella ja lisäksi mukana on muun muassa Susanna Granroth, John Antell, Joonas Oranta, Marina Ehrnrooth, Maija Yli-Huhtala ja virolainen Kullo Kender.

115 cm luokan taitoarvostelun, Prix de Hevosurheilu luokan voittanut, kahdella hevosella startannut Roosa Kuivalainen piti ratoja ensimmäiselle päivälleen sopivina.

 – Rata oli sopiva, ei liian tekninen mutta oli tekemistä. Hevoset olivat täällä ehdottomasti vähän erilaisia kuin muualla. Äänet kaikuivat Bastionin telttarakennelman alla ja kun hevoseni ovat tosi herkkiä, oli siinä vähän tekemistä. Mutta se haastaa sopivasti sekä itseäni että hevosia, tulee totuttua erilaisiin paikkoihin. Hevoset tuntuivat tosi hyviltä ja tästä on kyllä hyvä jatkaa hyvällä fiiliksellä viikonloppuun!

Ratsastuskilpailujen lisäksi tapahtumassa ajetaan Cityravit perjantaina ja lauantaina ja Haminan keskustassa on runsaasti hevosaiheisia tapahtumia koko perheelle.
Kilpailu ja tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 12.6. asti.

Lähtölistat ja tulokset:
ESTERATSASTUS keskiviikko - sunnuntai  https://online.equipe.com/fi/competitions/48596
KOULURATSASTUS perjantai ja lauantai https://online.equipe.com/fi/competitions/48600
CITYRAVIT perjantai: https://www.hevosetbastionissa.fi/wp-content/uploads/sites/15/2022/06/ohjelmatiedot.PX_10.06.2022.pdf
lauantai: https://www.hevosetbastionissa.fi/wp-content/uploads/sites/15/2022/06/ohjelmatiedot.PX_11.06.2022.pdf

Tapahtuman kotisivu ja ohjelma: https://www.hevosetbastionissa.fi/