Lännenratsastuksen Suomen mestarit ratkottiin Sastamalassa – Pete Perkiö ja Winchesteratomic reiningin mestareiksi, trailissa voittoon Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash

8.9.2022

Lännenratsastuksen Suomen mestaruudet sekä lajimestaruudet ratkottiin menneenä viikonloppuna Kärppälän ratsutilalla Sastamalassa. Reiningin Suomen mestaruuden veivät Pete Perkiö ja Winchesteratomic ja trailissa kultaa saavuttivat Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash. Ranch Ridingin lajimestaruuden voitti Elena Wuorimaa hevosellaan Haidachino Hollywood.

Pete Perkiö ja Winchesteratomic. Kuva Annika Särkänmäki

 

Tiedote Western Riders Finland 

Lännenratsastuksen Suomen mestaruudet ratkottiin sekä Trailissa että Reiningissä. Trailissa suoritetaan erilaisia tehtäviä; pakollisiin tehtäviin kuuluu portin suorittaminen, puomien ylittäminen eri askellajeissa sekä peruutuseste. Sunnuntain molempien osakilpailuiden voiton vei Valkealan Ratsastajien Susanna Kamunen hevosellaan Charlies Doc Cash, ja ratsukko voitti Suomen mestaruuden pistein 430,5. Hopealle ratsasti Western Riders Savon Paula Suomalainen hevosellaan Check Out my Daddy pistein 417 ja pronssille Pro Western Ridingin Meeri Kiviluoto hevosellaan Hot Up The Party pistein 402,5.  

”Aloitin lännenratsastuksen vuonna 2011. 19-v paint-ruunan Charlies Doc Cash:n eli Tossun kanssa on kuusi vuotta yhteistyötä nyt takana. Olemme Tossun kanssa valmentautuneet neljä vuotta belgialaisen Christel Poelsin kanssa ja sitä ennen Mark Shafferin kanssa”, kultamitalisti Susanna Kamunen kertoo.  

Kamusen kilpailusuoritukset paranivat läpi viikonlopun. “Trail radan kiinteä portti aiheutti aluksi jännitystä ja tämä välittyi lauantain suorituksiin. Sunnuntaina voitimme molemmat osakilpailut, hevonen oli miellyttävä ratsastaa ja osasin nauttia tilanteesta. Puomeja trail-radassa oli paljon, samoin tiukkoja käännöksiä eli radoissa oli haastetta mutta samanaikaisesti ne olivat kivat ratsastaa."

"Mieltä lämmitti tuomarin kommentti kaikkien ratsastajien korkeatasoisista suorituksista. Kiitos tuhannesti kaikille järjestäjille, kanssakilpailijoille ja tietysti kiitos myös kotijoukoille. Ryhmässä on voimaa. Kokonaisuutena aivan huikea viikonloppu! Oli upeita suorituksia, kaunista ratsastusta, hienoja hevosia ja huikeat puitteet. Jäi kyllä todella hyvät muistot koko viikonlopusta!”  

 

Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash. Kuva Annika Särkänmäki

 

Iltapäivällä ratsastettiin vauhdikas Reiningin Suomenmestaruuden finaaliluokka yleisön eläessä voimakkaasti mukana suorituksissa kannustaen ratsukoita. Reiningin Suomen mestaruuden vei Western Riders Finlandin Pete Perkiö hevosellaan Winchersteratomic pistein 144,5. Mestaruushopealle ratsasti WR South Coast Slidersin Elena Wuorimaa hevosellaan One Last Nite pistein 141,5 ja pronsille Western Riders Finlandin Teija Pietilä hevosellaan Wicked West Chic pistein 138,5.  

Perkiö oli tyytyväinen sekä hevoseensa että kilpailujärjestäjän puitteisiin. ”Hevonen oli tosi hyvä koko viikonlopun. Perjantain kansallisen luokan jälkeen lähinnä koitin pitää hevosen tyytyväisenä ja säästellä energiaa finaalia varten. Finaalissa kaikki meni aika lailla nappiin. Toisessa spinissä Winchester vähän kompastui, mutta muuten kaikki onnistui todella hyvin. Myös järjestelyt toimivat todella hyvin. Hevosilla oli hyvät oltavat, ruoka oli hyvää ja puitteet olivat kunnossa. Iso kiitos kaikille järjestäjille!” 

Sunnuntaina ratsastettiin myös Ranch Ridingin lajimestaruuden toinen osakilpailu. Lajin tarkoituksena on esitellä ranch-hevosen monipuolisuutta, asennetta ja liikettä. Ranch Ridingin lajimestaruuden voitti WR South Coast Slidersin Elena Wuorimaa hevosellaan Haidachino Hollywood pistein 307,5. Mestaruushopealle ratsasti Western Riders Finlandin Minja Tikkanen hevosella Remidoc pistein 300, ja pronssille Haapajärven Ratsastajien Sanna Liimatainen hevosella Dancing Okie Paul pistein 287. 

”Puitteet Kärppälän ratsutilalla olivat hienot ja tunnelma kisoissa oli viihdyttävä. Haidachino Hollywood eli Cherry teki tapansa mukaan parhaansa ja se vei meidät tänä vuonna Ranch Ridingin lajimestareiksi. Cherry on nyt kolminkertainen lajimestari ranch ridingissä. Cherryä ei ikä paina ja reining ja ranch riding sujuvat edelleen”, Elena Wuorimaa kommentoi Ranch Ridingin voittoa.

Wuorimaa otti myös SM-hopeamitalin reiningistä. “Toisen hevoseni One Last Niten eli Calvinin kanssa itseäni arvelutti kisaradalla stoppaaminen, joten se valitettavasti verotti pisteitä. Suorituksemme riitti reiningin Suomen mestaruuden hopeamitaliin. Kisakokemusta kertyi jälleen lisää ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisasuunnitelmiin!” 

 

Elena Wuorimaa ja One Last Nite. Kuva Tuuli Männistö

 

Reiningin Suomenmestaruuden lisäksi ratsastettiin Reiningissä Youthien lajimestaruus. Tasaisen finaalin voitti Western Riders Savon Hanna Hendolin hevosella Chic Ruf Enterprise pistein 139,5, jaetulle hopealle sijoittuivat Western Riders Savon Lumi Robins hevosella Wimps Lil Prize ja Western Riders Finlandin Verona Haanpää hevosella Sailin Easy Sun pistein 139.  

”Oli kiva päästä taas Kärppälän hienoihin puitteisiin kisaamaan ja oli jännittävää, kun kaikki oli niin hyviä ja tasaväkisiä jo etukäteen. Vähän oli paineita siitä, että piti puolustaa edellisvuoden voittoa. Harmillista, että ei ollut enempää osallistujia ja näin ”vain” lajimestaruus, mutta arvostan sitä kuitenkin yhtä paljon. Olen erittäin tyytyväinen hevosen suorituksiin ja varsinkin voittoradan tasaisuuteen. Olen myös todella iloinen muiden mitalistien hienoista radoista, hekin ovat tehneet paljon töitä. Kiitos kuuluu tukijoukoille ja erityisesti valmentajalle, Maria Astikaiselle, sekä maailman parhaalle kisakaverille Tuffille”, Hanna Hendolin tunnelmoi. 

 

Reining Youth mitalistit, Verona Haanpää ja Sailin Easy Sun (vas), Hanna Hendolin ja Chic Ruf Enterprise sekä Lumi Robins ja Wimps Lil Prize. Kuva Annika Särkänmäki

 

Tapahtuman suurimmat mahdollistajat olivat Road Pipe Suomi oy, ULHO ry, Suomen Terveysravinto, Kultajousi, Kärppälän ratsutila, T:mi Ahteemu ja Jari Mäki Oy. Järjestävä seura pitää myös suuressa arvossa Suomen Ratsastajainliiton tukea tapahtuman järjestämisessä. Useat alan ammattilaiset ympäri Suomea osoittivat tukensa tapahtumalle esinepalkintojen ja lahjakorttien muodossa. 

Rajakorpi Ranchin Anna Porola palkitsi ”Kilpailun sydämenä” Minja Tikkasen. 

Back on Track – Stewardien palkinto myönnettiin Eemil Porolalle.  Eemil on positiivinen, valloittava persoona ja todellinen ”hevoshullu”. Hevonen on hänelle ystävä ja kumppani ja heidän pienieleistä yhteistyötään on ilo seurata.  

Western Riders Finlandilta vielä kertaalleen kiitos kaikille kilpailijoille, toimihenkilöille, yhteistyökumppaneille, tukijoukoille ja katsojille! 

4.9. Kansallisia lännenratsastustuloksia SM Sastamala  

Trailin Suomen mestaruus 2022 
1) Susanna Kamunen / Charlies Doc Cash, ValRa, 430,5 
2) Paula Suomalainen / Check Out my Daddy, WRS, 417 
3) Meeri Kiviluoto / Hot Up The Party, POWER, 402,5 

Reiningin Suomen mestaruus 2022 
1) Pete Perkiö / Winchesteratomic, WRF, 144,5 
2) Elena Wuorimaa / One Last Nite, SLIDERS, 141,5 
3) Teija Pietilä / Wicked West Chic, WRF, 138,5 

Reining Youth lajimestaruus 2022 
1) Hanna Hendolin / Chic Ruf Enterprise, WRS 139,5  
2) Lumi Robins / Wimps Lil Prize, WRS, 139 
2) Verona Haanpää / Sailin Easy Sun, WRF, 139 

Ranch Riding lajimestaruus 2022 
1) Elena Wuorimaa / Haidachino Hollywood, SLIDERS, 307,5 
2) Minja Tikkanen / Remidoc, WRF, 300,5 
3) Sanna Liimatainen / Dancing Okie Paul, HaRa 287  

Tulokset LINKKI