Vuokko Toivanen vikelsi nuorten EM-finaalissa Kaposvarissa

31.7.2022

Vikeltäjät Vuokko Toivanen, Pinja Nykänen ja Papu Alanko tekivät hyvät kokonaisuudet Kaposvarin ikäryhmien Euroopan mestaruuskilpailuissa Unkarissa. Nuorissa kilpaillut Toivanen sijoittui 16. sijalle kokonaistuloksella 6.785 pistettä. Kilpailuun sisältyi kolme osakoetta, perusliikkeet, tekninen- ja vapaaohjelma. Hänen hevosensa oli Belasco ja juoksuttaja Cornelia Raddatz.

Arkistokuvassa Vuokko Toivanen ja Calitos. Kuva Hanna Heinonen.

"Vapaaohjelma meni todella hyvin. Hevonen oli rento ja oma suorittaminen oli tasaista ja varmaa. Kokonaisuutena olen kilpailuun pääosin tyytyväinen, vaikka harmittaakin, että teknisessä ohjelmassa en yltänyt oman tasoiseen suorittamiseen. Herningin MM-kisoihin lähden hyvillä fiiliksillä”, jo reilun viikon kuluttua vikellyksen MM-joukkueessa kilpaileva jokelalainen Vuokko Toivanen kertoo.

”Olen ihan tyytyväinen kokonaisuuteen. Alun hankaluuksien jälkeen kaikille löytyi hyvät lainahevoset, vaikka kukaan ei kilpaillut sillä hevosella, jolla alun perin oli tarkoitus. Suoritusten joukkoon mahtui hienoja onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia. Kilpailut olivat upea kokemus, josta varsinkin ensikertalaiset saivat arvokasta oppia ja kokemusta tulevaisuutta varten, esimerkiksi kilpailujännityksen hallintaan”, joukkueenjohtaja Aime Nederström-Alanko kertoo.

Papu Alanko ja Pinja Nykänen. Kuvat Aime Nederström-Alanko.

”On hienoa, että Suomesta saatiin edustaja näihin ensimmäisiin nuorten EM kisoihin! Vuokolle ja Pinjalle, jotka jatkavat Unkarista suoraan Herningiin, EM-kisa toimi loistavana valmistautumisena. Juniorit eivät valitettavasti yltäneet finaaliin tällä kertaa. Finaalipaikka oli heille omalla tasollaan suorittaessaan aivan realistinen tavoite.”

Junioreiden finaaliin pääsi 20 parasta vikeltäjää. Mitalifinaali ratkotaan tänään. Vihtiläinen Papu Alanko vikelsi hevosella Banky Moon ja heitä juoksutti Rebecca Hewit. Alanko oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 32. sijalla tuloksella 6.322 pistettä.

”Vapaaohjelma harmittaa vähän, jännitti sen verran, ettei tullut ihan oman tasoista suoritusta. Myös hevonen oli vähän jännittyneempi vapaaohjelmassa”, Papu Alanko miettii.

Keravalainen Pinja Nykänen hevosella Belasco ja juoksuttajanaan Cornelia Raddatz oli 37. kokonaispistein 5.785.
”Harmittaa etten yltänyt oman tasoisiin suorituksiin. Hevonen jännittyi areenalla, mikä vaikutti suorittamiseen. Herningin MM-kisoihin lähden odottavaisilla fiiliksillä”, Pinja Nykänen toteaa.

Vuokko Toivanen (vas.), Pinja Nykänen ja Papu Alanko.