LähiTapiolan lisävakuutus

Suomen Ratsastajainliitto ry tarjoaa yhdessä LähiTapiolan kanssa ratsastusseuran jäsenille ja Green Card tai Green Card Plus -harrastajille vapaaehtoisen laajennetun vakuutusturvan. Saat sen vain 12 euron lisämaksulla.

Nämä edut saat laajennetulla vakuutuksella:

 • Lisävakuutuksen vakuutusmääriä on korotettu
  • Tapaturman hoitokulujen enimmäiskorvausmäärä on 30 000 € (aiemmin 10 000 €)
  • Haitan vakuutusmäärä on 50 000 € (aiemmin 20 000 €)
  • Kuoleman vakuutusmäärä on 16 000 € (aiemmin 10 000 €)
 • Murtuman tai leikkaustoimenpiteestä toipumisen vaatima fysioterapia korvataan. Lisäksi fysioterapia korvataan vammoissa, joissa fysioterapiaa annetaan leikkaustoimenpiteen sijaan. Fysioterapiaa korvataan enintään 15 hoitokertaa äkillistä tapahtumaa kohti.
 • Korvattavan, lääkärin hoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneen kypärän enimmäiskorvausmäärä on 500 € (aiemmin 100 €).
 • Tapaturmavamman hoidon mahdollistamiseksi leikattujen vaatteiden ja saappaiden enimmäiskorvausmäärä on 1 000 € (aiemmin 500 €).
 • Korvattavan, lääkärin hoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneet silmälasit korvataan enintään 500 euroon asti.

Vakuutuksessa ei ole omavastuuta. Laajennetun vakuutuksen saa Suomen Ratsastajainliiton täys- tai perhejäsen tai henkilö, jolla on Green Card/Green Card Plus. Seurojen kannatusjäsenet eivät voi ottaa laajennettua vakuutusturvaa. Laajennettu vakuutus astuu voimaan maksusta seuraavana päivänä. Tämän jälkeen korvauksia maksetaan vain laajennetun turvan mukaisesti, ei siis sekä perusvakuutuksesta että laajennetusta vakuutuksesta erikseen.

Skydd för medlemmar och försäkringsbelopp

Lisävakuutuksen hankinta vuonna 2020 (Huom! Vuoden 2020 vakuutus tulee myyntiin alkaen 1.1.2020!):

Ratsastusseuran jäsenet voivat maksaa lisävakuutuksen liiton lisenssikaupassa TÄÄLLÄ. Verkko-osto edellyttää, että ratsastajan henkilötunnus on tallennettu jäsenrekisteriin. Hetun lisäyksissä rekisteriin olethan yhteydessä oman seurasi jäsensihteeriin.

Green Card/Green Card Plus -harrastajat voivat maksaa lisävakuutuksen vakuutuskorttisaatteen mukana tulevalla laskulla.

Lisävakuutus on edelleen vapaaehtoinen.
HUOM. Lisävakuutusta EI voi maksaa omalla jäsenmaksu- tai Green Card/Green Card Plus -laskulla lisäämällä siihen ylimääräistä 12 euroa!

Vuonna 2019 maksettu lisävakuutus on voimassa 31.1.2020 asti, ei enää maaliskuun loppuun, kuten aiemmin.

Ongelmatapauksissa olethan yhteydessä Ratsastajainliiton Sari Siltalaan, sari.siltala@ratsastus.fi, puh. 09 2294 5249.