Ratsastusseurassa

Ratsastusseuran jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista. Samalla pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen. Ratsastajainliitto tekee kattavaa edunvalvontaa koko hevosalan hyväksi. Seuratoiminnassa pääset kehittämään myös itseäsi.

Ratsastusseurat järjestävät jäsenilleen mm. kursseja, valmennuksia, luentoja, retkiä sekä voivat tarjota alennusta yhteistyötallin tunneista. Pääset mukaan aktiiviseen porukkaan. Ratsastusseurojen nuorisotoiminnassa ja heppakerhoissa on monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja opiskella hevostaitoja. Ratsastusseurassa voit osallistua kilpailuihin kilpailijana, tekijänä ja katsojana. Tapahtumien järjestämisessä on monella mahdollisuus osallistua ja onnistua. Yhdessä tekeminen on hauskaa! Ratsastusseuratoiminta tarjoaa myös lukuisia mahdollisuuksia toimia eri vapaaehtoistehtävissä.

Eri jäsenlajit
Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuroilla on käytössä erilaisia jäsenlajeja. Täysjäsen (seniori ja juniori) saa kaikki liiton tarjoamat jäsenedut. Perhejäsenen (seniori ja juniori) edut ovat muuten samat kuin täysjäsenellä, mutta hän ei saa Hippos-lehteä eikä hänelle voida myöntää kansallista A- tai B-kilpailulupaa tai toimihenkilöoikeuksia. Perhejäsenen täytyy asua samassa taloudessa täysjäsenen kanssa ja kuulua samaan seuraan kuin täysjäsen. Seuroilla voi olla myös kannatusjäseniä, mutta he eivät saa mitään liiton jäsenetuja. Esimerkiksi osallistuakseen seura- ja aluekilpailuihin ratsastajan tulee olla joko täys- tai perhejäsen. Jäsen on juniori-ikäinen vielä sen vuoden, kun hän täyttää 18 vuotta.

Jäsenkortti
Jokainen Suomen Ratsastajainliitto ry:n jäsenseuran jäsen saa oman jäsenkortin. Jäsenkortissa näkyvät merkkisuoritukset, toimihenkilöoikeudet ja kilpailuluvat. Jäsen saa vuosittain yhden jäsenkortin. Vuoden 2021 alusta jäsenkortti siirtyy liiton Jäsenhuoneeseen, jonka jälkeen muovikorttien lähettäminen loppuu.

Seurajäsenyyksiin liittyvät käytännön asiat
Seuran jäsensihteeri on henkilö, joka palvelee seuran jäseniä kaikissa jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla esim. seurajäsenyyden voimassaolon tarkistukset, avoimien laskujen lähetykset, osoitteenmuutokset jne. Jäsen pystyy vuoden 2021 alusta hoitamaan näitä asioita myös itse uuden Jäsenhuoneen kautta.