Ratsastusseurassa

Ratsastusseuran SRL-jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista. Samalla pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen. Ratsastajainliitto tekee kattavaa edunvalvontaa koko hevosalan hyväksi. Seuratoiminnassa pääset kehittämään myös itseäsi.

Ratsastusseurat järjestävät jäsenilleen mm. kursseja, valmennuksia, luentoja, retkiä sekä voivat tarjota alennusta yhteistyötallin tunneista. Pääset mukaan aktiiviseen porukkaan. Ratsastusseurojen nuorisotoiminnassa ja heppakerhoissa on monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja opiskella hevostaitoja. Ratsastusseurassa voit osallistua kilpailuihin kilpailijana, tekijänä ja katsojana. Tapahtumien järjestämisessä on monella mahdollisuus osallistua ja onnistua. Yhdessä tekeminen on hauskaa! Ratsastusseuratoiminta tarjoaa myös lukuisia mahdollisuuksia toimia eri vapaaehtoistehtävissä.
 

Eri jäsenlajit

Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuroilla on käytössä erilaisia jäsenlajeja. SRL-täysjäsen (seniori ja juniori) saa kaikki liiton tarjoamat jäsenedut. SRL-perhejäsenen (seniori ja juniori) edut ovat muuten samat kuin täysjäsenellä, mutta hän ei saa Hippos-lehteä eikä hänelle voida myöntää kansallista A- tai B-kilpailulupaa tai toimihenkilöoikeuksia. Perhejäsenen täytyy kuulua samaan seuraan kuin täysjäsen. Seuroilla voi olla myös kannatusjäseniä, mutta he eivät saa mitään liiton jäsenetuja. Esimerkiksi osallistuakseen seura- ja aluekilpailuihin ratsastajan tulee olla joko täys- tai perhejäsen. Jäsen on juniori-ikäinen vielä sen vuoden, kun hän täyttää 18 vuotta.


Jäsenkortti

Vuoden 2021 alusta jäsenkorttinäkymä on siirtynyt liiton Jäsenhuoneeseen, ja olemme luopuneet muovikorteista.


Seurajäsenyyksiin ja maksuihin liittyvät käytännön asiat

Seuran jäsensihteeri on henkilö, joka palvelee seuran jäseniä kaikissa jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla esim. seurajäsenyyden voimassaolon tarkistukset, avoimien laskujen lähetykset, osoitteenmuutokset jne.

Jäsen pystyy hoitamaan näitä asioita myös itse Jäsenhuoneen kautta. Jäsenhuoneeseen kirjautuminen vaatii rekisteriin tallennetun yksilöllisen sähköpostiosoitteen, jonka seuran jäsensihteeri lisää rekisteriin jäsenen pyynnöstä. Jäsenmaksun maksaminen Jäsenhuoneen kautta verkko-ostona on suositeltavaa, sillä se nopeuttaa jäsenmaksun kirjautumista rekisteriin ja näin ollen esimerkikisi kilpailuluvan pääsee maksamaan nopeammin.
 

Vaihto toisen ratsastusseuran jäseneksi

Seuranvaihto kannattaa sijoittaa vuoden vaihteeseen. Tällöin ilmoitat vanhan seuran jäsensihteerille, että haluat erota ja vastaavasti liityt uuden seuran jäseneksi joko liittymislomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä seuran jäsensihteeriin. Olethan tarkkana, ettet alkuvuodesta maksa väärän seuran jäsenmaksulaskua. Jo maksettuja suorituksia ei palauteta.

Mikäli haluat vaihtaa seuraa kesken vuotta, liity uuteen seuraan normaaliin tapaan joko liittymislomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä uuden seuran jäsensihteeriin. 

Ilmoita myös vanhaan seuraasi, että haluat päättää jäsenyytesi vuoden loppuun. Voit olla myös useamman seuran jäsen samaan aikaan samana vuonna. Jäsenmaksun suuruus vaihtelee seuroittain, eikä liiton hintaosuutta hyvitetä, vaikka olisi useamman seuran jäsen samaan aikaan. Seuran kannatusjäsenen maksu menee seuralle kokonaisuudessaan, eikä sisällä liiton etuja.

Huom! Kilpailijat voivat edustaa vain yhtä seuraa vuoden aikana. Mikäli vanhaa seuraa on jo edustettu kilpailuissa kuluvana vuonna, sama seura pysyy kilpailijan edustusseurana vuoden loppuun asti.
 

Ratsastusseurasta eroaminen

Mikäli haluat erota seurasta, ota yhteyttä oman seurasi jäsensihteeriin. Yhteystiedot löytyvät jäsenmaksulaskulta sekä seuran omilta koti- tai Facebook-sivuilta. Lista liiton jäsenseuroista löytyy täältä. Erosta ei tarvitse ilmoittaa Ratsastajainliittoon.