Vastuullisuustyö

Tervetuloa tutustumaan Ratsastajainliiton vastuullisuustyöhön!

Olemme aloittaneet SRL:n vastuullisuusohjelman rakentamisen vuoden 2021 alussa. Päivitämme ja täydennämme näitä sivuja yhtä jalkaa työn edistymisen kanssa.
Ratsastajainliitto on sitoutunut koko urheiluyhteisön yhteiseen Urheillaan Ihmisiksi- vastuullisuusohjelmaan, jota käytetään liiton oman ohjelman rakentamisen pohjana. Tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle, jonka ensimmäiset askeleet otettiin yli 100 vuotta sitten!

Ratsastajainliitto on tehnyt pitkän historiansa aikana jo paljon vastuullisuuteen ja sen eri osa-alueisiin liittyvää työtä, mutta ymmärrämme, että työ ei ole loppunut. Kuten kaikessa toiminnassa tavoitteiden asettaminen on tärkeää, samoin kuin suunnitelman laatiminen sen suhteen mitä askeleita otetaan, mihin suuntaan ja missä järjestyksessä. Tätä tarkoitusta tulee palvelemaan vastuullisuusohjelmamme, joka on päivittyvä tiekartta matkallamme. 

Vastuullisuus on kaikkien Ratsastajainliiton tominnassa mukana olevien yhteinen asia, johon jokainen meistä voi vaikuttaa, täysin roolista riippumatta. Hevosen hyvinvointi huomioonottava, ympäristöstä välittävä ja sosiaalisesti kestävä toiminta on kaikkien ulottuvilla. Jo seuraava ajatus ja ajatuksesta lähtevä teko ovat mahdollisuuksia ottaa askel oikeaan suuntaan.

Olemme aloittaneet yhteistyön WWF Green Officen kanssa, joka tarjoaa meille ympäristöjohtamisen ohjelman ja luotettavan, vahvan yhteistyökumppanin ympäristövastuullisuuden hallintaan. Tavoitteena on WWF Green Office -sertifikaatti.

Kuva: Hanna Heinonen

Ratsastajainliiton Reilu Peli -työhön pääset tutustumaan täältä, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon täältä, sekä talleille suunnattuun yritysvastuusivustoon täältä.

Olemme lisäksi sitoutuneet urheiluyhteisön yhteiseen vastuullisuusohjelmaan: Urheillaan Ihmisiksi

Lisätietoja: minna.peltonen@ratsastus.fi