Strategia

Ratsastajainliitto on kaikkien ratsastuksen harrastajien etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että harrastajien asiaa. Ratsastajainliiton strategia on laadittu vuosille 2023–2026 ja se on tärkeä työkalu, jolla ohjataan ratsastuksen kehitystä ja varmistetaan lajin elinvoimaisuus.

Suomen Ratsastajainliiton uusi strategia vuoteen 2026 asti valmistui viime vuonna. Visiona on olla ”Vahva, vastuullinen ja avoin ratsastusyhteisö ja kumppani”.

Ratsastajainliiton tarkoitus on edistää ihmisten ja hevosten hyvinvointia yhdistämällä ratsastusyhteisön voimat alan kehittämiseksi sekä mahdollistaa kestävä harrastus- ja urheilutoiminta mahdollisimman monelle. Strategiset tavoitealueet ovat arvoa tuottavat palvelut ja valmennustoiminta, aktiivinen ja hyvinvoiva ratsastusyhteisö sekä ammattimaisuus ja korkea hevosalan osaaminen.

Tärkeimmät arvot ovat yhteistyö, vastuullisuus ja edelläkävijyys. Strategiatyön aikana huomioitiin myös SRL:n vastuullisuusohjelma ja vastuullisen toiminnan kulmakivet - hevosen rinnalla, arvokas yhteisö, osana luontoa ja tapamme toimia - näkyvät myös strategiassa. 

Lue lisää Ratsastajainliiton strategiasta 2023-2026 täältä.