Toimihenkilölle

Toimihenkilöoikeudet voidaan myöntää henkilölle, joka

  • on SRL:n alaisen ratsastusseuran täysjäsen
  • on osallistunut ko. toimihenkilökoulutukseen, jonka kouluttajana on toiminut SRL:n hyväksymä kouluttaja ja saavuttanut mahdollisessa teoriakokeessa hyväksytyn arvosanan
  • on hyväksyttävästi suorittanut käytännön näytteen (koearvostelu, tuomarointi, ratamestarinäyte tms.)
  • omaa lajisäännöissä vaaditun suoritustason (=tulos kilpailuista, edellytys ei koske kaikkia toimihenkilöoikeuksia)
  • täyttää toimihenkilöille asetetun ikärajan (eri oikeudet/ erilaiset ikärajat)

Toimihenkilöoikeuksia hakee henkilö itse. Toimihenkilöoikeus hyväksytään SRL:n hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen tieto kirjataan ko. henkilön tietoihin SRL:n käyttämään jäsentietorekisteriin. Kun jäsen on läpikäynyt peruskoulutuksen tarvittavine näyttöineen/käytännön harjoitteluineen, hakenut toimihenkilöoikeutta liitosta (toimihenkilöoikeuksien hakulomake löytyy materiaaleista) ja hallituksen päätöksellä saanut sen, aktivoituu ensimmäinen kaksivuotiskausi automaattisesti. Ensimmäisen kaksivuotiskauden jälkeen toimihenkilö aktivoi oikeutensa toimia kilpailuissa osallistumalla lisenssikoulutukseen vähintään joka toinen vuosi. Lisenssikoulutuksen lajikohtaisen sisällön määrittelee SRL:n koulutusvaliokunta.

Lisätietoa toimihenkilökoulutusten vaatimuksista löydät lajikohtaisista säännöistä sekä koulutusjärjestelmästä.

Lisätietoa käytännön harjoitteluista

SRL ja sen aluejaostot järjestävät säännöllisesti erilaista toimihenkilökoulutusta kilpailunjärjestäjien tarpeisiin. Koulutukset julkaistaan liiton tapahtumakalenterissa.

Oikeutensa aktivoineet toimihenkilöt

Toimihenkilöoikeuksien päivittyminen lisenssikoulutuksissa (pdf)
 

Toimihenkilölisenssit 2021

  • Toimihenkilölisenssit aktivoidaan osallistumalla lisenssikoulutukseen tai erityistapauksissa koulutusvaliokunnan aktivointipäätöksellä (esim. kouluttajat).
  • Vuonna 2021 koulutukseen osallistuneiden oikeus on voimassa vuosina 2021 - 2023 (31.3.2023 asti).
  • Pystyäkseen ylläpitämään toimihenkilöoikeuttaan jäsenen tulee käydä ko. oikeuden lajin lisenssikoulutuksissa vähintään joka toinen vuosi. Stewardien oikeudet eivät päivity ko. lajin omassa koulutuksessa, jos koulutukseen ei sisälly stewardiosuutta.