Usein kysytyt kysymykset UKK

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia ratsastusseurojen jäsenten Ratsastajainliitosta usein kysymiin kysymyksiin. Mikäli et löydä alta vastausta kysymykseesi, ole yhteydessä oman ratsastusseurasi jäsensihteeriin.

Osoitteeni on muuttunut, miten toimin?
Osoitteenmuutokset päivittyvät jäsenrekisteriimme automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Mikäli sinulla on tietojenluovutuskielto, ilmoita muutoksesta seurasi jäsensihteerille.

Sukunimeni on muuttunut, miten toimin?
Osoitteenmuutokset päivittyvät jäsenrekisteriimme automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Mikäli sinulla on tietojenluovutuskielto, ilmoita muutoksesta seurasi jäsensihteerille.

Miksi en ole saanut jäsenmaksulaskua?
Ellet ole maksanut jäsenyyttäsi Jäsenhuoneen kautta, jäsenmaksulaskut lähtevät postiin viikon sisällä jäseneksi hyväksymisestä. Mikäli laskua ei ala kuulua tai tarvitset sen pian, voit pyytää sen seurasi jäsensihteeriltä sähköpostitse.

Mikäli olet maksanut jäsenmaksun edellisenä vuonna etkä saa jäsenlaskua vuoden alussa, ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin.

Miksi en ole saanut jäsenkorttia?
Liitto luopui muovisten jäsenkorttien lähettämisestä vuoden 2021 alussa. Jäsentietoja ja sähköistä korttia voi katsella kirjautumalla osoitteeseen oma.ratsastus.fi. 

Miksi en ole saanut Hippos-lehteä?
Yleisiä syitä:
* jäsenmaksua ei ole maksettu tai se ei näy maksettuna rekisterissä (esim. väärä maksuviite)
* uutta lehteä ei ole ilmestynyt sen jälkeen kun jäsenmaksu on maksettu
* jäsenmaksu on maksettu ennen lehden ilmestymistä, mutta tieto ei ole ehtinyt lehden osoiteajoon, joka otetaan pari viikkoa ennen sen ilmestymistä
* perhejäsenyyteen ei kuulu Hipposta, se tulee vain talouden täysjäsenlle
* seuran kannatusjäsenyyteen ei kuulu Hipposta tai muita SRL:n jäsenetuja
* osoitteenmuutos ei ole päivittynyt jäsenrekisteriin (Digi- ja väestötietovirasto tai oma ilmoitus, ks. osoitteenmuutos) tai se on päivittynyt vasta sen jälkeen kun lehden osoitteet on ajettu jäsenrekisteristä
* uusi jäsen saa lehden numerosta 2 alkaen vaikka liittyisikin seuran jäseneksi heti tammikuussa

Mikäli lehden saapumisessa on ongelmia vielä huomioituasi yllä olevat seikat, ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin, joka voi vielä tarkistaa tietosi jäsenrekisteristä.

Voinko vaihtaa jäsenyyteni kesken vuoden toiseen seuraan?
Jäsenyyttä ei voi siirtää toiseen seuraan. Voit kuitenkin liittyä myös toiseen seuraan ja kuulua samaan aikaan niin moneen yhdistykseen kun haluat, huomioiden että kilpailuedustusta ei voi vaihtaa kesken kauden. Voit myös erota seurasta kesken vuoden, mutta jäsenmaksua ei hyvitetä.

En saa ostettua kilpailulupaa, mitä teen?
Kilpailulupaan liittyviin ongelmiin löytyy vastauksia omalta sivultaan täältä.

Olen ostanut kilpailuluvan mutta en pääse kirjautumaan Kipaan, mitä teen?
Kilpailulupaan liittyviin ongelmiin löytyy vastauksia omalta sivultaan täältä.